Uvítání na zdejším Foru

Doporučujeme všem přečíst!
Odpovědět
mejlos

Re: Uvítání na zdejším Foru

Příspěvek od mejlos »

Ahoj všem tady, čtu a hltám informace od počátku Rozpadu, registroval jsem se již dříve, nyní jen oznamuji svou přítomnost abych nebyl jen bezejmenný návštěvník.Spoustu lidí tady už "znám" podle nicků, každý je svým způsobem originál a studna vědomostí ze svého oboru, dohromady to vytváří unikátní knihovnu nápadů, rad a myšlenek, z tohoto "oboru" která na českém internetu nemá obdoby.Zvyšující se počet návštěvníků ukazuje, že čím dál tím víc lidí si uvědomuje, že něco je a bude špatně, patřím mezi tyto "paranoiky" (píšu v uvozovkách, sám se spíše považuji za realistu), již několik let.¨
Osobně si myslím, že VP bude spíš formou dlouhodobé krize.Dění ve světě sleduji přes neoficiální zpravodajství na internetu, médiím jsem se naučil nevěřit, stejně jako stávajícímu systému.
To, že se tady prozatím moc nevyjadřuji, neznamená, že se nepřipravuji,....
.....v posledních 3 letech jsem se s manželkou přestěhoval z paneláku na vesnici, skromné úspory řeším formou drahých kovů, vytvářím zásoby potravinové i materiální, nakupuji nářadí, které v současnosti nepotřebuji na horší časy.Učíme se zužitkovávat potraviny z vlastní produkce a splodil jsem syna.Pracuji jako OSVČ v potravinářství a logistice v současnosti se šprtám na ZP, Olomoucký kraj :hi
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Buď vítán mezi námi :hand
Evinka
VIP

Příspěvek od Evinka »

Nawrc píše:Čauky,

jsem tu rovněž "zobanem" a dostal jsem se k vám na základě doporučení vašeho "déle sloužícího" člena. Stručně řečeno : mám za sebou 20 let služby v ozbrojených složkách . Každému normálně uvažujícímu je jasné, že vše u nás (... a nejen u nás ) se řítí do pěkného průseru a nechci jen tak v bačkorách čekat, až to přijde......
Jsem z UNL a rád ze zúčastním vašich akcí.

Zdar Nawrci ;) , to byla doba ... vítám tě..
Aesculap

Příspěvek od Aesculap »

Ahoj, v krátkosti:

Věk: 46
Pohlaví: funkční :lol:
Zájmy: botanika, herpetologie, BUDO, lukostřelba, horolezení, voda, včelařství, fotografie, literatura, ... (to do výčtu stačí :chuckle )
Vyznání: křesťanskozenbuddhistický jogín... :)
Filozofie: ... Hery and now - I am...
Rada pro ostatní: "Co nemáš, to nepotřebuješ..."

Pokusím se vyvážit své vzdělávání na rozpad.cz sdílením svých poznatků a zkušeností...

Co nyní dělám: suším křížaly (všude jsou tuny jablek..) a hledám pro mne nové zdroje obživy (houby, topinabury, hlízy, plody,semena).

Pokud někdo něco chcete vědět, pište do SZ.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

Další lukostřelec! Vítej :-)
martin.falck
Pohlaví: muž

Příspěvek od martin.falck »

Nazdar vsetci... Ako som pochopil, je nejakym dobrym zvykom sa tu zahlasit / predstavit / ozvat sa. Chlapi, musite robit FAKT dobru robotu a mate tu skvely obsah, lebo som toho na internete preliezol pomerne vela a toto je jedine forum, kde som sa zaregistroval a kam sa denne vraciam. Spuuuuuusta skvelych napadov a tipov nielen na PA dobu ale aj do realneho sveta. Podla obsahu prispevkov su tu takmer vsetci dospeli (rozumej normalni / zreli) ludia s normalnymi nazormi a tesim sa, ze je Vas tu tolko normalnych ludi pokope. Som v celej tejto PA oblasti jedno obycajne zelene ucho, zatial len nasavam informacie, dufam, ze coskoro sa to zvrtne a prispejem aj ja niecim uzitocnym. Admini a moderatori, keep up the good work a ak mi zakladatel posle na SZ cislo uctu, rad prispejem na beh fora, lebo to cele povazujem za vyborny napad (akurat si predtym musim zriadit nejake anonymne konto, ochrany sukromia nie je nikdy dost :D ).
prvak

