Jak bylo dnes
Re: Jak bylo dnes
Včera sme v rámci Éteru bez hranic prevetrali po dlhej dobe antény. Na kopcoch v ČR a SR bolo cca 50 tímov. Len škoda, že nevyšlo krajšie počasie a že sme nepokecali so všetkými starými kamarátmi.
Tak pry jsme tady v plzenci svetovi a jsme ve zpravach kvuli povodni. Ve 12:05 jsem jel k tchanovi pro zalozni cerpadla a hadice, ve 12:15 jsem autem brodil 3/4 metru. Oslik to mel tesne pod sanim, nateklo mu do alternatoru a preventivne musim vymenit olej v zadnim difu. La dolce vita... Na druhou stranu jsme se pri odcerpacani sklepu v sousedstvi prvotridne ozrali a to se pocita.
it’s better to be a warrior in the garden than a gardener in a war.
P.s. jeto daleko horsi nez fotky ilustruji. Hospoda ma plny sklepy ale chlazeni jede..
it’s better to be a warrior in the garden than a gardener in a war.
Pánové (a případné dámy), je mi to blbé se takhle ptát ale nedá mi to nezkusit: Má někdo ponětí kde by se dal sehnat Sanytol ve velkém množství (řekněme 5L) za dobrou cenu? ČI případně levnější dezinfekci na prádlo a textílie (já znám jen Sanytol)?
Zdravím, po delší době i když sem občas nakouknu, jsem teď narazil na tohle téma... no, asi bych měl založit novou sekci s nějakým názvem alá,''když se to se*e, tak se to se*e.
''
Před 6 lety mononukloóza (totální ztráta imunity, ) před 4 lety diabetes 1.typu, pak slepta (už po třetí= tři závažné operace) které na štěstí relatině dobře dopadly. No a před půl rokem mi vyběhla vyrážka na rukou, červené fleky, nic nesvědí... jen to blbě vypadá. Před měsícem mi začlao být špatně od žaludku, nadýmání, pálení žáhy... dnešní předběžná diagnóza, alergie na lepek. (ani ne přímo celiakie, ale i tak to je na prd...)
Já vím že hodně lidí říká že lepek by měl člověk omezit, ale pro mě nejhorší je, že náhražky za věci bez lepku mi zas nedělají dobře kvůli té cukrovce... například rýžová mouka (vysoký glikemický index) atd... no tak si pak vyberte...
Sranda byl právě někdy před týdnem na kontrole u obvodní doktorky na nějaké té klasické prohlídce po x letech... ukázal jsme jí ty fleky a řekl že mi poslední týden už není fakt dobře po jídle... ale že to trvá už asi měsíc... a ona jen řekla... asi alergie na lepek. Ale jinak nic... tak mě poslala domu. Když jsem hledal na internetu příznaky a dignózu, tak jsem narazil na sindrom děravého (propustného) střeva.
Když jsem včera volal obvodní a chtěl jsem nějaké vyšetření na tyto problémy mi bylo řečeno... no tak se stravte na krev, uděláme nějaké testy, ale stejně to bude asi neprůkazné a jestli už to máte, tak s tím nic neuděláte... tedy krom té bezlepkové diety. Jo a budete si muset ten test zaplatit.... jako to jednání... málem mě kleplo... samozřejmě jsem tam hned dnes ráno naklusal, vzali mi tři apule krve a výsledky za týden...
HUFF...když už si myslíte že vás jako Preppra nic nepřekvapí... .
Pravda, díky tomu všemu jsem hodně věcí v prepingu přehodnotil, už to tak nehrotím... i když Jednou Prepper na vždy prepper...
Přeji všem hlavně hodně zdraví, nic důležitějšího není.

Před 6 lety mononukloóza (totální ztráta imunity, ) před 4 lety diabetes 1.typu, pak slepta (už po třetí= tři závažné operace) které na štěstí relatině dobře dopadly. No a před půl rokem mi vyběhla vyrážka na rukou, červené fleky, nic nesvědí... jen to blbě vypadá. Před měsícem mi začlao být špatně od žaludku, nadýmání, pálení žáhy... dnešní předběžná diagnóza, alergie na lepek. (ani ne přímo celiakie, ale i tak to je na prd...)
