Ptyč

Události vztahující se k zaměření tohoto fóra.
Odpovědět
Nobody

Re: Ptyč

Příspěvek od Nobody »

No, myslím, že v případě rozpadu moc volných příslušníků speciálních sil nebude ;). Budou se starat o sebe, potažmo svou rodinu a přátele. Co mu chceš nabídnout? Bezcenné peníze? Hlady on trpět nebude a kdyby mu šlo o zlato, snadno si ho pořídí. S pár kolegy ho může získat tolik, kolik mu nikdy nabídnout nemůžeš. Nicméně si myslím, že člověk v takové pozici chápe hodnotu věcí a blejskavej kov k ničemu mezi ně nepatří.

A i kdybys ho sehnal, tak už je trochu pozdě to honit. I když jsou to kluci šikovní, tak jeden proti armádě nemá šanci, pokud se tedy nejmenuje Rambo :). A že mu dáš pár nevycvičených lidí k ruce, mu moc nepomůže, spíš naopak.

Tady se můžem dohadovat, jak moc velká banda by to dobyla, ale to je celkem fuk. Jakmile by se armádní jednotky vyzbrojené těžkou technikou rozhodly tě obsadit, tak tě zkrátka obsadí. Kdyby stačil jeden civilní objekt na zastavení armády, tak je to hodně smutné.
Kolapsnik jr.

Příspěvek od Kolapsnik jr. »

Za A/ podle lokace, dale info mistnich "jedna pani poudala" a Sinagl fotek to opravdu vypada, ze tam je system silnych dveri ala bunkr, stavebni firma je zrizena specialne k projektu, objekt vypada jako bunkr k zahrnuti z katalogu Threads, takze pokud to poskladame dohromady, vypada to jako bunkr, chova se to jako bunkr, asi to bude bunkr.

Od toho se logicky odviji za B/ totiz, ze to investor v celem rozsahu pro dokonceni min. konzultoval s experty v oboru (pokud to neni primo projekt na klic od nejakeho zahr. studia aktivni v teto oblasti), nejen na nejakou perimetrovou obranu, ale take pravdepodobne vnitrni citadelu - "vnitrni lidsky trezor" , unikove chodby, kopku-marnici, a zarizeni-vybaveni objektu dualni funkce (z planu predanych bumaznikum poznas prd), ktere pujde v interieru snadno prestavet z deklarovaneho skoliciho strediska/ubytka/pripadne tez prilehle sypky.

:arrow: pokud plati soucasne A/ a B/ tak pri obsazovani, oblehani tam zarve z vetrelcu vzdy nekolik ks a je uplne jedno jestli drzi pri sobe nebo ne, byli na misi, maj medajli nedaj medaili od strycka Cheneyho nebo ne. Jestli se chce nekdo do teto kategorie "zivych mrtvych" uz predem sam zaradit, prosim, ale byli varovani :mrgreen:
(to je tez obecny apel)

ps samozrejme se muzu/me myliti a treba za 3-5let zasahovka vyvede bez ztraty kyticky z Ptyce 50ks hysterek a statu dosud neprihlasenych deti, kterym vsem dosel toaletak..
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Chlapi mě jen na té debatě zaráží, jak si někdo může myslet, že ve chvíli, kdy zaniknou elektronické mapy, média... bude Ptyč těžké najít. Souřadnice. Já prostě teď vím, kde Ptyč je, ať už jí zasypou či zamaskují vypálenou, pobořenou lehkou stavbou Aštarovského střediska (pravděpodobnější), tak si prostě nemyslím, že bych měl problém jí najít i bez jakékoliv mapy, fotek... To místo je celkem nepřehlédnutelné, u velké řeky, v charakteristickém ohybu...
urbanwarrior
VIP

Příspěvek od urbanwarrior »

Tenhle projekt je spíš zajímavý tím, že názorně ukazuje, že tu jsou lidi, kteří jsou ochotní utopit skutečně významné peníze v něčem, co mainstreem absolutně popírá. Stát zrušil armádu (na svoji ochranu), stát zrušil úkryty CO (na ochranu svých občanů) a tím prezentuje svou vyspělost a bezbřehé bezpečí, jaké tu už navždy bude. Najednou přijde takovejhle kluk, položí na stůl šrajtofli a říká - jak myslíte; já si myslím svoje. A zařídím se po svým.
Koneckonců - Krejčíř měl svůj domek taky ze dvou třetin pod zemí a moc bych se divil, kdyby tam nebyla aspoň malá panikárna...
Nobody

Příspěvek od Nobody »

Několik mrtvých za tolik zásob je přijatelné riziko. Mít obrněná vozidla a výbušniny, tak nevidím důvod, proč na jeden bunkr nezaútočit. Proti vandrákům nebo menším skupinám to stačit bude, ale potíž je v tom, že si nedovedu představit, že by to uniklo pozornosti armády, nebo jejich odloučených frakcích. Pro jednotku o 50 mužích je zkrátka zásoba pro každého na několik let sakra lákavou kořistí a když proti sobě budou stát civilní vs vojenské zájmy, tak je asi jasné, jak se armáda zachová.

