COLT 1911 a jeho klony
Re: COLT 1911 a jeho klony
Predčasné vianoce, ale je pekný
nech slúži

Dobrý večer Rozpade,
http://uloz.to/xBnNxHh/weapon-009-the-c ... pistol-pdf
http://uloz.to/xBnNxHh/weapon-009-the-c ... pistol-pdf
- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
Tak taky gratuluji, i když je to OT. Já 1911 měl a jak už jsem tuším říkal, z hlediska ergonomie to byla pro mě nejlepší zbraň s kterou jsem kdy střílel (no, ještě překvapivě mě hodně sedl Colt Anaconda .44 Magnum, ale to byl jak na nošení, tak na střílení nechutně těžkej ingot) ale z hlediska preference dostupnosti ráže jsem přešel na 9mm Luger.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Tak knedlíkomet je připraven pro home defense. Jen ještě čekám, až mi z Ebay přijde silnější svítilna a prodloužený záchyt závěru.
Zombíci, čekám vás!
Zombíci, čekám vás!
- Terminated Account
Co mě na Kimberovi neskutečně vadí je pojistka. Při tasení, se mi několikrát stalo, že jsem do ní drbl a nemohl pak našťouchnout. Smysl takového zařízení v kombinaci s dlaňovou pojistkou mě uniká. Kdybych si kupoval tuto zbraň, tak to příšerně velké heblo, které je k ničemu, by musel jít pryč!
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
No pojistka na 1911 se mi pro evropský styl používání také zdá poněkud zbytečná
Ale pro mě to není pistole na rychlotasení, tak zatím dostane pojistka milost
Každopádně intenzivně vymýšlím sklopnou pažbu. Máte někdo reálný nápad?

- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nějak tě nechápu, ale to nevadí 

Co na tom nechápeš?
Sklopka, jakou svět neviděl!
Ty seš ale zabedněnec zabedněná !!
Sklopka, jakou svět neviděl!
Ty seš ale zabedněnec zabedněná !!
Neřešila by to nějaká karabinová konverze na 1911?Fabulous píše:
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
No neřešila. Všechno je to takové humpolácké a divně namontované. Hledal jsem na webu fakt dlouho 

- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Správna rozpadlícka sklopka... 

- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Bomba, jen to ještě dej do vlákna o Glocku!
Super nápad. Dovedu si představit že by se konverze sekera Fiskars->pažba na pistoli (teda fakt spíš Glock než 1911) docela slušně prodávala!
Já sám jako velký kritik 1911 jsem si nedávno pořídil SR 1911 a to i přes to, že se můj pohled na 1911 nezměnil (viz. mé spory na střelectví
). Měl jsem kdysi Spartana a měl jsem možnost střílet od obyčejného norníka až po luxus od Wilsna a myslím, že je jedno, jestli je to zbraň za deset nebo šedesát tisíc. Její zastaralost se dnes už nijak nevylepší a v porovnání s moderní produkcí od Glocka a jeho odvozenin nebo jiných Sa/Da konstrukcí zaostává ve všem (včetně oné „bezpečnosti“ při stavu „nataženo – zajištěno“) až na spoušť. Bohužel pořád platí, že ta „dělá„ pistoli. Co naplat, když mám lehkou, ergonomickou zbraň s velkokapacitním zásobníkem, když v porovnání s 1911 zasáhnu terč za delší dobu nebo vůbec. Právě proto jsem si jí znovu pořídil, protože trefit je pro mě důležitější než vše ostatní.
Bohužel tohle poznání mě stálo hodně peněz – než jsem k němu dospěl
. 1911 je v tomto asi nepřekonatelná a je to pro mě ten hlavní důvod. Image kultovní zbraně mi na rozdíl od většiny ostatních uživatelů této zbraně nic neříká a pinďoura mi to taky neprodlužuje
.

Bohužel tohle poznání mě stálo hodně peněz – než jsem k němu dospěl

- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Mám velký problém s Glockem a může za to moje 1911 a TT33. Díky jejich famozním spouštím nejsem schopen nyní z Glocka smysluplně střílet
Sakra a to mám doma Glocků plnou půdu 

SA jednoraďáky sú krásne.
na nejaký ten boj by som ale z koltových klonov volil radši nejakú LDA ParaOrdnance s dvojradovým magazínom v 9x19.
ked nekdo požaduje knedlíkomet, tak tak to isté v 45ke
na nejaký ten boj by som ale z koltových klonov volil radši nejakú LDA ParaOrdnance s dvojradovým magazínom v 9x19.
ked nekdo požaduje knedlíkomet, tak tak to isté v 45ke
- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
Na "boj" je ti témeř jakákoliv pistole k prdu. To dokládá praxe - nikde na světě se žádné větší či menší konflikty neodehrávají za pomocí pistolí. Ta se hodí jako nouzová záložní zbraň, či pro speciální jednotky a účely.
Ale abych nebyl OT - jelikož jsem 1911 vlastnil, silně uvažuju o nákupu nějaké pěkné jednořadé STI v 9x19 (dostupnost a láce munice, nejenom v PA) jako primární pistoli. Kapacita 8+1 (či 9+1) je pravda nižší než moderní dvouřaďáky, ale s 1911 jsem měl absolutně nejlepší střelecké výsledky - dvojstřely byly prostě super. Máte někdo konkrétní zkušenosti s 1911 v 9mm luger?
Ale abych nebyl OT - jelikož jsem 1911 vlastnil, silně uvažuju o nákupu nějaké pěkné jednořadé STI v 9x19 (dostupnost a láce munice, nejenom v PA) jako primární pistoli. Kapacita 8+1 (či 9+1) je pravda nižší než moderní dvouřaďáky, ale s 1911 jsem měl absolutně nejlepší střelecké výsledky - dvojstřely byly prostě super. Máte někdo konkrétní zkušenosti s 1911 v 9mm luger?
z pohladu regulérnej armády máš asi pravdu. pri nejakých asymetrických alebo neštandardných konfliktoch alebo v stave mieru to už neni také jednoznačné.
k téme: skúšal som 1911 norinco, ale s dvojraďákom. šlo to. na strelnicu dobré(ked sa poladí), nosit bych to nechcel.
k téme: skúšal som 1911 norinco, ale s dvojraďákom. šlo to. na strelnicu dobré(ked sa poladí), nosit bych to nechcel.