Já vím že hodně lidí říká že lepek by měl člověk omezit, ale pro mě nejhorší je, že náhražky za věci bez lepku mi zas nedělají dobře kvůli té cukrovce... například rýžová mouka (vysoký glikemický index) atd... no tak si pak vyberte...
Sranda byl právě někdy před týdnem na kontrole u obvodní doktorky na nějaké té klasické prohlídce po x letech... ukázal jsme jí ty fleky a řekl že mi poslední týden už není fakt dobře po jídle... ale že to trvá už asi měsíc... a ona jen řekla... asi alergie na lepek. Ale jinak nic... tak mě poslala domu. Když jsem hledal na internetu příznaky a dignózu, tak jsem narazil na sindrom děravého (propustného) střeva.
Když jsem včera volal obvodní a chtěl jsem nějaké vyšetření na tyto problémy mi bylo řečeno... no tak se stravte na krev, uděláme nějaké testy, ale stejně to bude asi neprůkazné a jestli už to máte, tak s tím nic neuděláte... tedy krom té bezlepkové diety. Jo a budete si muset ten test zaplatit.... jako to jednání... málem mě kleplo... samozřejmě jsem tam hned dnes ráno naklusal, vzali mi tři apule krve a výsledky za týden...
HUFF...když už si myslíte že vás jako Preppra nic nepřekvapí... .
Pravda, díky tomu všemu jsem hodně věcí v prepingu přehodnotil, už to tak nehrotím... i když Jednou Prepper na vždy prepper...
Přeji všem hlavně hodně zdraví, nic důležitějšího není.
- bear_grylls
- Pohlaví: muž
Čím skôr sa problém diagnostikuje tím lepšie.Ja som si nahmatala niečo čo som predtým nemal týždeň som čakal či nezmizne. V pondelok som obvolal lekárov, v utorok vyšetrenia a odbery vo štvrtok CT, v nedeľu príjem v nemocnici v pondelok má operovali v utorok už som bol doma. A tetaz som onkologický pacient. Čo bude ďalej ukáže čas.
A presne zdravie všetkym akokoľvek to znie otrepane je to pravda, lebo až potom človek pochopí.
A presne zdravie všetkym akokoľvek to znie otrepane je to pravda, lebo až potom človek pochopí.
Ludstvo je virus ktory napadol Zem.
- bear_grylls
Nenatahujte sa z dospelým makakom o plážové veci pri lehátku. Manželka to išla inštinktívne chranit. Jeho kusnutie môže spôsobiť veľa problémov. Rana cca 5.cm dlhá 1,cm hlboká nutná operácia čakanie na schválenie poisťovnou. 15. Hod v nemocnici na druhom konci sveta. Dovolenka sa razom zmení.
Ludstvo je virus ktory napadol Zem.
Moje "válka" s automechaniky po půl roku pokračuje. Obvolal jsem 4 zdejší autoservisy, že potřebuju vyměnit olej a filtry v automatu. Pro profíky práce na hoďku, možná na hoďku a půl - odsát 4L oleje z automatu aby to nedělalo bordel, sundat vanu, vyměnit filtry, dát nové těsnění a novou vanu (už jsem sehnal s vypouštěcím šroubem), dolít nový olej.
Tak teď sháním 1,5m dlouhou tenkou hadici abych si ten olej odsál sám (dá se i jen povolit vana a vylít to, ale to by sousedi zas píčovali, že je tam olejová skvrna) a vyměním si to na parkovišti u baráku.
Alespoň že v diferácích mi byl jeden mechoš ochotný vyměnit olej.
Tak teď sháním 1,5m dlouhou tenkou hadici abych si ten olej odsál sám (dá se i jen povolit vana a vylít to, ale to by sousedi zas píčovali, že je tam olejová skvrna) a vyměním si to na parkovišti u baráku.
Alespoň že v diferácích mi byl jeden mechoš ochotný vyměnit olej.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
Jaké auto to je?
Ohledně hadic záleží kolik je tam záhybů než se dostaneš k oleji.
Já na tohle používám Festo PUR hadice a vyhozenou vývěvu ze staré zubařské ordinace.
