Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Události vztahující se k zaměření tohoto fóra.
Odpovědět
sigurd
Pohlaví: muž

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od sigurd »

Úplný súhlas, že sa máme, ako prasata v žite, a v tom je hlavný problém. Hromada ľudí to už považuje za samozrejmosť, vytráca sa zdravý sedliacky rozum, úpadok vzdelanosti, prijímajú sa nereálne choré rozhodnutia, spoločnosť sa zbytočne polarizuje- skrátka typicke príznaky úpadku vyspelej civilizácie.
Svet by potreboval poriadne cez držku, aby sa vrátila vláda rozumu, ale nikto na to nemá gule (ani ten Putin), a tak čakáme, čakáme, riešime p.čoviny...
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Haluziak píše: 30.12.2024 13:32 Hagene kéž by to byla pravda, ale počkej co lůza vyvede u voleb.
Když se zeptáš lidí, jestli chtějí návrat komunismu, jestli chtějí jít na východ, řeknou že ani omylem.
A ti samí pak volí arogantní populistické zmetky jako je Orbán, Fico, Babiš, Okamůra,...
Opozice, populisti, a ruská pátá kolona současnou vládu obviňuje úplně ze všeho, za vše může Fiala a jeho pětikolka, neustále se všem tvrdí jak se máme špatně, jak jsme v řiti,... a za jejich vlády budou lítat pečení holubi do huby,...
A lidé, přestože se mají jako ta prasata v žitě, jsou ochotni tomu uvěřit.
Obávám se, že prokazatelnej lhář, zloděj, arogantní šmejd,... Babiš to vyhraje.
Pak se bude s Ficem a Orbánem předhánět kdo se hlouběji zavrtá do putinova zadku.
Ale možná je vážně potřeba, aby lidi narazili do zdi, a začali řešit skutečné problémy a né chujoviny.
S Babišem ty problémy nastanou.
Grunt

Příspěvek od Grunt »

Hagen píše: 30.12.2024 14:53 Obávám se, že prokazatelnej lhář, zloděj, arogantní šmejd,... Babiš to vyhraje.
Pak se bude s Ficem a Orbánem předhánět kdo se hlouběji zavrtá do putinova zadku.
Nebude. V momentě kdy by Babiš začal směrovat (tak očividně jako Fico) ČR na východ by si podepsal rozsudek. Bylo by to jeho poslední volební období. Dopadl by přesně jak Zeman. Tady nejsme na Slovensku.
sigurd

Příspěvek od sigurd »

Na Slovensku nie ste, ale tiež máte na výber len reparátnu verziu s "neobľúbeným" ale schopným Babišom, alebo nejakým spoľahlivo impotentným zlepencom. A s tým smerovaním na východ to nevidím také horúce, to je len také opakované, neškodné (skôr ziskové ;) ) divadielko na zviditeľnenie, len média a opozícia z toho prirodzene robia humbuk. Ak by to tam vážne smerovalo, tak vyjdú do ulíc nasratí, normálni ľudia, a bude vymaľované (hovorím o Slovensku).
Každopádne, tak do dvoch rokov, to bude v Európe zaujímavé, ale v konečnom dôsledku pozitívne.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Myslím, že jsi to trochu popletl.
Správně je to tak, že Babiš je neschopný (nebo spíš všehoschopný), ale (bohužel) u velké části národa oblíbený.
Češi nejsou o moc chytřejší než Slováci :( .
A s tím směřováním Slovenska na východ?
Mám pocit, že kdyby po Slovensku jezdili ruské tanky, tak část Slováků to bude považovat za takové opakované, neškodné divadýlko na zviditelnění.
Části Slováků to bude jedno, a část Slováků je bude radostně vítat.
Čest rozumným nepočetným vyjímkám.
Jinak je hezké, jak ty i JOBU místo toho, aby jste řekli "zvolili jsme si bohužel prokremelskýho šaška", tak toho šaška obhajujete, a poukazujete na to, že i my máme ve vládě šašky.
Dokud Slováci nedostanou rozum, a budou takto uvažovat, nikdo do ulic nevyjde a nevymaluje ;) .
A do dvou let to bude v Evropě zajímavé??? :lol:
Zajímavé je to už teď :lol:
JOBU

Příspěvek od JOBU »

