Výběr vhodné obuvi

...aneb vše na tělo včetně taktické výstroje
Odpovědět
Rainier Wolfcastle

Re: Výběr vhodné obuvi

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

ja ale nepotrebuju zadnou radu ohledne nich...mam je dobre nstudovane a uz sme je tu resili...jen pisu, ze dnes jsem je byl zkouknout a je to bomba, podle vzhledu vydrzej snad cokoliv
goral

Příspěvek od goral »

Skoc se podivat jeste na meindl perfekt, jestli budes nekdy v Praze. Jsou na ne asi lepsi reference nez na popradky. Ale ani s jednim neslapnes vedle.
zumpar
Pohlaví: muž

Příspěvek od zumpar »

Prabos - niektore modely pre Prabos robi firma Kral v Partizanskom (http://www.kral.sk/). Sam mam od nich model Bridget urceny pre ostravskych banikov. Ked si odmyslite to chranitko, tak je to ona: http://www.kral.sk/index.php/sk/pracovn ... rodukt/026
Ta "hydrofobna usen" bude zrejme len pomleta zlepena koza. Uz po prvom nakremovani (indulonou - pan Kral mi to vylozene odporucil) sa zacali na povrchu vytvarat "supinky". Ako keby ta dopanka dostala atopicky ekzem. Topanka je po rozchodeni pohodlna, ale to je asi vsetko. Od takychto vyrobkov ruce prič. Cena 40 euro ..

Meindl Perfekt - suverenne najdrahsia topanka, ktoru som kedy mal. Dve vrstvy koze - jedna vonkajsia, druha vnutorna. Toto nie je ale topanka na cesku krajinu. Je extremne tuha a ... extremne uzka !! Takze pozor na to. Ked som skusal Islandy a Himalaye (tie su podla mna top produkt tejto firmy) tak sedeli ako papuce. Kdezto Perfekty su ako obuv pre minohladacov.
Ako som uz pisal, vadi mi hlavne to, ze su na moj vkus uzke (na rozdiel od ostatnych modelov Meindlu s rovnakym cislom). Pohodlnejsie sa v nich chodi v terene nez na chodniku. Tam je to hotove utrpenie, hlavne ked zleziete koncom dna z hor do dediny...
Davam do pozornosti este model Badile - su to "lehke botky kategorie B" z koze, ziadna membrana. Vadia mi na nej dve veci:
- cena (porovnatelna s vyssimi modelmi s membranou)
- su podla mna nizke (teda na kotnikovu obuv)
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Doporučil bych si přečíst forum, co sem postnul o pár příspěvků dřív Reccol a pak ty na to navazující ;).

Pak zjistíte, že ručně šité boty značky Dallapé či Alico nejsou rozhodně špatná volba a ani ta cena není přestřelená.

Ale ani na ty Makary nejsou nějak výrazně negativní ohlasy - jsou trošku dražší než Italové a ani kůže není nějaký top ten (tím nechci napsat, že je ale špatná) , ale zase mají pobočku ve Zlíně a jsou ochotni ušít botu na míru a když si člověk sežene "kůži na boty svých snů - u mě Gallo Juchten" tak to může být zcela nekompromisní bota na celý život (prý nějak vyřešili i gumovou obsázku).

Navíc mě překvapila nabídka firmy Garmish - ručně šité boty z kvalitní hověziny (dříve nubuk, nyní prý už kvalitnější kůže) - modely PIONEER ANF.BAJO a NEW BACK.

Pro mne bohužel jsou z výše uvedených pouze modely od Alico či Makary, protože u ostatních zde zmíněných výrobců jejich sortiment co do velikosti boty končí tam, kde moje noha teprve začíná :evil:.

Jak se tady již psalo, tak na opravdovou VH turistiku je obsázka velmi praktická, ale na boty určené primárně do našich lesů, kopců a strání bych ji dokázal oželet právě pokud by šlo o kvalitní šitou botu, kterou když si dobře prošlápnu, tak při dobré péči o kůži mohu jen do konce života vyměňovat prošoupané podrážky - takže v celkovém výsledku i ušetřím.
Rainier Wolfcastle

maximus: diky za tip ty garmishe vypadj suprove a cena o dva tisice nizsi nez makara...musim se na ne nekam zajet podivat a vyzkouset...prej je to site v cr
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Fy Garmisch sídlí a vyrábí zde:
http://www.garmischsro.cz/index.php/kontakty.html

a firemní prodejna je v Třebíči na Karlově náměstí 40/29 .
Rainier Wolfcastle

koukal jsem na jejich stranky a ty ANF.BAJO jsem tam nenasel...a propo, narazil jsem ze se dela pioneer a pionerr ANF.BAJO
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Ono to je trošku jinak - firma Garmisch úzce spolupracuje s dceřinnou společností La Reginetta se sídlem v Itálii, kde má 40 ti letou tradici ve výrobě obuvi a některé modely Reginetty se prostě u nás nazvou "Garmish".