Samozřejmě jako mezičlánek musí být zavařovací sklenice aby olej nebyl nasáván do vývěvy.
Ohledně hadic záleží kolik je tam záhybů než se dostaneš k oleji.
Já na tohle používám Festo PUR hadice a vyhozenou vývěvu ze staré zubařské ordinace.
Samozřejmě jako mezičlánek musí být zavařovací sklenice aby olej nebyl nasáván do vývěvy.
Jeep Grand Cherokee WJ 4.7L V8 RV 1999, RV motor 2001 (vyměněn po utopení prvního motoru). Hadice se tam cpe přes měrku - je to trochu oser (nesmí být moc tvrdá ani moc široká, ideální je taková ta průhledná silikonová, pokud neseženu, zkusím sehnat hadici na víno) proto jsem pořídil vanu s vypouštěcím šroubem, ale je to víceméně jen rovně dolů do převodovky, prakticky se musí odsát jen tak aby se dala sundat vana bez toho aby bylo vše zalíté olejem.
Všichni mechoši: Jo olej v motoru, v diferácích, v přídavce, vyměním ale na automat sahat nebudu.
Všichni mechoši: Jo olej v motoru, v diferácích, v přídavce, vyměním ale na automat sahat nebudu.
V práci na podobné věci používáme tohle:
Samco Sport silikonová podtlaková hadička s vnitřním průměrem 6,3 mm, délka 3 m
https://www.escape6.cz/samco-sport-sili ... m-id14108/
A já když nevím, tak volám do Ráj hadic Třebíč. To máš od vás kousek.
Pan Krpálek je odborník ve svém oboru a ne jen " podavač a odesilatel balíků "
Mechoše chápu. Automat je extrémně nevděčná a nebezpečná práce a moc peněz se na tom nevydělá. Jako business case mizérie, lepší poslat ať se s tím jebe někdo jiný.
Samco Sport silikonová podtlaková hadička s vnitřním průměrem 6,3 mm, délka 3 m
https://www.escape6.cz/samco-sport-sili ... m-id14108/
A já když nevím, tak volám do Ráj hadic Třebíč. To máš od vás kousek.
Pan Krpálek je odborník ve svém oboru a ne jen " podavač a odesilatel balíků "
Mechoše chápu. Automat je extrémně nevděčná a nebezpečná práce a moc peněz se na tom nevydělá. Jako business case mizérie, lepší poslat ať se s tím jebe někdo jiný.
- bivoj
- VIP
Zajeď si s tím do USA, tam ti to udělá poslední tydýt na benzince...

Mmch chápu - také jsem měl Jeepa a když jsem slyšel naše mechoše, co do Jeepů "doporučovali" (od oleje do serva po automat), tak v čechách bych na to nechal sáhnout tak pět lidí max. Nakonec jsem si to dělal sám.
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Taky musím poučovat, že jiný olej než mopar tam nepůjde a že ... Právě v USA každej hillbilly u benzinky.
Vypadá to, že si časem pořídím další vybavení a budu si na tom dělat asi vše. Teď mi utekl jeden s převodovkou v nouzi za super prachy, by byli náhradní díly.
Zjistil jsem, že kámoš má na statku montážní jámu, tak si vanu sundám u něj, dokud to není zvednuté o 4" tak se pod to leze furt blbě.
No a zítra vyzvedávám rozšiřovací podložky pod kola
Vypadá to, že si časem pořídím další vybavení a budu si na tom dělat asi vše. Teď mi utekl jeden s převodovkou v nouzi za super prachy, by byli náhradní díly.
Zjistil jsem, že kámoš má na statku montážní jámu, tak si vanu sundám u něj, dokud to není zvednuté o 4" tak se pod to leze furt blbě.
No a zítra vyzvedávám rozšiřovací podložky pod kola

Dnes, no vlastně už včera odpoledne jsem byl na Mělickém písáku. Přeplaval jsem ho z jedné strany na druhou, kde jsem si všiml zajímavého závodu. Šlo o podvodní orientační "běh" potápěčů, kdy potápěč vystartuje na trasu několik set metrů dlouhou, kdy plave cca dva metry hluboko (po celou dobu se nesmí dotknout hladiny) a v laminátové skořepině, kterou tlačí před sebou má nejen vzduchovou láhev s armaturou, ale i mapu podvodního závodu, kruhový úhloměr, měřič vzdálenosti a buzolu. Po trase má několik bodů (tvorů je svisle postavená umělohmotná trubka cca 10 centimetrů silná a dva metry dlouhá zakotvená do dna).
