Ptyč

Události vztahující se k zaměření tohoto fóra.
Odpovědět
Centurion
VIP

Re: Ptyč

Příspěvek od Centurion »

Ondras píše: Problem je, ze z fotek vyplyva, ze pochozi vyska je o neco malo mensi nez vyska bezneho cloveka :sad . (mj. to co v reportazi na Nove minuly rok uvedli jako vyvody jakehosi chlazeni neni nic jineho nez bedneni stoupovych piliru prave v tech chodbach na urovni zakladni desky). Na teto nejnizsi urovni je take spodni patro mensi dvoupatrove podzemni budovy po leve horni casti hlavni budovy. V dostupnych materialech uvedeno jako podzemni nadrz - od kdy je nadrz dvoupatrova a v hornim patre ma tlakove dvere pod urovni zeme a velke, ze jimi projede maly osobak??? :head
Já bych řekl že tam budou kolejničky s podelným výtahem. Sedneš na židli, zmáčkneš čudlík a už svištíš do druhé budovy. To by vysvětlovalo výšku i šířku tunelu.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

něco jako bylo v Maginotově linii?
Henry

Příspěvek od Henry »

Dovolím si otázku: z propozic stavby i komentářů na tomto fóru je zřejmé, že zadavatel spekuluje na útok zvenčí. Kdo by na něj útočil a proč? Prostředky na to mají jen armády a k útokům na objekty se většinou uchylují jen v době válečného stavu. Okolní státy asi nebudou mít motiv nás napadnout a naše armáda asi nebude mít motiv rozstřílet ten objekt.
A proto mě napadlo: Nechce se zde bohatý člověk prostřenictvím Kyperské společnosti Double Square pokusit o založení svého vlastního státu? To tady docela dlouho nebylo a stavba je konstruována tak, aby byla autonomní... Pak už by armády případně motiv mít mohly, pokud by nové státní zřízení nechtěly uznávat. Pravda, je to bláznivá myšlenka, mohlo by se to jmenovat třeba Tykaceska absolutisticka republika...

PS: Ke komentářům výše: O vojenský objekt české armády se jednat nebude. Všechny vojenské objekty jsou dle katastru majetkem ministerstva obrany, a dále, investování státních peněz přes soukromou firmu je také nepřípustné. O stavu rozpočtu armády také raději pomlčet... Velitelská stanoviště armády ČR v blízkosti do ca 100km existují a jsou myslím docela dobře udržována a v provozu.
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Pokud by se armáda rozhodla ten objekt znicit tak ji v tom sebelepší armováni nezabrání... Armáda totiž (na rozdíl od PA vesniček :mrgreen: ) houfnicemi Dana skutečně disponuje a ty by ten objekt rozstřílely na vzdálenost x kilometrů...
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

jezdící židličky
armádní objekt
vojenské velitelství

....

já už bych to nehulil hoši ;)
biskup

Příspěvek od biskup »

Mrak:

Já mám opačný názor, že to staví nějaký "statní útvar" a je jedno jaký, je jasné. Jeslti to je velitelství, či úkryt pro kontinuitu vlády(což okolo DC staví i USA) apod. je jedno. Když nebude armáda co to brání stačí obsadit povrch a ti dole skončili. Jinak umístění samo říká, že útoku se bojí jiho-východu, jinak by nebylo odkryto "rovinami" od severo,severo-západně. Takto myslí jenom bezpečnostní složky státu (viz před 89 stavba vojenského průmyslu na slovensku apod.) Což samo dává nepřímé důkaz, že to nedělá civil, v PA době "nemusí" brát ohled na postupující armádu.

Ten kdo píše "miliardář si připravuje PA bunkr", aby ovládl jižní čechy a byl novým pánem Růže je dost mimo.

Mraku, řekni názor svůj ty. Prakticky jsi seznamem vyloučil jediné normální vysvětlení nebo máš představu civila co si hraje na preperra jako realistickou? (myšleno stavbu ala armáda, ne že si nepostaví bunkr pod vilkou což dává smysl a dělají to i amíci).

Já mám spíše názor, když si vyloučil bezpečnostní složeky, že sis nějaké joint dal ty a nebyl slabé...
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

nezapomeňte že my se na to díváme ze špatné perspektivy... mít miliardy, tak se díváme na spoustu věcí jinak...
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Kdyby to stavěla složka státu tak si myslím že by nebyly ty peripetije stran stavebního povolení, příjezdové cesty apod... To chapé a průhledné maskování za náboženskou skupinu...
Navíc armáda potažno stát má spoustu pozemků jistě vhodnějších kde by se stavba něčeho takového dala v podstatě zcela utajit (myšleno ten mediální tyjátr). Do takových vojenstých újezdů je běžně vstup zakázán, stát by se jistě dovedl na základě nějakého zákona postarat (vymoci) i o to aby na fotomapách Geodisu nic nefigurovalo, pokud by chtěl a tak dále...
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

biskup píše:
Mraku, řekni názor svůj ty. Prakticky jsi seznamem vyloučil jediné normální vysvětlení nebo máš představu civila co si hraje na preperra jako realistickou? (myšleno stavbu ala armáda, ne že si nepostaví bunkr pod vilkou což dává smysl a dělají to i amíci).

