Ptyč
Re: Ptyč
Jeste se pokusim pripojit serii casosbernych snimku. Omlouvam se predem za pripadne poruseni autorskych prav...
Ještě přidávám zajímavost - podobný objekt ale v menším vydání a se třemi hranatými věžemi stavěla armáda v lese poblíž zámku Kozel na jižním Plzeňsku ještě po roce 89. Podle armatur je vidět, o kolik je Ptyč více dimenzovaná než armádní objekt. Mimochodem, objekt nikdy nebzl dokončen a kromě pár konsipračních teorií nikdo neví, k čemu měl sloužit...
ptykač převzal existující projekt a uzpůsobil ho svým záměrům
jak se otepli, udelam si malou exkurzi do Ptyce a neco nafotim
Henry, můžeš upřesnit tu lokalitu u Kozlu? Ono je tam toho po okolí víc. Díky moc.
Nakonec z toho bude projekt nějaké naší státní organizace. Ta firma to jen pro stát staví. 

Štaflík: Objekt u Šťáhlav 49°41'13.233"N, 13°33'2.971"E
Hned u bývalého muničního skladu nedaleko od kóty Maršál. Dnes vše poctivě zlikvidováno, stropy odpáleny a zasypáno, ale pár fragmentů se dá ještě najít. Hovoří se o radaru, laboratoři biologických zbraní, ale Vojenský historický ústav tvrdí, že stavba nikdy neexistovala.
Hned u bývalého muničního skladu nedaleko od kóty Maršál. Dnes vše poctivě zlikvidováno, stropy odpáleny a zasypáno, ale pár fragmentů se dá ještě najít. Hovoří se o radaru, laboratoři biologických zbraní, ale Vojenský historický ústav tvrdí, že stavba nikdy neexistovala.
Sleduju tudle stavbu od loňska a na offroad forum sem dával fotky z mýho listopadovýho leteckýho průzkumu tadyhle http://offroadforum.cz/viewtopic.php?f= ... 5#p1094523
No a neska sem zase letěl kolem tohodle kníkohradu. Celkově neni vidět nákej dramatickej progres ve stavbě až na pár "maličkostí". Jednak udělanej vysokej násep kolem louky východně vot stavby, pak je tam vobrofská hromada hlíny kerá by mohla teoreticky sloužit k zasypání stavby (ale zase tak velká aby to pokryla celý mi nepříde). No a pak betonová střecha kolem toho baráku co stojí západně. Ta taky nepůsobí jako střecha vot stodoly

No a neska sem zase letěl kolem tohodle kníkohradu. Celkově neni vidět nákej dramatickej progres ve stavbě až na pár "maličkostí". Jednak udělanej vysokej násep kolem louky východně vot stavby, pak je tam vobrofská hromada hlíny kerá by mohla teoreticky sloužit k zasypání stavby (ale zase tak velká aby to pokryla celý mi nepříde). No a pak betonová střecha kolem toho baráku co stojí západně. Ta taky nepůsobí jako střecha vot stodoly

nevim proč se tu fotky vořízly, celý k vidění na off fóru tajdle http://offroadforum.cz/viewtopic.php?f= ... 9#p1198449
-
Chorche d. za letecky pruzkum, ve 3D a z vysky je to dalsi studnice poznani.
ps a copak to tam mame za spojovaci podzemni tunylek hned na foto #1..
ps a copak to tam mame za spojovaci podzemni tunylek hned na foto #1..

no tunýlek je jasnej, ta velká budova, která se dřív tolik bunkrojdně netvářila se teď už rýsuje i s betonovou střechou právě 

K čemu si bude sloužit ten násep kolem tý louky?
Karlos
Dle mé úvahy mne napadlo pár myšlenek. Seřadil jsem je dle pravděpedobnosti, kterou jim já dávám.
1 - blízká skládka pro odpad zevnitř
2 - parkoviště méně důležitých, nebo neskladných strojů a sklad materiálu
3 - ohrada pro dobytek
Koniáš
Dle mé úvahy mne napadlo pár myšlenek. Seřadil jsem je dle pravděpedobnosti, kterou jim já dávám.
1 - blízká skládka pro odpad zevnitř
2 - parkoviště méně důležitých, nebo neskladných strojů a sklad materiálu
3 - ohrada pro dobytek
Koniáš
Naposledy upravil(a) Koniáš dne 14.04.2013 13:11, celkem upraveno 1 x.
Nebo to obeženou ohradou a udělají z toho koncetrák pro "nevěřící". 

Co třeba nějaká retenční nádrž?
2Karlos
Není to v rovině.
2Centurion
to je uvedeno v bodě 3
Koniáš
Není to v rovině.
2Centurion
to je uvedeno v bodě 3

Koniáš
Taková menší zahrádka na zeleninu, která bude celá hlídaná z těch věží. Kdokoli se tam bude chtít dostat, bude muset přes ten val a bude široko daleko vidět.
Přál bych jim aby tam po VP vypadl generátor, zamkly se všechny dveře a aby dopadli jako v The Divide. To by byla kukačka ironie
.

Mno já si myslim že nikdo kdo přesně neví co se má stát by nebudoval takovejdle megapodnik jen tak z plezíru že neví kam dát prachy... Hodnota stavby vč. vybavení bude jistě násobně větší, než nás lakovali v médiích (2 miliardy)... A kdyby to stavěl pro sebe jeden maník nebude to dělat tak gigantický. Postaví spíš něco komorního čehož by si nikdo nevšimnul. A upřímně řečeno, pakliže to staví jako postkníkovej hotel pro pracháče, tak je cvok, poněvač pracháči se nikdy nedohodnou a budou se pak neustále hádat a intrikovat až se vzájemně postřílej
Jináč budu letos tu stavbu z luftu sledovat a dycky dodám fotky aby sme viděli progres.

Jináč budu letos tu stavbu z luftu sledovat a dycky dodám fotky aby sme viděli progres.