Izrael, Palestina (Hamás &spol) a blízký východ.
Re: Izrael, Palestina (Hamás &spol) a blízký východ.
Zaregistrovali ste dnešné hromadné odpálenie mobilov (niekde sa uvádzajú pagery) v Libanone?

Ty ses ptal, jestli jsme zaznamenali, ne jaky na to mame nazor :-)
Zase sa ideme chytať za slovíčka? Tak sa na takú debatu radšej rovno vybodnem.
Ty sis začal, se slovíčkařením ...
Je to dobrá prdel. Ty vybuchující mobily a vysílačky a pagery apod.
Tak nějak jsem si vzpomněl na vybuchující kabelky dam ve Skotsku? Irsku? Nebo kde to bylo?
Tehdy tam dospěly krádeže kabelek do takových stádií, že si tam dámy daly na dálku odpalovanou výbušninu. Někdo jim čórnul kabelku, tak v kapse zmáčkly ovládač a bum ... Ale třeba to už tehdy byl hoax ...
Je to dobrá prdel. Ty vybuchující mobily a vysílačky a pagery apod.
Tak nějak jsem si vzpomněl na vybuchující kabelky dam ve Skotsku? Irsku? Nebo kde to bylo?
Tehdy tam dospěly krádeže kabelek do takových stádií, že si tam dámy daly na dálku odpalovanou výbušninu. Někdo jim čórnul kabelku, tak v kapse zmáčkly ovládač a bum ... Ale třeba to už tehdy byl hoax ...
Jobu:
Ok, ptal jsi se na názor.
Tady je můj:
Majstrštik Mossadu na ty Hamáské/palestinské teroristické zrůdy.
To se Izraeli opravdu povedlo, jen tak dál a ještě větší kapky!
Ok, ptal jsi se na názor.
Tady je můj:
Majstrštik Mossadu na ty Hamáské/palestinské teroristické zrůdy.
To se Izraeli opravdu povedlo, jen tak dál a ještě větší kapky!
Jen k tomu doplním, že média píší, že v pagerech a nově ve vysílačkách byla výbušnina, což odborníci považují za nepravděpodobné, protože by tam bylo velké riziko, že to odhalí na letištích... co se pravděpodobně stalo, tak explodovaly samotné baterie (možná taky upravené pro větší účinek) v důsledku nějaké softwarové úpravy, která je přetížila nebo dostala do zkratu... no nezbývá jim než přejít na telefony z kelímku a šňůrky
Co mě nezabije...by mělo začít utíkat.
V jiných médiích zas píší, že v nich byla výbušnina, odpálená na dálku.
Což mě přijde pravděpodobnější než výbuchy baterií pomocí nějakého softwaru.
Každopádně Izraelci
.
Což mě přijde pravděpodobnější než výbuchy baterií pomocí nějakého softwaru.
Každopádně Izraelci

Nemusela to byť klasická výbušnina. Môj názor je , že mohla byť kľudne zapečatená niekde v puzdre čipu alebo akumulátore. Detektor by to neodhalil.
Srovnejte si videa s vybuchy modernich akumulatoru a temi pagery. Nejsem odbornik, ale myslim, ze takhle aku nevybouchne po nejakem zkratu nebo treba pri zapojeni opacneho ci vysokeho napeti (otazka je jak by tam generovali to VN s dostatecnym proudem).
Vime, ze to muselo projit detektory? Opravdu to letelo? Navic se tohle nedeje na cilovem letisti, tam to jen vylozi.
[ Mam takovou vtipnou historku, odletal jsem nalehko z Ruzyne, protoze jsme meli jen male kabinove zavazadlo, do letadla jsem sel notne "oblecen". Mimo jine jsem mel nekolik satku "palestina". Vylosovali si me na kontrolu na zachazeni s nebezpecnymi latkami
. Pak mi jeste v RTG nasli zapomenuty nozik v penezence. Doslo mi to az pozdeji, kdyz na mne nejaky clovek pred gate zacal mavat a vydaval divne zvuky, ktere znely tak trosku jako "Fripalsti". Po chvili snahy se s nim nejak dorozumet mi doslo ze asi rika "Free palestine". Tam mi to doslo. Pri ceste zpatky uz jsem satky dal radsi do tasky. Na stejny test jako jsem absolvoval ja v Ruzyni si tam vylosovali chlapka, ktereho bych do te Palestiny nebo Syrie tipnul. ]
Vime, ze to muselo projit detektory? Opravdu to letelo? Navic se tohle nedeje na cilovem letisti, tam to jen vylozi.
[ Mam takovou vtipnou historku, odletal jsem nalehko z Ruzyne, protoze jsme meli jen male kabinove zavazadlo, do letadla jsem sel notne "oblecen". Mimo jine jsem mel nekolik satku "palestina". Vylosovali si me na kontrolu na zachazeni s nebezpecnymi latkami

Myslím, že když někdo dokáže vymyslet a zrealizovat takto sofistikovanou akci, tak pro něj nebude problém vyhnout se detektorům, že
?

Stačí spomenúť starý známy Semtex či jeho podobné deriváty (civilné aj vojenské) československej produkcie. Tie sa tiež nedali odhaliť detektorom či psom. A to ani pred a ani po výbuchu. To viedlo k tomu, že sa doň musela začať vo výrobe pridávať určitá látka, aby odhaliteľný bol. Do vyrobených zásob to bolo primiešavané dodatočne.
Na také malé výbuchy a zranenia ako vo videách úplne stačia jednotky gramov.
Na také malé výbuchy a zranenia ako vo videách úplne stačia jednotky gramov.
No, já měl spíš na mysli, že pokud nějaká "tajná služba" či jiná podobná organizace (která za tímto útokem bezpochyby stojí) dokáže upravit tisíce pagerů, dát do nich výbušninu,... a doručit je příslušníkům Hamásu,...
Tak taková organizace, taková nadmíru sofistikovaná akce se bezpochyby dokáže vyrovnat s takovou banalitou, jako je nějaká kontrola na letišti, a podobně.
Tady se nejspíš nebavíme o akci nějakých amatérů, kteří ty pagery převáželi po jednom v batůžcích.
Tak taková organizace, taková nadmíru sofistikovaná akce se bezpochyby dokáže vyrovnat s takovou banalitou, jako je nějaká kontrola na letišti, a podobně.
Tady se nejspíš nebavíme o akci nějakých amatérů, kteří ty pagery převáželi po jednom v batůžcích.
https://www.youtube.com/watch?v=22qnLyhNaF8 k tematu, bouchly jim vcera i vysilacky ... jsou tam nejake obrazky.
Nešlo o možnost detekce při přepravě samotných pagerů jako balíku, ale ty pagery mělo podle některých zdrojů udájně dostat až 3000 lidí a pravděpodobnost, že se s tím budou vyskytovat na letištích je poměrně vysoká a případné prozrazení nezanedbatelné... navíc dost zdrojů také popsalo, že se pagery začaly nejprve zahřívat a až poté explodovaly... ono udělat z baterie malou bombu není takový problém, ono stačí když obejdeš některé předpisy od IEC třeba co se týká pevnosti pouzdra článků a dokážu si představit i nějakou úpravu chemického složení článku samotného... jak to bylo se ale asi dovíme tak za 30 let až o tom budou natáčet film
Co mě nezabije...by mělo začít utíkat.