Já mám spíše názor, když si vyloučil bezpečnostní složeky, že sis nějaké joint dal ty a nebyl slabé...
Ech .... můj názor je opravdu ten, že si to staví soukromá osoba/osoby a jednoznačně si myslím, že to není státní zakázka a především ne, ze silového ministerstva .....
A proč si to myslím ..... přečti si tohle vlákno. Tady jsou uvedené všechny důvody pro mé tvrzení.
A všechny důvody pro tvé tvrzení, jsou tu už několikrát vyvrácené.

Nicméně - nikdo není neomylný, tudíž ani já a ostatní na tomto foru, a existuje samozřejmě šance, že máš pravdu ty. Jen je podle mě velmi velmi velmi malá.

Pokud ovšem o Ptyči nevíš něco, co my ostatní ne .....

Howgh ;)
Koniáš
Pohlaví: muž

Příspěvek od Koniáš »

Dámy a pánové.

Neví někdo která (nebo které) firmy to staví?
Loga jsem nikde na fotkách neviděl.

Koniáš
maci

Příspěvek od maci »

Čirá spekulace: Já bych se na to díval jinak. Která zbraň redukuje jen živou sílu? Předpoklad je redukce lidí ve velkém, ale tak, aby po útoku už nehrozilo žádné nebezpečí a železobeton tomu zabrání. Pak už přeci zůstanou jen jednotlivci a to není pro takhle velký komplex nebezpečí. ;)
Milli

Příspěvek od Milli »

Dobrý večer Rozpadlíci,

podle informací od "přátel" je generálním dodavatelem Skanska.
Dodavatelé technologií pravděpodobně nebyli dosud vybráni. Pár dodavatelů speciálních technologií znám (vzduchotechnika, filtroventilace, chlazení, vodní hospodářství atd.) ale zatím co se týče tohoto vybavení je ticho. Podle mých odhadů bude cena technologie dvě až tři miliardy. Na základě toho co zatím vím, se domnívám, že původní "podnikatelský záměr" nevychází a celá stavba spěje do neznáma.

Hezký večer
FarmářJan

Příspěvek od FarmářJan »

pokud přes tu firmu měli prachy na Kypru, tak budou dodavatelé čekat na paltby a my se možná dočkáme exekuční dražby zajímavého objektu. :lol:
big bang

Příspěvek od big bang »

Milli píše:že původní "podnikatelský záměr" nevychází a celá stavba spěje do neznáma.
Aj ja som mal podnikateľský zámer s fľašou vína, ale som ju práve vypil a tak sa mi tento plán na zisk nezdaril!!! :lol:
maci

Příspěvek od maci »

Jestli mu na Kypru zabavili 80% z těch dvou miliard na dostavbu? Tak to asi už nedostaví.
big bang

Příspěvek od big bang »

Neviem čo nad touto témou tak meditujete, miliardár rozpadlík si stavia bunker na prežitie apokalypsy a keďže to je aj ego maniak, tak to stavia s úmyslom v PA svete sa stať miestnym kingom alebo aspoň kníže pánom :geek: :lol:
maci

Příspěvek od maci »

Jeno m uskladnění potravin pro osazenstvo na cca. 10 let zabere pořádné skladovací prostory. Určitě to staví pro cca. deset osob, vše ostatní jsou jenom skladové prostory.
Koniáš

Příspěvek od Koniáš »

Millí

Díky za info.

Taky pár lidí z branže znám.

Koniáš
Ondras
Pohlaví: i černoch by záviděl

Příspěvek od Ondras »

Dobry vecer,
take si myslim, ze za stavbou vubec nestoji armada nebo vnitro CR, ale to nic nemeni na faktu, ze bezpochyby stavba je stavena v tomto duchu (odolnost, samostatnost, skryta poloha v krajine - vzdyt od SV nejsou videt skoro ani ty veze).
Pokud by slo o primarne vojensky strategicky objekt, byl by v mnohem vetsim utajeni, neslo by o tak megalomansky projekt a s vyssi odolnosti. S kolegou jsme rozebirali tu zminenou houfnici DANA, tak ta by na ten tezce fortifikovanej 2m zelezobeton s razi 152mm urcite nestacila, to by do toho museli strilet hlava nehlava. ZAto jakakoli strela vzduch-zeme od GBU-10 vys to roztrha na mraky. Na to by to muselo byt mnohem hloubeji a steny min. 5m. :hand Vzdyt i polni ropik pro 3 lidi ma steny 1m.

Take je pravdepodobne, ze se jedna o podnikatelsky zamer s cilem vyuzit stavbu v budoucnu dvojucelove nebo ji financne zurocit. Soouhlasim, jak uz jsem rekl, ve vetsine podzemni casti stavby jsou technologie nebo cosi neobytneho, je to pro hrstku lidi.

K podzemnim chodbam - ty pilony jsou presne uprostred chodeb, takze kolejnice nebo jezdici zidlicky urco nee :rofl . Napadlo me, ze by tam precijen mohla byt voda ale to je asi sci-fi. :sleep . Me furt nejde do hlavy, proc jsou do psiho kniku vsude tlakove dvere nebo miniokenka jak dvirka vod kamen :rock .

Nevite nekdo, prosim, o nejakych novejsich detailnejsich fotkach kde je ten novy tunel? :clap
hangys

Příspěvek od hangys »

Mozna blbost ... Ale co kdyz to nema byt odolne jen zvenku dovnitr, ale i naopak? Vyzna se tu nekdo napriklad v designu jadernych elektraren?
Odpovědět