KAM EMIGROVAT?

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Odpovědět
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Re: KAM EMIGROVAT?

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Tak to je mimořádně nehodnotný článek. Typický bulvár. Informační hodnota téměř nula :(
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Tak dej k dispozici lepší seznam ;).
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

To víš že jo. A nakvartýrujete se mi tam všichni... :D
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Osobně jsem bral ten "mimořádně nehodnotný článek" jako téma na přemýšlení - pokud tady zavládne demokratura a někdo se s rodinou spakuje se vším všudy (třeba i se zbraněmi) a v nové zemi se začne aktivně zapojovat do organizování odboje proti zmíněné "demokratuře", tak samozřejmě režim bude mít maximální zájem dotyčného zničit. Není nic jednoduššího hodit na emigranta z ČR/EU nějaký zavrženíhodný trestný čin a většina států tohoto člověka promptně pošle domů i s rodinou bez ohledu na případný politický azyl - příklady se zakladatelem serveru WikiLeaks Julianem Assangem či nedávno s Alexejem Torubarovem by měly být jasným varováním.
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

To Fabulous: A nebylo by to nakonec i pro tebe lepší - taková nová "rozpadlická" kolonie kdesi daleko v cízí zemi :).
Heloriorn
Pohlaví: muž

Příspěvek od Heloriorn »

Tak jsem zkusil ten testik, co tu mate 2 stranky nazpet...vysel mi Island....sleduju, ze mi vysla pomerne dobra destinace, kdyz tu u nekterych sleduji Azerbajdzan a podobne :D :D
Lachtan

Příspěvek od Lachtan »

Mě vyšel také Island - docela paradox, je to jedno z mála míst o kterém nevím vůbec nic.
asi bych si měl něco nastudovat :D
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Maximus píše:To Fabulous: A nebylo by to nakonec i pro tebe lepší - taková nová "rozpadlická" kolonie kdesi daleko v cízí zemi :).
Něco jako "trosečníci" z Bounty? :o

Pokud se chce člověk skutečně zašít, tak musí mít dost peněz. Řádově stamiliony a pak je, při patřičné opatrnosti a po pečlivé přípravě, naděje, že (snad) unikne. Ovšem takový člověk bývá zájmovou osobou a stát vynakládá mnoho úsilí a know-how na odchycení těchto lidí. A také se mu to velmi často daří. A pokud ne, tak uprchlík žije ve zlaté kleci kdesi, kde vlastně nikdy nechtěl býti.

Ze zemí zmíněných článkem bych si vybral horko-těžko maximusálně dvě ;)
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Jde to jinou cestou. Znám lidi, který si zašili a neměli doslova nic. Je to způsobu života jaký chtějí vést. Nejčastějším cílem útěku z civilizace bez prostředků je jihovýchodní Ásie.
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

B89
Rozpadlík

Příspěvek od B89 »

A co rovnou na jinou planetu? :)

Haag - Nizozemská organizace plánuje jedinečný projekt. Hodlá předstihnout NASA a vyslat lidi na Mars. Raketa s prvními čtyřmi osobami by měla Zemi opustit už v roce 2022. Lístek je sice jednosměrný, zájemců je ale stejně nespočet. Nadace chce projektem Mars One pomoci světovému výzkumu a současně splnit sen řady lidí - většinou vědců a nadšenců. Ti by měli žít na rudé planetě ve speciální kapsli. Projekt by měl vyjít zhruba na 100 miliard korun.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2 ... dnosmerna/
chevrolet.sc

Příspěvek od chevrolet.sc »

Ja uz uspesne "kolonizuju" nekolik let a nestezuji si. Jde to i tak, jak rikal MacG..
Desouza

Příspěvek od Desouza »

Když se nedaří je nejlepší jet na dovolenou a při té příležitosti se podívat jestli náhodou není někde tráva zelenější a rohlíčky křupavější :)

Pokud už to někoho v ČR přestalo bavit ( tráva zežloutlá a rohlíčky gumové ) . Tak zajímavé informace najde tu http://www.krajane.cz/forum/index.php?board=5.0

Jak je to s legislativou ohledně zbraní najdete tu http://en.wikipedia.org/wiki/Gun_politics#Austria

Mne osobně se zamlouvá Rakousko a jsem rozhodnut koupit tam nějakou nemovitost a pokud zvládnu Němčinu ( vlastně Rakousštinu :) ) tak tam i pracovat . ( vycházím s toho že pokud jsem schopen uživit se v ČR tak bych to měl zvládnout i v Rakousku ) ( ale ještě počkám jak dopadne ve Švýcarech referendum o základním příjmu :lol: )

Také uvažuji i o nějaké škole obzvlášt´ se zvládnutím jazyka by to mohlo velice pomoci .