Jinak je hezké, ako sa stále snažíš tvrdiť, že tu neustále obhajujem(e) Fica. (Pričom nikto z nás tu nepísal, že Fico je najnaj neviem aký politik.) A že sme ho ako slováci zvolili. Pritom ty si doma nevolil vôbec, lebo si vlastne ani nemal čo... :lol: Akonáhle ti ale niekto zaimponuje, okamžite je u teba proruský.
Toľko k tomu poukazovaniu. ;)
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Až se mi nějaký politik bude líbit, tak ho půjdu volit. To se mi ale dosud nestalo ;) .
A abych volil toho kdo je menší zlo? Na to nemám náladu, protože ve finále je jedno který magor tam je.
A ano, nikdo tu nepsal že Fico je naj naj neviem aký.
Jako obhajoba mi bohatě stačí, že jeho návštěva válečného zločince je považována za jenom takové nevinné škádlení.
V tom asi máme rozdílný názor co je a není obhajoba.
A proruský člověk mi vážně neimponuje. To jen pro pořádek.
A že Fico je proruský, o tom se asi netřeba hádat. To vidí i málé dítě. ;
sigurd

Příspěvek od sigurd »

S Babišom som sa v minulosti párkrat stretol (ešte nebol v politike), a bol to pragmatický, schopný, rovný chlap- neviem, čo z neho teraz urobila politika, ale buďte radi, že ho máte.
Fico je populista, líška mazaná, ale rozhodne nie je sprostý, vie čo robí, vie si získať a udržať voličskú základňu, občas urobí divadielko pre zvýšenie popularity, proruský rozhodne nie je, skôr sa snaží byť trochu kontroverzný, a zviditeľniť tak seba a Slovensko :) . Nie som jeho volič, ani fanda, ale som rád, že nie je priposraná impotentná bábka. Či vliezol Putinovi do zadku ukáže čas, a jeho reakciu na uzavretie plynu UA tajtrlíkom rozhodne schvaľujem.
Uzavrel by som to tak, že je to naša (slovenská) vec, my si to v prípade potreby poriešime.
Hodnotenia, kritiky a rady mentálne jednostranne ovplyvneného divného jedinca k tomu rozhodne nepotrebujeme.
JOBU

Příspěvek od JOBU »

:yes
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Ale já neradím vám Slovákům ;) . Vy už jste si poradili :lol: .
Já radím nám Čechům. (na Českém diskuzním fóru) Nechci zkrátka abychom dopadli jako vy.
I u nás si spousta lidí myslí že Babiš je rovnej chlap, a zachrání republiku.
I u nás jsou jedinci kteří schvalují Ficův příklon k rusku, a i u nás jsou jedinci kteří nazývají Zelenského tajtrlíkem, a imponuje jim Ficovo chování a jednání.
Těm, kteří milují samolibé, velkohubé diktátory, těm co slovo morálka, svoboda,... nic neříká, ty nepřesvědčím.
Ale ti co se nechali zblbnout líbivými populistickými žvásty, a nevidí prohnilou povahu Babiše, Fica, Orbána,...
Těm se možná otevřou oči, a nedopustí, aby se taková bezcharakterní svoloč dostala k moci.
Grunt

Příspěvek od Grunt »

Hagen píše: 31.12.2024 6:19 I u nás si spousta lidí myslí že Babiš je rovnej chlap, a zachrání republiku.
Popravdě neznám ani jednoho, ale třeba je to sociální bublinou ve které žiji. A nebo ti lidi prostě jednu věc říkají a pak to tam šaškovi za plentou házejí, ale do obličeje pak lžou aby si zachovali fejs. Jinak si nedovedu vysvětlit, že zas bude mít nad 30% hlasů ve sněmovních volbách.
sigurd píše: 30.12.2024 23:09 S Babišom som sa v minulosti párkrat stretol (ešte nebol v politike), a bol to pragmatický, schopný, rovný chlap- neviem, čo z neho teraz urobila politika, ale buďte radi, že ho máte.
Hele my sme radši asi jenom, že ho máme třeba místo Fica. Jinak bysme vám ho tam nejradši exportovali zpět ať si třeba s Ficem a Orbánem založí klub třech mušketýrů a neotravují tady v srdci svobodné Evropy.
sigurd

Příspěvek od sigurd »