Příspěvek od prvak »

Zdravim vsetkych :hand

Popisem sa: Clovek co rad do vsetkeho vrta a skusa. Nemam rad veci typu cierna skrynka a tak sa snazim kazdu vec rozobrat a nasledne vyrobit doma na kolene :) Tak trochu ako Cina ci India.
Vek skoro 30 povolanie terajsie systemovy administrator. Z mojich prispevkov sa aj tak bude dat docitat lokalita takze Hlavne mesto SR. Tak 4 roky som trenoval survival vo svojom volnom case.

Dufam ze trochu prispejem k teme rozpadu

Prvak
Antonin

Příspěvek od Antonin »

Zdravim! Na toto forum jsem se dostal na doporuceni kolegy z jiznich Cech. Pracuji a ziji v cizine, v nemeckojazycne oblasti. Znalosti: vareni a priprava pokrmu, konzervace potravin, prace s kuzi, opravy vseho druhu.., plus zkusenosti ze staveb a zednictvi.

Ocenuji vecnost a napaditost mistnich clenu, kteri se na mozny budouci vyvoj divaji realisticky a necekaji na nejake zazraky. Mam recke kolegy a kamarady a jejich popis situace doma mne inspiroval k tomu abych se na ''zdanlive nemozne'' situace podival z jine perspektivy..
urbanwarrior
VIP

Příspěvek od urbanwarrior »

antonín: vítej, info o řeckých kamarádech je bezva, posílej sem zajímavosti, co z nich vytáhneš o skutečné situaci v Řecku. Naše oficiální média to moc neventilují, maximálně v nějaké defonestující rovině typu -líný a vyčůraný Řek je brzda všeho pokroku. :hand
Antonin

Příspěvek od Antonin »

To vubec neni pravda.., Rekove jsou tady v Nemecku jako jeden z pracovitych narodu velmi oblibeni. Nevahaji brat i prace, ktere se Germanum ekluji. Licit je jako line je pekna lez.

Co jsem z Reku vytahl.., je navrat k pude. Kde muzou, hned neco zasadej, pricemz jim to roste i rychleji. Problem sou davy imigrantu, myslim nelegalnich imigrantu, kteri jim podnikaji najezdy na pole. ( Podobny problem resi i Banatsti Nemci v Rumunsku s tzv. ''neprizpusobivejma''). Zkusim zjistit vic, jak si to hlidaj, kolik toho maj na plochu a podobne..
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Ok, ale šupni to do nového vlákna. Jinak vítám všechny, které jsem ještě neuvítal :hand
miculas
Rozpadlík

Příspěvek od miculas »

Tak dík.
Jason

Příspěvek od Jason »

Taky vsechny zdravim,
delsi dobu jsem to tady procital konecne jsem se dokopal k registraci abych taky vystoupil z internetove tmy. Jsem zastance toho ze se to tady v celem state brzo podela a vyhodu budou mit jenom ti pripraveni, rad budu mezi ne patrit. Dle meho nazoru budou nejdulezitejsi informace, vybaveni a zkusenosti. Vse se snazim sbirat a davat co nejuceleneji dohromady.

Na tomto foru je krasne videt souzneni stejne uvazujicich lidi. Kdyz se podivat na seznamy lidi co chystaji, co planuju kdyby atd tak se to vse temer shoduje se mnou...

Jinak neco o sobe:
vek +- 30 let, bydliste Sumava, skola mimojine ekologie (clovek by neveril jake neskutecne mnozstvi informaci se v tomto smeru muze hodit pri PA - hlavne moje zamereni na vodu). Pracujici clovek k tomu jeste nejake to dodelavani studentskych restu z minulych let, priprava aktivni i pasivni. Jinak vyzkousel jsem hodne prilezitostnych zamestnani i v nekolika zemich sveta, slo mi hlavne o sbirani zkusenosti a dovednosti. Tak pro me neni problem pocinaje stavebnictvim, konce upravou potravin. Dale se aktivne snazim podilet na co nejvetsi sobestacnosti vlastnich pestovani (spise ted zabava a uceni se) a lovem (ciste zabava ktera v budoucnu muze hodne znamenat).

