Ptyč

Události vztahující se k zaměření tohoto fóra.
Odpovědět
EBE

Re: Ptyč

Příspěvek od EBE »

Deje sa tam niečo či zimujú? Má niekto aktuálnejšie info alebo na zimnej túre sa poflakoval po okolí? Možno sa zabývavajú a vylepšujú cez zimu interiér ale nové info poprípade foto by bodlo ;)
vlk972
Pohlaví: muž

Příspěvek od vlk972 »

Minulý týden byla na radiožurnálu celkem dlouhá reportáž, rozhovory a tak. Ale nic nového jsem se z toho nedověděl. Pořád mluvili o věžích, takže se asi stavba zatím nezaváží zeminou, možná vůbec nebude.
Tina
VIP

Příspěvek od Tina »

Tady je fotka z 25.12.2012, jak vidno, zatím stále nezahrnuto.
Více fotek pak tady: http://stany69.rajce.idnes.cz/Majak_Pty ... 5.12_2012/
Tu galerii doporučuju, jsou tam pěkně vidět věže zblízka, ty ochozy pro střelce. ;-)
Přílohy
ptyc 25.12.2012.jpg
vlk972

Příspěvek od vlk972 »

Pěkné fotky
EBE

Příspěvek od EBE »

:) potešilo
Tinka ..veľké +
Kolapsnik jr.

Příspěvek od Kolapsnik jr. »

No uz minuly rok jsme tu kategoricky rikali po studiu rady veci, ze to je jednoznacne bunkr a tyhle detaily tlakovych dveri a okynek to zas potvrzuji na entou, pokud budou mit v te hosp. budove take sklad paliva, tak finalni zahrnuti a prebagrovani sousedu (az po okraj) take nemusi udelat hned. Spis bych se vratil k te legende, ze je to jen "projektik byvale manzelky" apod., coz je naprosta zhuverilost, spis bych pridal % ze se jedna o spolecnou PA zakladnu nekolika rodin - klanu, nejen kvuli rozdeleni nemalych (+2mld.?) nakladu, ale take sprave budouci latifundie, rovnez lze vydedukovat kdyz zatlaci (lo) vice zwirat z zvicero stran, tak to ani urady nemuzou korigovat na zadne urovni, media to nadale jen prechazeji jako raritku apod.

ps nebylo by od srandy nekdy napsat mailik zahr. firme co pacha bunkry co si o tom mysli, urcite z jejich zkusenosti by jen z fotek poznali spoustu veci, ktere nam zatim unikly..
bivoj
VIP

Příspěvek od bivoj »

Mě zaujaly ty kulaté otvory po stranách vstupů do vrchních částí věží. Vypadá to jako nějaké granátové skluzy...
Centurion
VIP

Příspěvek od Centurion »

A ty ocelový 20 centirmetrový dvířka s měděnou vložkou taky na klidu nepřidaj. Maj to vymyšlený dobře.
urbanwarrior
VIP

Příspěvek od urbanwarrior »

Vám se nezdá, že to zahrnují? Tak porovnejte obrázek 5 a 6... I v úvodu galerie je vidět ten šikmý násep na kraji budovy. Jen by mě zajímalo, jak jsou ukončeny ty otvory v plášti... jednu chvíli jsem myslel na výdech vzduch, teď se kloním k nejakému nedokončenému výlezáku...
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Ty kulaté otvory mě také zaujaly, ale - probůh - co by to muselo být za granáty? Je to nějaké velké. Nebude to (trochu nešťastně umístěné) vyustění ventilace? Na můj vkus je tam i moc těch malých kulatých otvorů ve zdivu (kabelové průchodky, voda...?).
štaflík

