Jolky: ako by to bolo vcera, ked som si starsiu dceru niesol vo vajicku z porodnice a minuly mesiac oslavila 7 rokov a je z nej skolacka. A zistil som pri tom, ze aj ja, ako otec som co to zostarol

Mě zklamalo, že i "titanové pánve" mají na sobě jakýsi povrch, který se po čase začne loupat. Když jsem četl kecy o plazmově upraveném povrchu s příměsí titanu tak jsem doufal, že to je ta slavná nepřilnavá vrstva, která by měla být téměř věčná, ale zjevně to tak není.
Buď rád, lakota tě zachraňuje od možnýho průšvihu. Měď je mimořádně záludná mrcha a když máš smůlu, tak ti může ti rozdrbat zdraví tak, že je pak hodně těžké tě dát dohromady už proto, že bys musel mít extrémní štěstí aby někdo rozpoznal skutečnou příčinu. Když se zadaří, tak můžeš trpět současně deficitem mědi a toxicitou z nadbytku mědi - měď v oběhu totiž může být dvojmocná nebo trojmocná, proto můžeš mít deficit a přebytek současně. Jak úspěšná asi tak může být léčba v našem zdravotním systému napoví třeba to, že případné psychické problémy (způsobené mědí) ti budou léčit pomocí antidepresiv a nakonec budeš brát tolik léků typu rovnák na vohejbák, že se ti zdraví kompletně rozsype tak, že už neplůjde dát dohromady, ani když se vrátíš k nerezu a porcelánu.
PeFi: Absolutně souhlasím, otravy mědí byly ve středověku opravdu problém. Projevovalo se to například tím, že se dělaly žluté flíčky v zorničkách. Trpěly tím šlechtické (bohaté) rody, což přispívalo k jejich degeneracím... Měděné opravdu nebratPeFi píše: ↑11.10.2024 15:14Buď rád, lakota tě zachraňuje od možnýho průšvihu. Měď je mimořádně záludná mrcha a když máš smůlu, tak ti může ti rozdrbat zdraví tak, že je pak hodně těžké tě dát dohromady už proto, že bys musel mít extrémní štěstí aby někdo rozpoznal skutečnou příčinu. Když se zadaří, tak můžeš trpět současně deficitem mědi a toxicitou z nadbytku mědi - měď v oběhu totiž může být dvojmocná nebo trojmocná, proto můžeš mít deficit a přebytek současně. Jak úspěšná asi tak může být léčba v našem zdravotním systému napoví třeba to, že případné psychické problémy (způsobené mědí) ti budou léčit pomocí antidepresiv a nakonec budeš brát tolik léků typu rovnák na vohejbák, že se ti zdraví kompletně rozsype tak, že už neplůjde dát dohromady, ani když se vrátíš k nerezu a porcelánu.