Dal jsem okolo sebe dohromady skupinku lidi, vetsinou spise pasivni rozpadlici ale celkove uzitecni a spolehlivi.
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

dobře ty !!!!
tož buď tu jako doma ;)
sentinel

Příspěvek od sentinel »

Zdravim forum,
uz som sa zapojil do niekolkych diskusii, ale na to naj, predstavit sa, som zabudol :)

Pochadzam z vychodneho slovenska, studujem medicinu v poslednom rocniku na UP.

Chytam ryby, od 5 rokov s otcom pobehujem po lesoch, poliach a lukach pri love, hram na gitaru, basu, jazdim na starom Peraku a 206tce, mam rad turistiku s priatelkou a zboznujem poker a :beer s dobrou partiou.

Pripravovat som sa zacal nedavno, niesom usadeny, takze zasoby nejak neriesim, skor vybavenie pre mladu a pre seba a hlavne vedomosti.

Na toto forum som sa registroval, pretoze nechcem len anonymne citat, ale sa snazit aj trosku prispiet svojim malom pre dobro tunajsej komunity :)

Drzte sa a dufam, ze veci, ktore tu preberame, nebudeme musiet níkdy po(u)zit :)

Boh nam zehnaj vsetkym!
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Vitaj! :hand
EBE

Příspěvek od EBE »

Taktiež chcem privítať rozpadlíka zo slovenska, nás je tu poskromne..no aspoň tých čo sa ukážu ;)
študuješ a holduješ veľmi prospešným činnostiam, ktoré sa zídu aj teraz aj potom ale o tom a o stretkách inde. :yes
Etranger
VIP

Příspěvek od Etranger »

Zdravím
Ač zde mám již skoro měsíc registraci kvůli hltání informací jsem tento"vstupní oddíl"nějak nezaregistroval tož se omlouvám.
Něco o mě:
Teorií jakož i nenápadnou praktickou přípravou na rozpad jsem se zabýval už v době kdy ani největší škarohlídi nepřipouštěli tuto možnost.
Toto fórum jsem objevil díky jednomu místnímu členovi a jeho nenápadnému odkazu na místě kam běžný ovčan bez zvláštních k PA se vztahujících zájmů nikdy nezabloudí.
Zajímám se o vše co se dá v případě PA využít,ať jde o znalosti či praktickou stránku.
Jelikož mým oborem je strojařina zajímá mne vše co se kolem ní v souvislosti s obsahem fóra točí.
Do 40 mi moc nechybí.
Výskyt:východ Čech.Malá nápověda:do Zeleného sportu to mám chvilku autem.
Přál bych si aby to co zde probíráme a připravujeme se na to nikdy nenastalo-bohužel víme že realita bude jiná.
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Etranger píše:Přál bych si aby to co zde probíráme a připravujeme se na to nikdy nenastalo...
To my všichni tady... Vítej :hand
bomber

Příspěvek od bomber »

Ahoj, tak po upozornění na tento topic se zkusím taky trochu představit.
Na toto fórum jsem zabloudil z už zapomenutých zákoutí webu a po přečtení pár příspěvků se mi tu zalíbilo a hltám informace každý den. Sem tam mě napadla otázka či poznámka k tématu, tak jsem se rozhodl zaregistrovat a nyní i vystoupit ze stínu a dát o sobě trochu vědět.
Abych se trochu představil, je mi něco kolem čtvrt století :) , mám rodinu čítající jednu samičku a jedno mládě a jsem z Ústeckého kraje.
K připravování mě tak nějak dovedl mladší bráška, ale knížky a dokumenty o přežití (zpravidla vojenské) mě baví už několik let. Teď bych si chtěl během příštího roku udělat ZP a chytat rozumy, popř. přispět i nějakým postřehem.

Zatím by to mohlo stačit .... ;)
Odpovědět