Ten bunkr může dávat jen falešnej pocit bezpečí. Jestli dokáže někoho ubránit je jedno, důležité je, zda je někdo ochotný za to zaplatit. Stejně tak to může sloužit jen pro odlákání pozornosti.

Sám bych ale raději postavil bunkr, o kterém nikdo neví za 20M, než stavět podobné megaarchy.
Hdm

Příspěvek od Hdm »

Nezapomínejte, že když do toho dal hromadu peněz, tak to strategicky určitě probral s někým kdo rozumí dobívání objektů. IMO nemáte šanci to vybrat, protože tam může být(teď si vymýšlím) třeba celé podzemní patro či dvě určené k případným přestřelkám při průniku a také možnost je odpálit/strhnout. Tajný východ/y tam určitě taky bude. Pochybuju, že by pak někdo vzal krumpáč a udělal nějaké min 4 metry jámu, aby se pak ještě prokopával železobetonem. Něco ve stylu "zavřu dveře a vnější svět mě nezajímá".
Nobody

Příspěvek od Nobody »

Neexistuje nedobyvatelné místo. Bavit se můžeme jen o množství síly a techniky, která je potřeba. I důmyslně navržený komplex nemůže vzdorovat armádě, která by ho chtěla zabavit.
Hdm

Příspěvek od Hdm »

"Neexistuje nedobyvatelné místo. Bavit se můžeme jen o množství síly a techniky, která je potřeba"
tak na tom se shodneme.

Jen jsem chtěl říct, že nevíte jak to tam vypadá a rozmašírovat to houfnicema nemá smysl, když zničíš i to co tam chceš najít.
Další co mě napadlo udělat jako sviňárnu je postavit bunkr třeba 1km od tohoto vstupu a propojit tunelem. Pak můžeš dobývat jak chceš, ale pokud nebudeš vědět, že to co jsi dobyl není celé tak se spokojíš a půdjdeš pryč.
Teoretizovat lze donekonečna, protože nejsou dostatečné vstupní údaje, takže končím a adminům nebudu dělat práci s dalšími OT příspěvky.
Kolapsnik jr.

Nobody stale nechce pochopit oc tady bezi, ze ty zarezle landa-vidim-marhoulovske CZ houfnice k Ptyci nikdy nepritahnou s delem napred, protoze je mnohem drive rozprasi nejaka vetsi regionalni zvirata jako polak nebo madar, ukrajinec, .. ty pak u Ptycaku slusne zazvonej a v konferencni mistnosti v pratelske atmosfere (interier ovesen kousky z Narodni Galerie a Sv. Vita) tam proberou kolik, kdo a co si v CZ krateru rozdeli sfery vlivu.. :mrgreen:
Hooondaa
Pohlaví: muž

Příspěvek od Hooondaa »

zdravím,
chtěl bych jen připojit pár poznatků. Od jednoho místního dobře informovaného zdroje se mi podařilo zjistit, že "jen" dvě patra pod zem tam určitě nejsou. mluvil o stovkách nákladáků denně po dobu několika měsíců odvážejících vykutanou zeminu....
další jeho postřeh z nedávné doby bylo navážení obrovského množství zásob, mluvil hlavně o zrní a kukuřici. Jen osivo to asi nebude. takže další prostor pro spekulace.
já osobně bych to tipoval na uzavřenou komunitu, ať náboženskou nebo jinou, která hodlá žít uzavřeně a v případě PA i bude schopna se sama o sebe postarat včetně nějaké té obrany....
shtf

Příspěvek od shtf »

tak Ptyc byla dneska headline zprava na Nove :)

a ze pry to budou sledovat, tak uvidime co investigativci vypatraji :)

Ovsem k podivu je se se tato zprava dostala do mainstreamu na to prominentni misto kalo prvni reportaz v TN
to je podivne.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

kdo vi jestli sem nekdo z novy nechodi :-)
shtf

Příspěvek od shtf »

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/exmanze ... sektu.html

mam pocit ze ty veze nejsou veze, ale ze to cele prijde zasypat hlinou takze to budou male budky na vrcholku kopce neco jako ropiky
Kolapsnik jr.

nova archiv prehravat nejde bez instalace nejake shitky?, kdo z vas to videl zive, bylo tam alespon jednou klicove slovo: bunkr, kolaps, civilizace, protiatomovy, uprk, zasoby, .. ?

rekl bych ze ne (nicmene alespon nejaka nova fota na tom textovem webu)
shtf

Příspěvek od shtf »

Kolapsnik jr. píše:nova archiv prehravat nejde bez instalace nejake shitky?, kdo z vas to videl zive, bylo tam alespon jednou klicove slovo: bunkr, kolaps, civilizace, protiatomovy, uprk, zasoby, .. ?

