Hodinky pro Rozpadlíky

...aneb co se jinam nevešlo.
Odpovědět
PeFi
Pohlaví: i černoch by záviděl

Re: Hodinky pro Rozpadlíky

Příspěvek od PeFi »

Pokud se někomu Fenixy zdají drahý, tak spoustu společných funkcí s Fenixama mají i vyšší řady Forerunnerů (ale ne všechny!). Chce to podívat se na podporované sporty a porovnat to podle toho co je pro koho podstatné.
Já si takto nechal nadělit Forerunnery 955 za polovinu ceny Fenixů a zatím mi nic nechybí, byť to EKG tam asi nikdy nebude -Fenix 7 by měly mít lepší snímač. (Fenixy máme v rodině).

Pokud bys byl fanda do běhání, tak doporučuji k Feníxům přihodit garminí hrudní pás a objeví se ti tam z běhu další zajímavost ;-)

To EKG mě zajímá, prosím, pošli návod do SZ.
PeFi

Příspěvek od PeFi »

Teď vidím, že cena Fénix 7 spadla natolik, že můj tip na Forerunnery momentálně nedává smysl :lol:
miselito
Pohlaví: muž

Příspěvek od miselito »

PeFi, to ma zaujíma, aké veci mi hrudný pás dokáže ešte ukázať, teda okrem toho, že je presnejší ako snímač na zápästí. Idem ti poslať ten návod.
PeFi

Příspěvek od PeFi »

S hrudním pásem (HRM) ti přibude Ground Contact Balance, tedy vyvážení mezi pravou a levou stranou:
https://www.garmin.com/en-US/garmin-tec ... e-balance/

(Já jsem nevyvážený celkem dost - na každou nohu našlapuji úplně jinak - a vím to i bez hodinek.)

Pravděpodobně to navíc zpřesní měření dalších šesti ukazatelů z kategorie Running dynamics, ale ty fungují i bez toho a na moje běhání to stačí až až.
https://www.garmin.com/en-US/garmin-tec ... -dynamics/
miselito

Příspěvek od miselito »

Ahaa, tak preto nemam balanc v statistikach a chalani v robote sa cuduju, ze ako je to mozne.
Ja tiez nie som profi bezec, ale ma to chytilo a kedze som statistikofil, tak ma garmin cisla a grafy tlacia dopredu. Ak raz prestanem fajcit, tak sa postavim na start s etiopskymi bezcami :D
Ale nech sme akakolvek uroven bezcov, dolezite je, ze sa hybeme.
PeFi

Příspěvek od PeFi »

Já díky hodinkám zjistil, že černý čaj vypitý po cca 18:00 mi rozhazuje spánek, stejně jako větší porce jídla.
Taky jsem díky nim letos v létě zjistil, že mi už v nadmořské výšce kolem 3000 mnm při malé fyzické zátěži dost pekelně padá saturace krve kyslíkem, takže si tu fyzikou neschopnost nenamlouvám, ale že tam fakt je nějaký seriózní metabolický problém. Samá pozitiva a životní jistoty :lol:
BiSon

Příspěvek od BiSon »

miselito píše: 07.10.2024 14:39 PeFi, to ma zaujíma, aké veci mi hrudný pás dokáže ešte ukázať, teda okrem toho, že je presnejší ako snímač na zápästí. Idem ti poslať ten návod.
Nepouzivam Garmin, ale to bude asi jedno.
Jednak ti to bude, jak psal PeFi, ukazovat dalsi bezecke statistiky - leva/prava, kontakt se zemi, jak moc skaces do vysky apod.
Jestli je to k necemu dobre, necham na tobe.

A za druhe - mereni pasem je podstatne presnejsi. Uz z principu toho, co se meri. Co jsem zkousel ja, tak pri ustalenem behu je to v pohode, ale jak zacnes jet kratke intervaly, tak hodinky proti pasu jednoduse nestihaji.* Nakolik by to vyresil lepsi senzor a nakolik je to i fyziologicke nevim. Pas meri prakticky primo EKG, hodinky az na zapesti a jeste neprimo.

*Pokud si to predstavis jako obdelnikovej signal, tak pas stiha merit slusne i hrany, hodinky ne a cely to rozpliznou (jak zacatek, tak konec). Takze celkove kalorie a vubec zaznam intervaloveho treninku je de facto nesmysl.

Pas lze (muj teda jo, nevim jak Garmin) pouzit i pro aplikace typu MySasy, kdy meri EKG a odhaduje stupen unavy atd. Vic asi na jejich webu.
Zase, jestli je to k necemu necham na Tobe, ja jenom zkousel nejakou trial verzi.
PeFi

Příspěvek od PeFi »

Dobu kontaktu se zemí a vertikální oscilaci měří Forerunnery a věřím že i Fénixy i bez hrudního pásu. Díky tomu vím, že když mám slušnou kandenci, tak ten můj běh není úplná katastrofa. Teď jen udržet tu kadenci. Trochu mi na to pomáhá rytmická hudba, ale zjevně jsem ještě víc arytmický, než jsme si myslel. :lol:
Každopádně z těch hodinek jsem výrazně víc nadšený, než jsem s myslel, že budu, protože jejich přínos vůbec není malý a v mém případě nejde jen o běhání.
rfilakovsky

Příspěvek od rfilakovsky »

V DIVOČINE VYHRÁ LEN JEDEN - NIEJE TO APPLE WATCH! | GARMIN FÉNIX 8

Zameriam sa na:
• výdrž batérie v teréne
• presnosť GPS a navigáciu
• odolnosť a dizajn
• reálne skúsenosti z lesa

https://www.youtube.com/watch?v=bdiCYlwVCP4
Odpovědět