Testy konzerv a polotovarů
Re: Testy konzerv a polotovarů
Já mám oblíbenou konzervu - Uzená pečeně s fazolí 400g od firmy Viva
Mají ji třeba zde (já ji za stejnou cenu koupil v jednom hypermarketu v akci):
http://www.eshop-rychle.cz/vojenskevyba ... azoli-400g
Konzerva je uvnitř poplastovaná, takže by obsah neměl tak snadno korodovat stěnu samotné konzervy (bohužel plastová vrstva až tak silná není a kovovou vidličkou jej podrápete) - určitě vydrží v suchém a chladném sklepě déle než 4 roky, které mi slibuje datum vyražený na plechovce.
Skladovat se má při teplotě od 2 °C do 27 °C.
Co se týká obsahu: uzené vepřové maso 30% hm. (vepřové maso, pitná voda, konzervant E250 (dusitany)), zahušťovadlo E407 (Karagenan - sulfátový polysacharid, který se vyskytuje v červených mořských řasách),fazole bílá 20% hm., pitná voda, pšeničná mouka (lepek), rajčatový protlak, cibule, sůl jedllá, ocet kvasný, pepř.
Na tu tragedii, která vládne mezi konzervami v ČR, tak si dokážu na této konzervě "pochutnat". V souvislosti s konzervou je to samozřejmě silné slovo, ale občas v práci či na dovolené se na ni i těším. Obvykle obsah nějak ohřeji, ale dnes jsem ji zkusil na studeno a nebylo to také špatné. Rozhodně oceňuji velký kus uzeného masa (30% se zdá jako absolutní uvedené minimum) uvniř a ani chuť fazolové "omáčky" neurazí. Pokud je k dispozici trochu toho koření (třeba bazalka, oregano, kmín, pepř, etc.), tak jej někdy přidám k obsahu této konzervy k dochucení dle vlastních představ a aktuální chuti.
Prostě jako základ do NZ tato konzerva není vůbec špatná.
Mají ji třeba zde (já ji za stejnou cenu koupil v jednom hypermarketu v akci):
http://www.eshop-rychle.cz/vojenskevyba ... azoli-400g
Konzerva je uvnitř poplastovaná, takže by obsah neměl tak snadno korodovat stěnu samotné konzervy (bohužel plastová vrstva až tak silná není a kovovou vidličkou jej podrápete) - určitě vydrží v suchém a chladném sklepě déle než 4 roky, které mi slibuje datum vyražený na plechovce.
Skladovat se má při teplotě od 2 °C do 27 °C.
Co se týká obsahu: uzené vepřové maso 30% hm. (vepřové maso, pitná voda, konzervant E250 (dusitany)), zahušťovadlo E407 (Karagenan - sulfátový polysacharid, který se vyskytuje v červených mořských řasách),fazole bílá 20% hm., pitná voda, pšeničná mouka (lepek), rajčatový protlak, cibule, sůl jedllá, ocet kvasný, pepř.
Na tu tragedii, která vládne mezi konzervami v ČR, tak si dokážu na této konzervě "pochutnat". V souvislosti s konzervou je to samozřejmě silné slovo, ale občas v práci či na dovolené se na ni i těším. Obvykle obsah nějak ohřeji, ale dnes jsem ji zkusil na studeno a nebylo to také špatné. Rozhodně oceňuji velký kus uzeného masa (30% se zdá jako absolutní uvedené minimum) uvniř a ani chuť fazolové "omáčky" neurazí. Pokud je k dispozici trochu toho koření (třeba bazalka, oregano, kmín, pepř, etc.), tak jej někdy přidám k obsahu této konzervy k dochucení dle vlastních představ a aktuální chuti.
Prostě jako základ do NZ tato konzerva není vůbec špatná.
-
- VIP
- Příspěvky: 810
- Registrován: 24.08.2012 22:16
Re: Testy konzerv a polotovarů
Tak přesně tyhle konzervy od Viva bývají často v Globusech. Já sežeru skoro všechno, ale tyhle docela můžu - jak vepřovku, gulášky, tak lečo i párek s fazolemi. Jen se tedy nepamatuji, že bych uvnitř viděl poplastování
- to by mohlo být docela překvápko, občas konzervy ohřívám přímo na ohni... Teď teda zápasím s nutkáním jeden vzorek otevřít a prozkoumat ( to víte, porušte fifo...
). Jen k ceně - Globusy ji mají o trochu vyšší než odkaz od Maxima.


- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Příspěvky: 8829
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Testy konzerv a polotovarů
Dnes mě přepadl hlad (stejně jako včera a jistě i zítra
) a tak jsem se rozhodl otevřít starší konzervu Luncheonu od Hamé. Jsem příznivec firmy Hamé, i proto, že vyrábí náplně KDP, které se dají i jíst
, ale to co jsem shlédl v konzervě mě docela zklamalo. Poloprázdná konzerva plná jakéhosi tuku, který se napaloval i na teflonu a vůbec se nerozpouštěl
. Vše se připalovalo a výsledek byl sice jedlý, ale docela mě zklamal
Asi půjdu do Lidlu




Asi půjdu do Lidlu

Re: Testy konzerv a polotovarů
Stejná zkušenost-třetina obsahu hmota vzdáleně připomínající tuk,"maso"zjevně slepené škrobem či jiným sajrajtem-při porcování se drobí,na pánvi se místo smažení přilípne a v okamžiku zčerná.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Se slzou v oku vzpomínám na čínský lunč.... Před pár lety jsem narazil na konzervu luncheon meat s etiketou, která se na první letmý pohled tvářila "čínsky". V návalu radosti jsem ji, blbec, hodil do košíku, aniž bych ji blíže prostudoval. Doma jsem zjistil, že se jedná o Ha-Ming, tudíž růžovou nesmažitelnou hmotu plnou strouhanky či čeho.
Mimochodem, asi před deseti lety jsem slyšel od jedné dívčiny která pracovala v Hamé že jediné, co by z jejich produkce pozřela, je bůčková paštika. Ale třeba se zlepšili..
Mimochodem, asi před deseti lety jsem slyšel od jedné dívčiny která pracovala v Hamé že jediné, co by z jejich produkce pozřela, je bůčková paštika. Ale třeba se zlepšili..
Re: Testy konzerv a polotovarů
no pánové ono je lepší nevědět. já když dělal na servisu tak sme jezdily po různejch fabrikách od prasečáků přez pekárny až po KFC hospody a podobně a tože nejsem žádná velká citlivka ale když sme jeli do Vitany (polívky a spol)tak sem se z toho smradu poblil a to sem ani nevstoupil do budovy. než tam znovu na střeše strávit několik hodin bych se radši nechal ošukat od skupiny černochů . Jistě si dovedete představit kolik chuťi ve mě vzbuzujou jejich produkty když je vidim v regálu.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Příspěvky: 8829
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Testy konzerv a polotovarů
Oldenhauser delikátní vepřové maso made by Lidl, hranatá konzerva.
Růžovobílá hmota párkové chuti. Ani vzdáleně se nepodobá Luncheonu a už vůbec ne konzervovanému masu z mého mládí. Tak nějak jsem očekával flák masa a dočkal se jemně namletého něčeho. Nelze to kloudně opéct a už vůbec ne propéct. Prostě stále je to růžová buchta s tenkou krustou.
No, pes si pochutnal, já už méně. Zařazuji na svůj seznam NENÁKUPŮ
Nedoporučuji.
Růžovobílá hmota párkové chuti. Ani vzdáleně se nepodobá Luncheonu a už vůbec ne konzervovanému masu z mého mládí. Tak nějak jsem očekával flák masa a dočkal se jemně namletého něčeho. Nelze to kloudně opéct a už vůbec ne propéct. Prostě stále je to růžová buchta s tenkou krustou.
No, pes si pochutnal, já už méně. Zařazuji na svůj seznam NENÁKUPŮ