rekl bych ze ne (nicmene alespon nejaka nova fota na tom textovem webu)
ja jsem to videl nazivo, nicmene jsem si to jeste jednou prehral a vypsal jsem si pro tebe klicovy
slova ktera byla v reportazi zaznela:

sidlo tajemne komunity
zahadny objekt
obri valecky kryt
vojensky bunkr
filozofie avenna
protiatomovy kryt
skryt se v pripade atomoveho konfliktu
technologie sobestatecnosti
utajovane vojenske objekty
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

jsem si na 100% jistý že námět na reportáž mají odtud :)
Nobody

Příspěvek od Nobody »

Z čeho tak usuzuješ?
EBE

Příspěvek od EBE »

Tiež mám tušenie, že ak nie reportáž niečo sa dostalo z fóra aj vonku, poprípade tu dokonca chodia od nich ľudia čítať a usmievať sa ;)
Ale mali by rátať s tým, že už je to tajenie bezpredmetné - odhalenie a ak by sa pohyboval, čo sa asi pohybujú "agenti" po okolí, určite ich to začne zaujímať poprípade si zaznačia koordináty pre prípadný cieľ - raketu, tak veľkú stavbu by som rozdelil na etapy, ani sa to veľmi skrývať nedá, musia rátať s kadečím aj s návštevou "odborníkov" z iných zemí, studená vojna stále pokračuje, nič netreba podceňovať, niekto sa bude snažiť dostať do vnútra alebo nejaký šofér nákladiaku cvakne niečo mobilom..poskytne nejaké info.
urbanwarrior
VIP

Příspěvek od urbanwarrior »

Reportáž Novy jsem viděl naživo, nezklamala. Pan Hanslík investigativně stál způsobně před závorou,přednesl dramatickou řeč, něco v tom duchu - hele, to je divné, údajně celý den pátral v okolí, ale v podstatě nic nezjistil, kromě toho, že tam investor zaplatil novou silnici a opravil historický statek. Fotky nezachytily nic, co by už nebylo zveřejněno (čekal jsem třeba letecké snímky areálu :oops: ) - jedny záběry z místa, kde natáčel, tedy u závory, a druhé dva z rohu areálu nádherně vyfotil betonovou zeď. Poslední snímek je zeshora z vyhlídky na Chlumu, ale je to v mlze, takže skoro zase nic.
Hodnocení: sterilní plácnutí do vody ve stylu, jaký si současný šéfredaktor nováckého zpravodajství osvojil v Blesku. Jediná zajímavost je, že se to objevilo jako první zpráva TN.
vlk972
Pohlaví: muž

Příspěvek od vlk972 »

U této stavby jsou, podle mně, jen 2 možnosti. Ta první je, že opravdu bude sloužit proklamovanému účelu. To ale moc pravděpodobně nezní.
Druhá možnost je, že jde skutečně o kryt proti čemukoli.
Ono samotné umístění daleko od velkých měst je sice výhodné, ale protože ty místa celkem znám, tak se mi nejeví úplně výhodné. Je to blízko řeky, která se ráda a často rozvodňuje, s tím se ale určitě při stavbě počítá. Velká slabina je ale celkem velká zásoba vody, která se dá na stavbu pustit - Hracholuská přehrada. I když je možné, že v té vzdálenosti by byla vlna již neškodná.
Jinak si myslím, že úplně nedobytná pevnost neexistuje a že by to nemusela být jen armáda, která by byla schopná jí obsadit.
Na druhou stranu, pokud je to skutečně kryt, kde je psáno, že je tam, kde ho máme vidět? Úplně klidně se může jednat jen o zahloubení a vlastní stavba probíhá hornickým způsobem. Tomu by nakonec odpovídalo i výše zmíněné svědectví o množství odtěžené zeminy, kterou odtud odváželi a že stavba nemá jen 2 podzemní patra, i pumpování betonu do meze. Při dnešních možnostech může probíhat vlastní stavební činnost i několik km jinde.
Další, co mně ještě napadá, je pohled do minulosti. Údolí řeky Mže bylo od pradávna jednou z hlavních obchodních cest Evropy (proto je tady tak velká koncentrace královských hradů, jak tu někdo psal, jsou vzdálené půl dne jízdy na koni a byly to posádky ochránců pořádku na stezce). V PA době bych předpokládal, že současné dopravní stavby rychle zaniknou a dojde k obnovení používání těhle starých cest. A ejhle, Ptyčský bunkr najednou nestojí na odlehlém a bezvýznamném místě, naopak umožní kontrolu frekventované obchodní tepny, výstavbu nového mocenského a obchodního centra.
V každém případě stojí asi za to, si polohu ptyče zapamatovat, může jít o novou kolébku civilizace v Čechách a je na každém jestli se oblasti radši vyhne a nebo jí vyhledá - v obou případech je dobře její polohu znát.
Odpovědět