Jak velký arzenál a co v něm
Re: Jak velký arzenál a co v něm
To Bivoj: Ta lahti je krásná zbraň, ale puška je to jen formálně - spíš je to samonabíjecí dělo ráže 20 x 138 a průbojnost nic moc - necelých 30mm pancíře na 100m a méně než 15mm na 300m.
Kulomet 14,5 mm má obecně lepší průbojnost než 20 mm dělo, ovšem nemá zase k dispozici výbušné projektily.
Kulomet 14,5 mm má obecně lepší průbojnost než 20 mm dělo, ovšem nemá zase k dispozici výbušné projektily.
njn.... jenže Lahti je i jiná cenová kategorie .....
jj, mě se Lathi taky líbí
ale za 36K jí asi neseženem, že ...
Jak psal Maximus, i s obyč střelou je .50BMG významně jinde, oproti běžným rážím ručních zbraní, a s dobrou optikou je možný zásah vozidel na poměrně velkou vzdálenost ...
a za tu cenu ....

ale za 36K jí asi neseženem, že ...

Jak psal Maximus, i s obyč střelou je .50BMG významně jinde, oproti běžným rážím ručních zbraní, a s dobrou optikou je možný zásah vozidel na poměrně velkou vzdálenost ...
a za tu cenu ....
chtělo byto ale alespoň 2-3 nábojovej zásobník ..... nebíjet každou patronu .... to je fakt nepraktický a pomalý, když bys musel přestat sledovat cíl .... jedině se naučit dobíjet poslepu
náboj vyhodíš a nabiješ relativně rychle ...
pušky se zásobníkem jsou .... ale zase prudce stoupá cena ....
http://www.zelenysport.cz/pusky/m93-bla ... uska-50bmg
hm .... za to mám 4x tu HAH99 nebo jednu ale k ní 1000 nábojů http://www.zelenysport.cz/strelivo/50bm ... -i-p-100ks
(no dobře ... něco bude stát ta optika ..., ale i tak je to velký rozdíl)
pušky se zásobníkem jsou .... ale zase prudce stoupá cena ....
http://www.zelenysport.cz/pusky/m93-bla ... uska-50bmg
hm .... za to mám 4x tu HAH99 nebo jednu ale k ní 1000 nábojů http://www.zelenysport.cz/strelivo/50bm ... -i-p-100ks
(no dobře ... něco bude stát ta optika ..., ale i tak je to velký rozdíl)
Mraku ta puška bude V.I.P. vstupenka do každé PA vesnice (a teď jak to myslím, co?
)
(ovšem jestli si ji koupíš tak budu hodně, ale opravdu hodně žebrat o výstřel)

(ovšem jestli si ji koupíš tak budu hodně, ale opravdu hodně žebrat o výstřel)
jo- to je jasný..... prostě nutnost nabíjet poslepu... abys mohl stále sledovat cílovou oblast ... i pro vlastní bezpečnost.
O té vstupence ..... Karlos
O té vstupence ..... Karlos

pokud jí bude Rudolf mít, tak jí koupím.
a žebrat nemusíš, bo seš přítel
takže si určitě picneš
jako vstupenka do vesnice .... muhehe .... jako otvírák myslíš?
no v mých plánech má spíš defenzivní roli, nicméně chápu, že při nějakém přesunu jinam, by mohla takováhle zbraň sloužit jako klíč .... ať už v dobrém , tak případně i ve zlém smyslu ....
ale jak už dávno víme .... já jsem přece pan Hodný
a žebrat nemusíš, bo seš přítel

takže si určitě picneš
jako vstupenka do vesnice .... muhehe .... jako otvírák myslíš?

no v mých plánech má spíš defenzivní roli, nicméně chápu, že při nějakém přesunu jinam, by mohla takováhle zbraň sloužit jako klíč .... ať už v dobrém , tak případně i ve zlém smyslu ....

U takovéhle zbraně by měl být zachovaný tandem .... střelec/pozorovatelmarav píše:jo- to je jasný..... prostě nutnost nabíjet poslepu... abys mohl stále sledovat cílovou oblast ... i pro vlastní bezpečnost.
ale jinak souhlas .... nabíjet poslepu se hodí kdykoliv, a u jednoranky obzvlášť
jj- musím sehnat pozorovatele, nebo lepšího střelce než jsem já 

- Terminated Account
MRAK píše:jako vstupenka do vesnice .... muhehe .... jako otvírák myslíš?![]()
Chudáci "sedláci" zas nebudou mít klidné spaní... Jinak se hlásím do fronty na testování?
to bych se hlásil taky, kdyby to bylo v severních Čechách
To MacGyver: Pokud si někdo buduje obranný perimetr 1200 m a teď se dozví, že proti odstřelovací pušce v ráži 50BMG to musí posunout alespoň nad 2,5 km (nejvzdálenější zásah člověka od odstřelovače je při použití této ráže 2430 m) asi nebude mít klidné spaní
.
Jinak se také hlásím do fronty na kopnutí od kobyly
.

Jinak se také hlásím do fronty na kopnutí od kobyly

Tato ráže se k lovu používá ( neofic .na Slovensku) a zajímavostí je, že zvěřina je ,,rozbitá" (průstřel) jako po zásahu standart.lov.střelivem (na fórech lze naleznout fotky).big bang píše:.50BMG pre rozpadlíka podľa mňa nie je, jedine pre vojakov, nie je to ani na lov, jedine že by ste chceli loviť kamiónyalebo na Mamuta alebo na tyranosaura Rexa
![]()
Tak se mu plocha perimetru ze 4,5 km2 zvětší na 18 km2 ...a to je už na mašluMaximus píše:To MacGyver: Pokud si někdo buduje obranný perimetr 1200 m a teď se dozví, že proti odstřelovací pušce v ráži 50BMG to musí posunout alespoň nad 2,5 km...

Pánové k té 50bmg, zjišťoval jste někdo jakou optiku a v jaký ceně na to? Aby to vydrželo tu šlupku a sklíčka se z toho nesypaly ven?
takže cca 22000,-kč