Jinak ty "pionýrky" jsem našel zatím nejlevněji zde:
http://www.junshop.cz/inshop/obuv/reginetta-strana-2/
scorpio
VIP

Příspěvek od scorpio »

S Garmishema mám bohaté zkušensoti z dětství, kdy jsem v období podzim-jaro nic jiného nenosil (Jakubov, kde sídlí Garmish je nedaleko města, odkud pocházím) a musím říct, že v té době byly ty boty perfektní. Ty, které rodiče nevyhodili, dodnes slouží synovcovi k naprosté spokojenosti a i bez péče, kterou by si ty boty zasloužily, jsou téměř jako nový.
Rainier Wolfcastle

cena uplne paradni, makary stojej kolem 6...akorad by to chtelo nekde vyzkouset...
zumpar

Příspěvek od zumpar »

Vsak tie pionyrky vyzeraju skoro ako Meindl Perfekt. Akurat, ze nie su take vysoke, co by mne osobne vadilo.
Rainier Wolfcastle

do ktere kategorie by jste ty pionyrky zaradili? B/C?
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Co jsem četl, tak je tam řadí, ale ještě si to předkoupí pro jistotu ověř ;).
Lamproye

Příspěvek od Lamproye »

zdarec,musím dát také za pravdu ohledně kanad vz.90. Mám už druhé,první mají za sebou 15 let nošení a nikde žádná prasklina,jenom podrážka je k.o. Ted rozcházím druhé.Pokud někdo přemýšlí o tom, že koupí kanady vz .2000 tak opravdu nedoporučuji,vydrží dva roky plus mínus rok. Sehnal jsem si náhodou již zmíněný druhý pár kanad vz. 90. rok výroby 1992 ještě v zažloutlé krabici-funglovky :) (na netu se dají sehnat od 650-1000 kč) ,jsou to poslední pravé kožené české vojenské boty. Pokud po kolapsu je budete mít ,podle všeho boty budou v pořádku v čase ,kdy vy už budete kostrou :D (někteří). čau Lamproye
kusna

Příspěvek od kusna »

Rozpadlíci,máte někdo zkušenost s touto obuví ? Mountain Combat Boots Danner Hiker....Nejmodernější typ vojenské obuvi vyvinutý speciálně pro použití v náročném, členitém horském terénu! Zcela vyhovuje požadavkům Armády pro nasazení v Afgánistánu. Jde o pevnou obuv vysokou 6 palců ve Full Grain celokožené provedení. Podšívku bot tvoří trvale nepromokavá a zároveň dýchající membrána GORE-TEX® Oblast kotníku je výrazně vypolstrována. Boty využívají nejmodernější podešvový systém firmy Vibram, kvalitní tvarované polyuretanové vložky a podrážku Bifida! USA výrobci: Danner, Wellco, Bates...
goral

Příspěvek od goral »

Chcu si je ze zajmu koupit. Podle me to bude prumerna pohorka za dobry penize
kusna

Příspěvek od kusna »

Když mi zašleš email,tak ti přepošlu nabídku od frajera z Plzně,co je tahá nové okolo 2000-2500 Kč,což je polovina oproti Meindl a kvalita údajně suprová.
Sice jsem s ním ještě nemluvil,ale dle emailu to vypadá slibně.
goral

Příspěvek od goral »

Jo tydle ceny jsou u prekupniku celkem bezny. Mam na zapade dost kontaktu na ruzny prekupniky co se zivi dovozem veci ze zakladen do cr :)
chodec

Příspěvek od chodec »

Lamproye píše:Pokud někdo přemýšlí o tom, že koupí kanady vz .2000 tak opravdu nedoporučuji,vydrží dva roky plus mínus rok.
Asi jsem měl opravdu štěstí na boty, ale musím se přiznat, že tyto boty mám 6. rokem, několik prvních let byly nošeny poměrně intenzivně v různém terénu a nezaznamenal jsem žádný problém, dokonce ani nepropoštěly při brodění různými potoky apod. Pominu-li tedy okopanou a odřenou kůži na špici. Poslední dobou je sice již nosím jen na zahradu apod., už se o ně ani nějak více nestarám, maximálně je sem tam přeleštím krémem na boty, někdy, pokud není nic jiného po ruce, tak i různým syntentickým olejem a přesto jsou stále OK. Ale osobně mám zkušenost jen s jedním párem těchto bot, tak třeba jde o náhodu.
Boty vzor 90 jsou celkem taky dobré, možná bych i souhlasil s tím, že jsou lepší. Na rozdíl od vzoru 2000 a jiných, s vyjímkou Corcoranů, jsem je nemusel ani rozcházet.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

boty vz.90 když se rozšláply byly úžasný. a taky to byly poslední botky ačr co se daly znovu podrazit, když byl vršek dobrej.

jestli máš chodče dvoulitry šestym rokem a držej pořád v jednom kuse, tak napiš do guinessovky :-) jsi něco jako yetti, bílá vrána atd.
Odpovědět