Příspěvek od štaflík »

to urbanwarrior - podle mě zahrnou jen boky. Na stropě tohoto objektu bude stát (víceméně konvenčně, s odolností max. toho skladovacího areálu) samotné centrum Ptyč. Tato lehčí budova do značné míry pohltí věže. Bude-li odolná asi jako ten sklad (tj. řekněme hodně odolná, ale stále konvenční stavba), bude to i dobrá vrstva na iniciaci projektilů (granáty, rakety, bomby), aby explodovaly ještě před samotnou pevnou budovou.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

no oni maji vybetonovane patro, ted maji zdanlive nesmysle ruzne pruchody a pruchodky, ale ted se bude betonovat dalsi patro, a tyto zdanlive nikamnevedouci zelezitosti zapadnou do skladacky...
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Ještě mě zaujalo, že dveře do věží a "domečků" na střeše objektů (nemyslím ty dveře nahoře na ochozech věží), jsou cca 1.5 m nad stropem samotného objektu. Mají-li výškově navazovat (+/-) na podlahy stavby, co vyroste na stropě bunkru, lze čekat ještě nějakou vrstvu mezi stropem bunkru a podlahou budov. Typuji buďto expanzní dutinu pro tlumení explozí (což je ale zbytečné, protože inicializuje-li hlavici stěna horního objektu, bude expanzní dutinou celý interiér Majáku Ptyč), nebo prostor vyplněný něčím na tlumení tlakových rázů (písek, komory s vodou-jako Systém Pugliese na italských bitevních lodích, apod.).
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

proc ne...jako monolit by to bylo asi taky nachylnejsi na praskliny pri pripadnych vibracich napr pri ostrelovani ne? a takove prusaky spodni vody by je mohly dostat ven mnohem rychleji nez oblehani.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Spodní voda tam nebude. Je to na terénní hraně nad údolní nivou. Vrty v podzemí stavby mají oficiálně 45m. Tj. pod hladinu Berounky.
urbanwarrior
VIP

Štaflík: přesně totéž si myslím - ten bunkr budou základy nadzemních staveb.
co se týče kruhových otvorů ve věžích, to budou patrně ventilační otvory v bojovém režimu - v případě potřeby se zavřou ta hlavní pancéřová dvířka, vzt se přepne přes filtry. Ta šikmina před dveřmi, domnívám se, bude osazena nějakou pancéřovou žaluzií. Trochu mi vrtá hlavou to kosé vzájemné natočení věží - kdyby jedna byla nádech a druhá výdech, nebylo by logičtější otočit otvory od sebe? Nebo to souvisí se směrem proudění vzduchu? Záhada.

Ten výškový rozdíl může být skutečně k utlumení výbuchů, protože na těch posledních fotkách jsou vidět značné nedokonalosti v lití betonové kostrukce, způsobené asi delšími technologickými přestávkami ve výstavbě, takže vylevnění odolnosti možná nahradí nějakou náhradní mezivrstvou. Nebo tam bude suterén nadzemní části (nouzáky se taky nedělají úplně při podlaze (válečná praxe byla min. 60cm nad podlahou krytu).

Ty otvory v bocách věží mě zaujaly svojí pravidelností - což takhle konzoly pro vnější zavěšené schodiště (příp. jinou konstrukci?) ? Každý maják musí mít schodiště. :lol: A i poustevník by měl mít právo kouknout se z rozhledny...
To, co dnes vypadá jako okna, ale nemusí být okna - stačí to orámovat a můžou to být klidně nouzové výlezy. Pokud to nebudou okna, střílny to skoro určitě nebudou, protože jsou otočená na skalní ostroh k řece a za ní už je jen skála.
Centurion
VIP

Příspěvek od Centurion »

Je mi líto těch lidí co maj barák 10 metrů od stavby. Vesnickej klídek jim zmrví nějaká zbohatlá pizda.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Rekl bych, ze budou brzy ritualne odkoupeni :) A asi neprodelaji... Horsi je, pokud tam maji citove vazby...
urbanwarrior
VIP

centurion: v tisku už bylo info o odkupech. Navíc, kdo by s nima chtěl mít společnej plot... (a sklep... :lol: ) ?
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

já jo ...

možná se přihlásím jako pastevec jejich dobytka, nebo tak něco ..... budu si žít v bezpečí bungru, a možná i něco spadne z panskýho stolu ...

I když nad tím tak přemýtám ... kašlat na to, to se už moc podobá práci .... :shake
Odpovědět