Re: Testy konzerv a polotovarů
Já byl před léty na exkurzi v Hamé a dva roky jsem nemohl pozřít kupovanou paštiku či podobnou konzervu a to babická fabrika patří k těm modernějším.
Ten oldenhauser beru primárně jako náhradu paštiky na cestách. Klasické kupované paštiky v Al či Fe konzervách už vůbec nekupuji. Tyto v podstatě "vegetariánské" výrobky z podřadných surovin za to opravdu nestojí. Už ani ta májka není zdaleka tak poživatelná, jak bývala kdysi.
Ten oldenhauser beru primárně jako náhradu paštiky na cestách. Klasické kupované paštiky v Al či Fe konzervách už vůbec nekupuji. Tyto v podstatě "vegetariánské" výrobky z podřadných surovin za to opravdu nestojí. Už ani ta májka není zdaleka tak poživatelná, jak bývala kdysi.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Příspěvky: 8829
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Testy konzerv a polotovarů
Já tedy marně přemýšlím, jak bych mohl ten Oldenhauser použít. Studené je to hnus, takže náhrada paštiky nee. Opečené je to hnus, takže ani za Luncheon nee. A nějak extra levné to také nebylo.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Fabulous : Rozšmelcovat a dochutit. Zkus z toho topinkovou směs, nebo tak něco. Jukni do PA kuchařky, třeba tě tam něco inspiruje.
Oldenhauser tohle vydává jakože luncheon? Já to brala jako jinou verzi vepřového ve vlastní šťávě, tedy opékat bych se to ani nepokoušela.
Oldenhauser tohle vydává jakože luncheon? Já to brala jako jinou verzi vepřového ve vlastní šťávě, tedy opékat bych se to ani nepokoušela.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Příspěvky: 8829
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Testy konzerv a polotovarů
Nene, mají tam napsáno "Delikátní vepřové maso". O luncheonu ani slovo. Ale delikátní to teda není 

Re: Testy konzerv a polotovarů
U nás tedy jako nouzovka prošla, ale pro mě je moc přesolená...konzervám moc neholduji...zásobu několika kusů mám, ale není to pro mě stěžejní potravina...
Re: Testy konzerv a polotovarů
Jen chci upozornit, že každý mluvíte o jiné konzervě. Ač obě Oldenhäuser, ta hranatá značená "delikátní vepřové maso" je skutečně luncheon-meat, kulatá kterou má na mysli Tina je vepřovka ve vlasní šťávě.
Nicméně doplním, že luncheon-meat je přesně jak má vypadat a jak jej společnost Hormel Foods Corporation v roce 1937 představila pod názvem SPAM světlu světa. Dánská firma Tulip, která dle originálních receptur produkuje smluvně originální SPAM pro Evropu jej prodává i pod vlastní značkou TULIP a rovněž tentýž výrobek dodává pod brandem Oldenhäuser Lidlu. Je to stále stejná konzerva, mám srovnání ze zahraničí. Konzerva konzumovaná po celém světě, na mnoha místech světa zaujímající zásadní místo v jídelníčku (Havaj, Korea, Velká Británie ...). Na Havaji kupříkladu naleznete pokrmy z ní i u McDonalda a u Burger Kinga, jelikož to tamní trh vyžaduje. Existuje po světě mnoho SPAM restaurací, kde na jídelníčku není položka, která by neobsahovala tento luncheon-meat. Tím nechci lančmítu dělat vůbec reklamu, sám po něm sáhnu jen na cestách, když okolnosti nic lepšího nedovolí, jen mě naprosto dorážejí vyjádření alá "Ani vzdáleně se nepodobá Luncheonu a už vůbec ne konzervovanému masu z mého mládí. Tak nějak jsem očekával flák masa a dočkal se jemně namletého něčeho.", toto je totiž ten nejautentičtější lančmít, který lze koupit. Autentický takříkajíc absolutně. Flák masa je na místě u vepřového ve vlastní šťávě, nikoliv u lančmítu, ten musí být co nejjemněji semlet, je to jeho podstata.
