A pak se nechte očkovat

Odpovědět
sigmark
VIP

A pak se nechte očkovat

Příspěvek od sigmark »

http://www.reuters.com/article/2013/01/ ... 7H20130122

Children in Sweden and elsewhere in Europe developed narcolepsy, an incurable sleep disorder, after being immunized with the Pandemrix H1N1 swine flu vaccine made by British drugmaker GlaxoSmithKline in 2009.
JimmyJazz

Re: A pak se nechte očkovat

Příspěvek od JimmyJazz »

Tak ockovani proti chripce je blbost obecne...
alive

Příspěvek od alive »

ockovani vseobecne je blbost...
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Zrovna od tebe jsem cekal jiny nazor?
Centurion
VIP

Příspěvek od Centurion »

Všeobecně to určitě blbost není. Očkování je vhodne pro případy kdy si tělo samo nedokáže vytvořit protilátky. Například vzteklina, pravé neštovice a podobně, ale lidi co se nechaj naočkovat proti chřipce jsou lehce ovlinnitelní btlbci.
alive

Příspěvek od alive »

Prave nestovice, cerny kasel...to jsou nemoci, ktere jsou uz temer vymycene...vzteklina se standartne taky neockuje, pripadne az leci. (mluvim o lidech, ne o zviratech) Jakakoliv ockovaci latka je pro organismus rana jak svina, obzvlaste u deti...u nich je spousta reakci na ockovaci latky, ktere maji fatalni dusledky...bohuzel, podobne pripady se vesmes moc nezverejnuji a nezkoumaji, farmaceuticky prumysl ma silne lobby. Vim o cem mluvim, nejmladsi syn mel po ockovani tak brutalni reakci, ze skoncil 14 dni na jipce a problemy ma do ted.( po dvou letech) Samozrejme pricinna souvislost s ockovanim prokazana a setrena nebyla...ale rozumnej jinej duvod taky nikdo nenasel. Takze deti uz rozhodne ockovat nenecham. Ani sebe. Totez plati u tzv. imunoterapeutik - ano, funguji...pokud je berete. Ale pokud se rozhodnete prestat, pripravte se na zavazne problemy...(Taky vlastni zkusenost) Doporucuji precist si knihy Doba Jedova, nebo vybornou knihu od MUDr. Hnizdila - Mym marodum. Proste tyhle latky jsou smlouva s dablem...a hlavne, za vsim hledejte penize. Zdravotnictvi, ktere se delalo pro lidi skoncilo nekdy v predminulem stoleti...
big bang

Příspěvek od big bang »

Očkovanie je dobrá vec, len dnes sú ľudia zhýčkaní a myslia si že sú nesmrteľní, heslo je jasné, narodiť sa môžeš, umrieť musíš, prínos očkovania je väčší ako úmrtia z očkovania a trvalé následky po očkovaní(už sa pomaly zabudlo koľko ľudí umieralo na choroby proti ktorým sa očkuje), čo sa mi nepáči je že nám média a polo šialenci tlačia kaleráby v očkovaní ako napríklad očkujte sa na rybaciu chrípku tak silno nákazlivú že v Prahe zadržali človeka čo letel z NY do Prahy a ostatných pustili domou a celosvetovo zomrelo na ňu niekoľko tisíc starých a chronicky chorých ľudí a to že vakcíny sa kupujú v zahraničí, mali by sa základné vakcíny vyrábať v štátnej firme(labáku) :geek: :lol: a ešte mi vadí že nie je inštitúcia ktorá povie že toto očkovanie je blbosť, tento jav je blbosť, ... aj keď neviem načo máme v SR SAV :head :roll:
Steril
VIP

Příspěvek od Steril »

Zrovna "Doba jedová" je imo z velké části blábol, to bych jako argument proti očkování neuváděl.
Já očkování držím palce, zvlášť třeba proti žloutence se mi jeví jako velmi užitečné :yes
Centurion
VIP

Příspěvek od Centurion »

alive píše:Prave nestovice, cerny kasel...to jsou nemoci, ktere jsou uz temer vymycene...
Ty nemoci byly vymícené právě díky očkování.
alive

Příspěvek od alive »