Potápěč vleče u hladiny plovák a bez jediného vynoření musí pod vodou postupně doplout ke všem bodům a vrátit se zpět na start.
Dal jsem se do rozhovoru s dvojicí potápěčů a jejich povídání o podvodní orientaci bylo velmi zajímavé a poučné.
Potápěč vleče u hladiny plovák a bez jediného vynoření musí pod vodou postupně doplout ke všem bodům a vrátit se zpět na start.
Dal jsem se do rozhovoru s dvojicí potápěčů a jejich povídání o podvodní orientaci bylo velmi zajímavé a poučné.
Koukej tak, aby jsi viděl.
Tak jsem si dal dnes první "ostrý" pistolový závod mimo pořadí, protože žiju v 21. století (čti mám pistoli s kolimátorem)
A rovnou jsem si i střihl první DQ na PCC, protože při přesunu se zapla automatika a kvér šel do high ready.
Jak to řešíte aby se Vám to nestávalo?
A rovnou jsem si i střihl první DQ na PCC, protože při přesunu se zapla automatika a kvér šel do high ready.
Jak to řešíte aby se Vám to nestávalo?
Cvičiť, cvičiť, cvičiť... 

Mám rád svoje auto! Zvlášť když přemýšlím že ho strčím do jezera.
Minulý týden jsem si v lídelu koupil startovací powerbanku, protože Jeebka má problém, že když delší dobu stojí tak vybije baterku (někde něco spíná a zatím jsem nepřišel na to co). BTW ta powerbanka je docela chválená i na Jeep FB mi ji někdo doporučoval, že stačí.
Včera po deseti dnech dojdu k Jeebce a už vidím, že se ji nechce ani otvírat (samozřejmě potřebuju jet hned, babě prdla v Pežim pružina), tak si říkám no ještě že sis to koupil - připojím, startuju, startér jednou protočil, Jeebka zabublala a chcípla. Zkusím podruhé a nic, dojdu k powerbance a ta hlásí chybu, odpojím připojím zase můžu jednou protočit motor ten zabublá a chcípne, na powerbance chyba.
Vypadá to, že powerbanka dokáže dát impulz jen na jedno protočení, a jelikož V8 potřebuje zvlášť když trochu stojí protočit tak to ta powerbanka neumí. Nemáte tip někdo na startovací powerbanku do 2k co by to uměla?
PS Ještěže máme doma tři auta
Minulý týden jsem si v lídelu koupil startovací powerbanku, protože Jeebka má problém, že když delší dobu stojí tak vybije baterku (někde něco spíná a zatím jsem nepřišel na to co). BTW ta powerbanka je docela chválená i na Jeep FB mi ji někdo doporučoval, že stačí.
Včera po deseti dnech dojdu k Jeebce a už vidím, že se ji nechce ani otvírat (samozřejmě potřebuju jet hned, babě prdla v Pežim pružina), tak si říkám no ještě že sis to koupil - připojím, startuju, startér jednou protočil, Jeebka zabublala a chcípla. Zkusím podruhé a nic, dojdu k powerbance a ta hlásí chybu, odpojím připojím zase můžu jednou protočit motor ten zabublá a chcípne, na powerbance chyba.
Vypadá to, že powerbanka dokáže dát impulz jen na jedno protočení, a jelikož V8 potřebuje zvlášť když trochu stojí protočit tak to ta powerbanka neumí. Nemáte tip někdo na startovací powerbanku do 2k co by to uměla?
PS Ještěže máme doma tři auta

- bivoj
- VIP
Pro dobrého autoelektrikáře práce na půl hoďky max. (Myslím teď tím pouze ZJIŠTĚNÍ příčiny odběru, nikoliv opravu - tam se může časová náročnost lišit dle typu závady) Problém je, že opravdu dobrého autoelektrikáře jsem už mnoho let neviděl.