Nicméně doplním, že luncheon-meat je přesně jak má vypadat a jak jej společnost Hormel Foods Corporation v roce 1937 představila pod názvem SPAM světlu světa. Dánská firma Tulip, která dle originálních receptur produkuje smluvně originální SPAM pro Evropu jej prodává i pod vlastní značkou TULIP a rovněž tentýž výrobek dodává pod brandem Oldenhäuser Lidlu. Je to stále stejná konzerva, mám srovnání ze zahraničí. Konzerva konzumovaná po celém světě, na mnoha místech světa zaujímající zásadní místo v jídelníčku (Havaj, Korea, Velká Británie ...). Na Havaji kupříkladu naleznete pokrmy z ní i u McDonalda a u Burger Kinga, jelikož to tamní trh vyžaduje. Existuje po světě mnoho SPAM restaurací, kde na jídelníčku není položka, která by neobsahovala tento luncheon-meat. Tím nechci lančmítu dělat vůbec reklamu, sám po něm sáhnu jen na cestách, když okolnosti nic lepšího nedovolí, jen mě naprosto dorážejí vyjádření alá "Ani vzdáleně se nepodobá Luncheonu a už vůbec ne konzervovanému masu z mého mládí. Tak nějak jsem očekával flák masa a dočkal se jemně namletého něčeho.", toto je totiž ten nejautentičtější lančmít, který lze koupit. Autentický takříkajíc absolutně. Flák masa je na místě u vepřového ve vlastní šťávě, nikoliv u lančmítu, ten musí být co nejjemněji semlet, je to jeho podstata.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Příspěvky: 8829
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Testy konzerv a polotovarů
Ano, ani vzdáleně se nepodobá jakémukoliv Luncheonu, který jsem v životě jedl. Dokonce ani Tulipu s 21% masa. Čím víc o tom přemýšlím, tím víc to hodnotím jako hnusné jídlo. Jako výplň do laciných pokrmů. Jako blivajs, kterým chce Lidl dodržet svojí cenovou a obchodní politiku. Je to konzerva, která možná sjíždí ze stejné linky, kde se vyrábějí konzervy pro psy. To co je málo kvalitní a neprojde výstupní kontrolou, tak dostane automaticky nálepku Oldenhauser a jde do postsocialistického Česka.
Je to hnus velebnosti.
Je to hnus velebnosti.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Já jsem psala o té hranaté...dá se krásně krájet na plátky...kusy masa to rozhodně nejsou...ale jak už jsem psala, na mě moc slaná...
Kulaté mám také, ty jsme ještě nevyzkoušeli...
Kulaté mám také, ty jsme ještě nevyzkoušeli...
Re: Testy konzerv a polotovarů
Fabiku zcela uprime - pokud ti nesmakuje ani oldenhauser, tak jaka masova konzerva ti chutna?
Sam jsem hodne zmlsany a oldenhauser povazuju za jednu z nej veci co se u nas da koupit (podotykam ze hame a podobne veci vubec nejim).
Sam jsem hodne zmlsany a oldenhauser povazuju za jednu z nej veci co se u nas da koupit (podotykam ze hame a podobne veci vubec nejim).
Re: Testy konzerv a polotovarů
Merlin: Nene, já věděla, že píše o hranaté. Kulatou znám, tu občas koupím, tu hranatou mám někde ve špajzu taky, ale ještě jsem ji neotevřela. Myslela jsem, že to bude něco obdobného, jen s jiným procentem masa a jiným kořením, proto jsem říkala, že bych ji neopékala.
Že je to právě jakože Luncheon, jsem naprosto netušila. Podle čeho usuzuješ na Luncheon, podle vzhledu, nebo podle toho, že je to klon Tulipu? Protože podle názvu Delikátní vepřové maso bych to netipla.
Že je to právě jakože Luncheon, jsem naprosto netušila. Podle čeho usuzuješ na Luncheon, podle vzhledu, nebo podle toho, že je to klon Tulipu? Protože podle názvu Delikátní vepřové maso bych to netipla.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Příspěvky: 8829
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Testy konzerv a polotovarů
Goral: Ja zas tak moc vybiravy nejsem. Dukazem toho je, ze bezne jim KDP. I ta vyse uvedena Hame konzerva byla v zasade chutna. Zklamala me, ale jist se dala. A to ani nebudu popisovat, co se stalo s Oldenhauserem po pruchodu travicim traktem. 

Re: Testy konzerv a polotovarů
Tak to nechapu, bud ti to fakt nesedlo a nebos mel starou konzervu 

Re: Testy konzerv a polotovarů
Na ten Oldenhauser som sa nechal zlákať chválospevom na jednom zálesáckom fóre. A to tak, že ešte pred ochutnávkou som sa vybavil rovno troma konzervami na prechod Polonín. Ulakomil sa aj kolega a vzal rovnako 3. Dodnes nezabudnem na ten pohľad, čo sme na seba navzajom vrhli ked sme to v horách otvorili a ochutnali
Neverím ani za boha tomu, že to má 98 percentný obsah mäsa, obaja sme to prehltali so sebazaprením, aj ked sme boli po šliapaní riadne vyhladovaní. Nakoniec zvyšok hranatého Oldenhausera skončil nad ohňom, to už bolo rozhodne lepšie. Ale aj to sme si museli okoreniť a pokvapkať šťavou z citrónu. Okrúhla konzerva bola už lepšia a jedlá aj bez opekania. No sklamalo ma, že dobrá tretina konzervy bol len tuk. Neboli to najhoršie konzervy ktoré som kedy mal, ale nabudúce "nie, vďaka"