Hagen- pekne napísané, vyjadril si jasne svoj postoj, bez invektív, na rovinu, niet k tomu čo dodať.
Ja sa politikou nezaoberám, nemá to úroveň, do debát nevstupujem, ale v poslednej dobe som sa opakovane ocitol v situáciách, že sa ma niekto bezdôvodne snažil normalizovať, drzo konfrontovať, vnucovať názor, a to už beriem ako útok na moju slobodu a adekvátne (po svojom) reagujem. Boli to väčšinou radikalizovaní účastníci našich povolebných protestov, ktorí si tam chodia vykričať frustráciu zo svojho spackaného života (a nájsť vinníka, ktorý za to môže ;) ). Preto som na túto názorovú skupinu alergicky, a reagujem.
Patríme chvalabohu všetci do kultúrnej Európy, je nám tu dobre, sem tam nejaký taneček, ale v globále ok. Len sa nesmieme veľmi vzrušovať, keď niekto povie, že cisár je nahý :) .
Grunt- on si ten klub založí aj tak...
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Děkuji ;)
Možná jak někteří píší, jsem prudič, potížista,... příliš reju do všech, kteří někdy oprávněně, někdy neoprávněně (i já jsem jen člověk omylnej) považuju za proruské. Ano šiju do nich, a nejradši bych jim rozbíjel huby.
A proč??? Je to strach Sigurde. Strach že se to tu zase otočí doleva.
O politiku se pravda nezajímám. Nepotřebuji ji k životu. Mám se dobře i bez ní. Na účet mi chodí několikanásobek průměrného platu, žena chodí do práce jen aby se nenudila na poloviční úvazek.
Takže (i když je to ode mě sobecké) nezajímá mě inflace, drahý plyn, (máslo), ani sliby-chyby politiků,...
Ale z bolševiků mám fakt nahnáno. Zažil jsem je. Krátce, ale za to intenzivně. :puke
Samotář

Příspěvek od Samotář »

sigurd píše: 30.12.2024 23:09 S Babišom som sa v minulosti párkrat stretol (ešte nebol v politike), a bol to pragmatický, schopný, rovný chlap- neviem, čo z neho teraz urobila politika, ale buďte radi, že ho máte.
Jedině ve slovenských poměrech.
V Čechách je to obyčejný bolševický udavač, podvodník, co ukradl peníze na Čapí hnízdo, vlastního syna odklidil na okupovaný Krym a kupuje si voliče za státní prachy.

Když náhodou narazím na příspěvky zdejších Slováků, vždycky děkuji, že jsme se jich zbavili, jedna z největších zásluh Václava Klause, že je poslal … na cestu samostatnosti.
A proč pořád lezou na český fóra? Copak nemají samostatný suverénní slovenský rozpad?

Chodím k mladé holičce, žvanili jsme jako u holiče a povídá: "To je zvláštní jak vy všichni starý lidi, co jste žili za federace, nemáte rádi Slováky." Protože jsme je bohužel poznali.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

No, páni,.... a já že jsem drsnej, hádavej,... :lol:
Máš samozřejmě 100% pravdu, ale takhle naostro a od srdce???
Lala

Příspěvek od Lala »

Tak jsem po dlouhé době nakoukl, a nestačím se divit. Se to tu na foru v prdel obrací, to nejste schopni se zbavit jednoho namyšlenýho, namachrovanýho debila?
= Si vis pacem, para bellum =
miselito

Příspěvek od miselito »

Samotář píše: 31.12.2024 15:40 Když náhodou narazím na příspěvky zdejších Slováků, vždycky děkuji, že jsme se jich zbavili, jedna z největších zásluh Václava Klause, že je poslal … na cestu samostatnosti.
A proč pořád lezou na český fóra? Copak nemají samostatný suverénní slovenský rozpad?

Chodím k mladé holičce, žvanili jsme jako u holiče a povídá: "To je zvláštní jak vy všichni starý lidi, co jste žili za federace, nemáte rádi Slováky." Protože jsme je bohužel poznali.
Nič tak povýšenecké som dlho nečítal. :ne
PaF

Příspěvek od PaF »

Hodnotit lidi podle národnosti je ve střední Evropě naprostý nesmysl. Nic takového jako "čistokrevný" Čech, Slovák, Rakušan apod. neexistuje. Všude, kde jsem získal nějakou reprezentativní zkušenost s lidmi, jsem narazil na kokoty i skvělé lidi. Rozdělení Československa jsem tehdy přijal s nelibostí, dodnes se v Tatrách a Blavě cítím jako doma, ale v Komárnu jsem se doma necítil ani v 80. letech, prostě to už byly Dolní Uhry. Slovensky jsem po vojně mluvil stejně dobře jako česky, byl jsem na rotě s pár Čechy a Maďary mezi desítkami Slováků. Když čtu knihu a někdo se zeptá, ani nevím, jestli je v češtině nebo slovenštině, totéž když sleduju film. Je mi to jedno.

