Multitool

...aneb pily, lopaty, lezecké vybavení apod.
Odpovědět
peteres

Re: Multitool

Příspěvek od peteres »

Spirit mám už řádku let a slouží mi k plné spokojenosti. Nosím ho denně. Používám hlavně nůž, kleště (nouzové opravy na kole apod.), šroubovák a bodec, občas pilku, pilník jsem ještě nepotřeboval. Když jsem vybíral, tak jsem nakonec výběr zúžil na leathermana a tohoto spirita. Nakonec rozhodla cena a tahle recenze http://www.pozary.cz/clanek/6094-pracan ... y-recenze/. Za sebe můžu spirita doporučit, ale upozorňuju, že nemám osobní srovnání s žádným jiným nářaďákem.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

No, takže výběr se zúžil na:

Leatherman Juice C2 (http://www.militaryrange.com/noze-a-nar ... i-juice-c2)
-výhodou jsou šroubováky, vývrtka, otvírák na flašky (i když ten je zbytečný - svět je jeden velký otvírák)
-nevýhodou je, že to působí tak nějak křehké a malé, ale asi nebude (?) a asi se to nehodí na stříhání drátů Nemá otvírák na konzervy? Někde píšou že jo, někde že ne, v materiálech Leathermanu (jsou společné pro asi 8 multitoolů) se otvírák neuvádí u žádného...

Gerber (http://www.militaryrange.com/noze-a-nar ... s-ultimate)
-výhoda: vypadá robustněji, je levnější, střihač drátů
-nevýhoda: NEMÁ vývrtku :cry: , image Beara Gryllse (nemusím), Čína

Názory? Postřehy?
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

štaflíku, stejný multitool jako je ten v hovnožroutově řadě se dělá i bez tohohle brandu a stojí cca stejně. na prodejně nám ale od dodání vydrží vždycky max 2 hoďky :-)
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Juice ne, je maly. To si radsi kup slusny naradak z Bauhausu za 400 kc.
felix5
VIP

Příspěvek od felix5 »

tak sem šel do spirita . vcelku se mi líbí . jen ta cena byla hrozná. tak doufám že mě aspoň přežije :-)

pro ty co by ho chtěli pořizovat bych měl pár postřehů :
1.) kožené pouzdro se kterym přišel je na některejch místech zkrabatělé /otlačené . design to nekazí spíš to tomu přidává na "živočišnosti" ale výrobce to tak určitě nezamejšlel. vypadá to jako by nějakej pátek pod něčim leželo.
2.) některé části sou sakra ostré ..myslim tim části co ostré být neměli . žezat se dá s přehledem i hranou kombinaček jak nožem.
3.) ten kdo ho chce jen do vytrínky se dost naleští. otisky sou na něm vidět jak na CDčkách
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Tak mám toho Gerbera od Gryllse. No, vypadá celkem festovně, mám jisté pochybu o otvíráku na konzervy, ale budiž, třeba bude fungovat ok. Největším sklamáním je futrál, kam jsem doufal, že se ještě něco málo vejde. Realitou je, že když je na pásku na kalhotech, tak se tam nevejde ani multitool (resp. strčit ho tam je opak porodu). No, alespoň mám leták s radami samotného Beara, co dělat, když... :D
Celkově ale u mě dobrý...
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

to mi nerikej ze ho nedostanes do futralu chlape :-)
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Na boku na pásku fakt blbě. Plete se tam přepážka na kapsičku na Bersovy dřisty. No nakonec ho tam narvu, no, ale pár mm nylonu mohl Bear přidat. Pozval bych ho za to na psí hovno. ;)
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Tenhle mulťák z Bauhausu stojí 249 Kč. Normální, slušná kvalita. Také ho mám, jen jsem z něj oškrábal nápis Bauhaus ;)
obrázek 1-13.JPG
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Tak Gerber štípe dráty celkem luxusně (teda zkoušeno jen na nejsilnějších kanc. sponkách, kablíkách od zdrojů a svazovacích drátech). Nože řežou celkem dobře, vůle minimální. Co jsem projel US fora, tak se zdá, že je to úrovní o malý kousek horší než Leatherman, ale zase celkem výrazně levnější. Rozměry a silou materiálu srovnatelný Leatherman stojí tak o 30-40% více. Ten Bauhausový si určitě koupím (či dva) do zásoby, resp. do auta a tak.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

vystřihnni z toho pouzdra tu kapsičku na pindy, lze-li. z nich se stejne dozvis hlavne to, ze jsi-li v nouzi, je treba sezrat hovno. a bez kapsy sedne do futralu lip
marish
VIP

Příspěvek od marish »

Co nářaďáky od SOGu?
goofix

Příspěvek od goofix »

ted jsem si poridil http://www.amazon.com/Leatherman-830032 ... pd_cp_hi_3 segra mi ho priveze az pojede na vanoce z emeriky.
Jsem na to docela zvedavy :)
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Buď si jisty, ze budeš spokojeny ;)
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

jestli ho neztratis nebo ti ho nekde necornou Goofe, tak s tebou vydrzi az do smrti. naradak je skvela vec
Fjord
VIP

Příspěvek od Fjord »

Se taky pochlubím :lol: mám malý Trekmates 10 in 1 - je fajn pro dámy. Není tam samozřejmě výbava jako u větších multitoolů , ale je to myslím velice slušný nářadí, pro ženy. Je to bytelně vyrobené, takže můžu doporučit.
http://www.trekmates.co.uk/index.php?ro ... uct_id=270
PaF

Příspěvek od PaF »

Kde a za kolik? Ten se mi taky libi :lol:
Fjord
VIP

Příspěvek od Fjord »

Já jej koupila před necelými 2 lety za 470,- nebo tak nějak. Už se dá pořídit i levněji, jak koukám :
http://www.outdoor-sale.eu/outdoor-sale ... GA-10-in-1

Prodává se v plechové krabičce, což se dá použít na KPZ. Ve sportech a obchodech s outdoor věcmi či noži, by je mohli běžně mít k dostání. Je tam i verze 9 in 1 se svítilničkou, což mi přijde zbytečný, a pak dvě verze větší - 16 a 18cm.
Naposledy upravil(a) Fjord dne 12.11.2012 21:52, celkem upraveno 1 x.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

dorazily nam na kram nove gerbery ( ber gril) multitooly. a kdyz clovek ozeli tu oranzovou hnusotu na nem, tak je to sympaticky zarizeni. ve srovnani s cenami leathermanu...
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Když já jsem si na BG už vypěstoval averzi. Mám i nejlevnější čínu a nevadí mi to, ale BG mi nesmí do domu. :o
Odpovědět