Sic semper tyrannis.
bivoji asi tak, já už to tu psal, on na tom autě nikdo nechce dělat (přitom je jednoduché a všude je přístup a kam není tam se udělá motnážní okénko
takže se postupně všechno učím dělat sám akorát mi chybí zvedák, nebo alespoň montážní jáma). Všichni nejlíp PSA nebo VW a jen měnit díl za díl. reálně něco opravit na to ....

- bivoj
- VIP
Ono totiž většina automechaniků (a autoelektrikářů tuplem) nejsou mechanici, ale něco, čemu já říkám "výměnáři".
Zkusíme vyměnit toto a uvidíme. zkusíme vyměnit tamtu jednotku, nebo tamhleten sakraelement a uvidíme...
Že by si někdo vlezl do auta s plánem jeho elektroinstalace a multimetrem, to se vidí dnes fakt vzácně.
Nicméně, já se jim ani nedivím. Už to nedělám více jak dvacet let (raději jsem se dal na IT), ale před pár lety mě uprosil kámoš, že jeho máti na autě nejdou stěrače. Prosil mě tak dlouho, že jsem svolil a na auto se podíval. Proměříl, proud do motoru šel ale motor stěračů nic. (Už to si vyžádalo rozebrat celou jednotku motoru stěračů). Tak jsem rozebral ještě samotný motor a zjistil, že se uštípl malý kus (rožek) uhlíku který se vzpříčil v držáku a samotný uhlík nedoléhal na komutátor. Pitomá drobná mechanická závada. Tak jsem rozebral držák uhlíků, odstranil uštíplý kousek, uhlík hezky zabrousil aby nikde nevázl a vše složil. A hle - stěrače fungovaly (a mimochodem, fungují dodnes). Jenže když jsem si řekl o litr, (dělal jsem na tom cca 3 hoďky) byl jsem najednou vydřiduch - vždyť jsem nic nevyměnil, jen jsem se v tom nějak pošťáral........ Od těch dob jsem už nikomu z "kamarádů" raději "nepomohl"...
Mmch, v autorizáku stála tenkrát nová jednotka stěračů s motorem kolem 6000,-Kč - Ano, vyměněná by byla za hodinu, a NIKDO by nepátral proč ta stará nefunguje. Ale stálo by to (tenkrát) minimálně 600,- za výměnu + 6000,- za jednotku.
Zkusíme vyměnit toto a uvidíme. zkusíme vyměnit tamtu jednotku, nebo tamhleten sakraelement a uvidíme...
Že by si někdo vlezl do auta s plánem jeho elektroinstalace a multimetrem, to se vidí dnes fakt vzácně.
Nicméně, já se jim ani nedivím. Už to nedělám více jak dvacet let (raději jsem se dal na IT), ale před pár lety mě uprosil kámoš, že jeho máti na autě nejdou stěrače. Prosil mě tak dlouho, že jsem svolil a na auto se podíval. Proměříl, proud do motoru šel ale motor stěračů nic. (Už to si vyžádalo rozebrat celou jednotku motoru stěračů). Tak jsem rozebral ještě samotný motor a zjistil, že se uštípl malý kus (rožek) uhlíku který se vzpříčil v držáku a samotný uhlík nedoléhal na komutátor. Pitomá drobná mechanická závada. Tak jsem rozebral držák uhlíků, odstranil uštíplý kousek, uhlík hezky zabrousil aby nikde nevázl a vše složil. A hle - stěrače fungovaly (a mimochodem, fungují dodnes). Jenže když jsem si řekl o litr, (dělal jsem na tom cca 3 hoďky) byl jsem najednou vydřiduch - vždyť jsem nic nevyměnil, jen jsem se v tom nějak pošťáral........ Od těch dob jsem už nikomu z "kamarádů" raději "nepomohl"...
Mmch, v autorizáku stála tenkrát nová jednotka stěračů s motorem kolem 6000,-Kč - Ano, vyměněná by byla za hodinu, a NIKDO by nepátral proč ta stará nefunguje. Ale stálo by to (tenkrát) minimálně 600,- za výměnu + 6000,- za jednotku.
Sic semper tyrannis.