Individuální hodnocení jednotlivců, to je jiná... Fakt nejsem rád, že tu máme Babiše, ale nepřál bych ho ani Slováků. Dřív bych napsal, nepřál bych ho nikomu.... ale rusákům třeba?.... proč ne. S Ficem to samé... Ale není to otázka národnosti!!!
M M

Příspěvek od M M »

Vcera som sem par krat nakukol a zvazoval som reakciu ktora by mi 100% vyniesla ban.

<OT> (nedalo mi)
Tak pohlad z mojej strany:
- som Slovak, 25+ rokov zijem v Rakusku, a o nieco menej pendlujem medzi Viednou a Cechami koli jednej "jihoceskej holce" s ktorou mam dvoch synov
- za cely ten cas som nikdy nemal v Cechach problem s tym ze som Slovak, hovorim po slovensky, mladsej generacii podla potreby prepnem do cestiny a prelozim ked nerozumeju (radsej budem pekne hovorit po slovensky ako vam ku*vit rodny jazyk - a myslim to vazne)
- moze to suvisiet s tym ze mam 2m a ~100kg a nejaky ten trening je na mne vidno, ale (hlavne baby :D) na mna vzdy reagovali pozitivne, opakovane pocuvam ze je to naprd, ze sme sa rozdelili (osobne mam k tejto teme cely cas zmiesane pocity)
</OT>

Je mi smutno z toho co je na SK. Je mi smutno aj z toho co sa deje v CR, v Rakusku (to mam z prvej ruky), v Nemecku (cez znamych a kolegov) - a staci pozriet potom na vychod na Ukrajinu. Na temu bolsevikov a strachu z vychodu. Som rocnik '70, bolsevikov som zazil, mam este skusku z Dejin MRH / KSC a nasledne PE. Otvorene povedane - momentalne neviem ci mi viac beha mraz po chrbte z toho co sa deje na vychode, alebo z toho co sa deje na zapade. Bolo by to nadlho, ale vacsina ludi na tomto fore asi vnima ze velke prusery nemusia nutne prist len z vychodu, ze? Vo svojom veku uz tak nejako nemam iluzie o fungovani sveta a krasnom jednoduchom deleni na "dobri a zli".

Sme vo vlakne "Absurdity ...". Absurdne mi pripadalo ze v 21 storoci, cez krajinu vo vojnovom stave boli braniacim sa statom transportovane komodity utociaceho statu v ramci obchodu ktory pomahal financovat chod utocnika. Ale pocitam ze to uzavretie povedie k dalsim absurdnym situaciam, aj v ramci fungovania "modernej demokratickej EU". Na temu absurdnych napadov / spravania sa niektorych politikov z celeho sveta, EU, nielen u nas pod Tatrami by sme sa mohli bavit donekonecna.

TL/DR: Svet je absurdny a mne je jedno co je clovek za Tatara, pokial nie je <CENSORED /> a podla toho sa k jednotlivym ludom spravam.

Takze stastny novy rok 2025, mier v dusi a naboje a ine zasoby v suchu.
sigurd

Příspěvek od sigurd »

Samotář- niekedy sa vyskytne blbý deň, hlavne na konci nevydareného roka...
Tiež mám viac (mnou nezavinených) negatívnych skúsenosti s Čechmi, ktorí nemali radi Slovákov, ale to mi nebráni mať v ČR veľa dlhoročných hodnotných priateľov (máte fakt schopných chemikov), s ktorými si rozumiem. Prebrali sme spolu aj česko- slovenské vzťahy, mentalitu jednotlivých etník, historický vývoj, a dospeli sme k názoru, že rozdelenie Čechov a Slovákov je pozitívny krok k ich pokojnejšiemu budúcemu súžitiu v Európe. Keď ešte vymrú ti spomínaní starí ľudia (ktorí sa nemôžu preniesť cez stratu "kolónie blbých Slováku" a Tatier), tak bude všetko ok.
Tak, čo bolo, bolo, terazky každý na svojom a za svoje ;) , to nám ale nebráni správať sa, ako normálni, kultúrni ľudia...
Odpovědět