Centurin: jasne ze byli. Ale nejsou. A predpoklad toho, ze tu vznikne pandemie cerneho kasle je pomerne miziva...takze v soucane dobe zbytecny cpani sragor do lidi. Ale samozrejme napr. tetanus je neco jineho...Nebo zloutenka u lidi, pohybujicich se napr. ve zdravotnictvi...(dokonce povinna) Nejsem radikalnim odpurce ockovani, ale chce to zachovat zdravej rozum...napr. ockovat male holcicky proti rakovine delozniho cipku je pekna pi...vina. Neni ani jasne, zda toto ockovani vubec funguje...ruzne ptaci, praseci, klokani a ja nevim jake chripky, to je totez...Napr. Imunoterapeutika Luivac...precte si slozeni a naskacou vam pupinky preventivne...Jsem odpurce toho, cpat do lidi zbytecne sragory, jenom aby farmaceutickej prumysl vydelaval. Staci si najit par stranek o ockovani a detech...a v posledni dobe se i ledy hnuly...spousta doktoru se priklani k nazoru neockovat zbytecne. Bohuzel, u nas to moc nefunguje, ale kazdy by mel zacit u sebe...vsichni jsou nauceni na vsechno kaslat a pak zajit k dochtorum pro pilule ci dobanec...a pritom se da spouste veci predejit. Jsem zivouci priklad osviceni a jineho pristupu ke svemu telu...bohuzel, vedla me k tomu az bolestiva zkusenost, nikoliv zavcasu zdravy rozum.
Koniáš
Pohlaví: muž

Příspěvek od Koniáš »

Očkování je na libovůli každého rodiče.
Ale neočkovat je myslím zanedbání péče o svěřenou osobu. Nebo tak nějak. :oops:

Koniáš

PS: Jedné známé umřela malá dcerka po očkování, tak se stavím na stranu aliveho.
Centurion
VIP

Příspěvek od Centurion »

Já osobně bych se taky na nic naočkovat nedal. Jedině kdyby mě pokousala liška, nebo netopír. Osobně jsem názoru toho, že očkovat by se mělo jen proti věcem se kterými naše tělo samo bojovat nedokáže. Já ani nevim na co všechno se očkovalo u mě za mlada. Myslim že ten trypl (příušnice, spalničky a nečo), žloutenka, tetanus, spála, pravé neštovice a černej kašel. Vůbec nevim proti čemu všemu se očkuje dneska ale určitě to nebude nic zdravého. Za mích mladých let jsem neslyšel o člověku, který by po očkování umřel. Dneska je to asi běžná praxe.
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Je velký omyl si myslet, že očkování už všechny nemoci definitvně vyřešilo. Jediné, co se podařilo "definitivně" globálně vymýtit jsou pravé neštovice (velký podíl na tom má náš prof. Raška). Jinak se daří nemoci vymýtit pouze lokálně - třeba díky vakcinaci lišek byla u nás eradikována vzteklina. Ostatní nemoci, zejména ty dříve běžné a závažné nemoci dětí (záškrt, černý kašel,...) a třeba i dospělých (tetanus) se stále v populaci nachází, ale díky vysoké proočkovanosti postihuje jednotlivce či pouze malé skupiny, kteří se neočkovali nebo u kterých se postvakcinační imunita nevytvořila (žádné očkování není 100 %). Pokud se lidé hromadně vykašlou na základní očkování, tak tyto epidemi znovu tvrdě udeří.

Aby očkování fungovalo jako prevence epidemie a existovala alespoň hypotetická šance na eradikaci (u některých patogenů bohužel nerealistické - třeba u tetanu), tak musí být populace z určitého vysokého % proočkována. Proto je nutné být alespoň trochu altruistou, protože nežádoucí účinky či zcela ojediněle i smrt mohou opravdu nastat. Je to ale jen nepatrný zlomek trvalých následků, úmrtí a také finančních nákladů, které by to vše stálo, kdyby se přestalo plošně vakcinovat.

Je to určitě tragédie, že někomu umře dítě díky vakcinaci. Kolik ale takových případů zná většina populace. Většinou je to jen v úrovni maximálně známý známého měl známého, který ... . Před zavedením plošného očkování měl v podstatě každý v rodině někoho (spíš víc než míň) kdo umřel na nemoc, před kterou ho nyní chrání očkování !!!

Jsou tu některé parazitické skupiny, které volají po zrušení povinosti očkovat děti. Jako vzor typicky uvádí Německo, jenomže už jaksi zamlčí (ještě horší je snad to, když to ani neví), že v Německu mají přesto vyšší proočkovanost proti těmto nemocem než u nás, kde je to povinné.

Ptá-li se někdo, proč nazývám tyto "svobodomyslné" lidi parazity? Tím že neočkují svoje děti, tak je zbavují i toho minimálního rizika nežádoucích účinků, ale zároveň využívají efektivního krytí většinové proočkované populace (která ale na sebe bere riziko očkování), která brání nástupu epidemií.

Pokud by přišla nějaká PA situace spojená s kolapsem zdravotního systému, tak po zvýšení stavů neproočkovaných dětí je začnou znovu hromadně "kosit" ty údajně vymýcené nemoci. Bohužel to odskáče i pár % lidí, kteří sice byli očkováni, ale imunita se z nějakého důvodu nevytvořila. Tito lidé jsou v současnosti "kryti" společným vakcinačním programem, na kterém se ale sami participují.
čičmundík
Pohlaví: malé, zrzavé

Příspěvek od čičmundík »

Zdravím vespolek!
U očkování to chce, jako u všeho, řídit se především zdravým rozumem. Očkování proti SARS, prasečí, ptačí, mufloní a jakýkoliv další chřipce je zhovadilost a jenom nástroj na tahání peněz z lidí. O level blíž racionalitě je pak očkování proti žloutence, klíšťový encefalitidě a třeba i TBC. Encefalitidu a TBC naočkováno mám, žloutenky nikoliv. Před pár lety jsem totiž absolvoval srdceryvnou přednášku od čerstvě nastoupivší obvoďačky ze který vyplynulo, že když se nenechám na žloutenku naočkovat, tak jistojistě zhynu v bolestech a se mnou i celá rodina. A přitom ta vakcína stojí jenom pár tisíc a když si zaplatim dvě dávky, tak třetí mi pojišťovna uhradí....To mě dost nas.alo a naočkovat jsem se nenechal. Co ale považuju za samozřejmost je tetanovka a její pravidelný obnovování. přece jenom, člověk se čas od času hrabe v různejch lahůdkách, občas se venku blbě odře a tak dále....Teď třeba řešíme co nechat naočkovat čerstvě narozenýmu synkovi. Dětská doktorka - baba v důchodu - nám naprosto otevřeně řekla, že by mu dala jenom tu základní hexavakcínu a nic víc by neřešila. Že nejrůznější průjmový onemocnění a další hovadiny, co se dneska malejm dětem dávaj očkovat sou jenom zbytečný zatěžování těla. Ze zhruba 1700 dětí který má v kartotéce prej s těma průjmama skončí zhruba jedno ročně v nemocnici a zatim prej všechny bez problémů přežily. Pravděpodobnost, že se bez toho očkování něco stane je tak naprosto minimální.....
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Plný souhlas se starou doktorkou, u malých dětí hexavakcína docela stačí ;). U starších dětí bych pak řešil ještě klíšťovku, hepatitidu A i B a meningokoka - toho určitě (doufám, že až začnou moje děti chodit do školy, tak bude standart vakcinace i na typ B).
alive

Příspěvek od alive »

čičmundík píše:Zdravím vespolek!
Naprostý souhlas. :yes
EBE

Příspěvek od EBE »

Len by som dodal, že dôležitá je ako u všetkého prevencia a riešiť vec v čas a predstihu a dodržiavať hygienu čo sa týka umývania rúk, hlavne pre tých, čo jazdia MHD, podávajú si kľučky verejných priestorov, tlačia často nákupný vozík ;) chodia na spoločenské akcie, koncerty a pod. Ak vezmem, že sme ako Československo mali hygienu na dosť vysokej úrovni, bohužial v dnešnej dobe vidím klesajúci trend a poviem úprimne ani cudzinci a iné národnosti bohužiaľ nemajú taký hygienický štandard a ani základ umytie rúk nedodržiavajú, rovnako je dôležité aj nechať telu priestor a čas vytvoriť si vlastnú imunitu a pustiť to dieťa do pieskoviska "papať piesok" :) naša generácia žije a má sa dobre.
SharKhan

Příspěvek od SharKhan »

To bolo dakedy...

Dnes je úplne iná doba. Stačí si všimnúť, koľko psov sa pohybuje (na vôdzke, s majiteľmi) po sídliskách.
Ja by som teda nedovolil dieťaťu vôbec v takom pieskovisku hrať sa, nie to ešte nechať ho "papať" piesok.

:head
JimmyJazz

Příspěvek od JimmyJazz »

sharkhan: jenze to je prave chyba - pojidani pisku, oslintavani vseho mozneho v batolecich letech apod. je prirozena imunizace organismu.
SharKhan

Příspěvek od SharKhan »

O prirodzenej imunite mi nemusíš nič spomínať. Pochopil som, na čo EBE narážal. Tiež som rástol na sídlisku.

Len v dnešnej dobe tie pieskoviská na sídliskách zväčša fungujú ako WC pre psov. Oficiálne je to zakázané, ale večer keď zájde slnko, kto to ustráži?
Odpovědět