Trošku to shrnu : co je potřeba k přesunu ( O emigraci se v dnešní době asi hovořit nedá . ) , osobně bych to bral jako jižní ústupová cesta . Bůh ví co se v ČR ještě bude dít a mít možnost operativního přesunu se rozhodně hodí .

1) peníze , jak jinak minimálně se uvádí 15000 EUR
2) mít kde bydlet ( podnájem či vlastní byt či chalupu )
3) znát místní jazyk a to co možná nejlépe ( angličtina se považuje za naprostý základ a nutnost )
4) zajistit si zaměstnání ( vše lze pohodlně najít na internetu )
5) zapojit se do života města či vesnice ( různé spolky , družstva atd. )
6) zajistit si občanství ( s tím bych počkal až se člověk trošku rozkouká a zjistí jestli jo nebo ne.)
7) štěstí ;)

Bohužel ani v Rakousku není ráj ( nicméně všeobecné podmínky jsou tam lepší ) tudíž to nebude žádná selanka , obzvláště uplatnit se na trhu práce bude obtížné . Nicméně pokud budete aktivní a pracovití máte slušnou šanci se uchytit a postupně se vypracovat . ( jak mi potvrdil jeden bývalí policista z ČR kterého jsem potkal v jedné restauraci u Linzu )

Stojí to vůbec za tu námahu a finance ?
Pokud to berete jako šanci a dobrodružství tak ano , pokud se jen chcete zašít tak asi ne ( na to jsou lepší země než Rakousko ) Mne na Rakousku láká úžasná příroda a lidé kteří nejsou lhostejní k zemi kde žijí . Nicméně o tom či tam žít trvale nebo jen na sezonu se teprve rozhodneme .

Začít s výukou jazyku Německého můžete zde ;) Česká soda : lekce Alles gute http://www.youtube.com/watch?v=zHXfvHQLiNQ
escibe

Příspěvek od escibe »

Taky mám rozjeté Rakousko, nejdu tam proto že bych měl mít víc peněz apod. prostě mě to už v Česku nebaví. Jsem tam docela často abych nevěděl jak se tam žije, jaké jsou životní náklady atd..
Kolapsnik jr.

Příspěvek od Kolapsnik jr. »

Kvituji oziveni vlakna, jen mala douska, mozna jedno z prvnich kriterii bude informovane zaspekulovat jak se dana spolecnost zvazovana jako cil k emigraci zachova-projevi v pripade nahleho soku (fin., energeticky, enviro apod.). V zasade se to vzdy preklapi do dvou poloh: nedotknutelnost soukromeho vlastnictvi (tradice nebo karabac elit) vs nejaka forma kolektivismu (nasilne vynucena ci dobrovolne sdilena). Forek je asi v tom, ze obe tyto varianty mohou ziskat pomerne znacne rozlicnou napln v ruznych epochach a spolecnostech, jak predeslano v zavorkach. Konkretne se lze domnivat, ze treba Rakousko bude relativne prijemnejsi k zivotu jak za brutalniho neofeudalismu tak v pripade nejake "eko-lido-diktatury" a zestatneni velkeho % soukromeho sektoru. V zemich s naprosto rozklizenou historii (odezdikezdismus) ala CZ se to nedomnivam, tam ten vykyv zda se bude vzdy divocejsi..

ps paradoxne velice vhodna muze byt i SAmerika, specificky urcite enklavy vice stranou, ovsem asi jen za predpokladu probehnuti Orlovova scenare, tj. regionalniho rozpadu - imploze typu Sajuz po Gorbym na nekolik mensich celku, porad totiz maji jeste dost anima uplne se zjancit tj. otevrene stanne pravo (nominalne ho maji uz ted), okupace Kanady-zdroju apod.
lordCorvin

Příspěvek od lordCorvin »

Narazil jsem taky na jednu zajímavou volbu. Andorra.

Výhody:
-je to v Evropě
-není v EU
-nadstandartní vztahy se Španělskem a Francií
-daňový ráj
-minimální úřednictvo
-minimální kriminalita
-životní prostředí

Nevýhody:
-je to poněkud výše (od 800m.n.m. nahoru)
-trochu vyšší ceny (2x-5x)
-pro někoho jazyk

Tolik k prvnímu nástřelu.
Kolapsnik jr.

Příspěvek od Kolapsnik jr. »

LordeC opet ziskavate 5bodou za originalitu, moc si to uz nepamatuju kdysi tamo jen projizdel, krajinka jiste zajimava az pitoreskni, ale asi bude hektarek za vyssi rupie, nemluve primo o meste-cku, ale Spanelsko (a postupne i zabozrout) slo mezitim tezce do hajzliku, takze to se tam taky muselo nak projevit. Bodre chlupate Andorranko horalky jsou cestou k passportu?

Escibe> jeste k tomu Rakousku, nemuzu to video ted najit, pripadne dodam, nedavno jsem zaslech na jedne konferenci poradce jejich vlady, jak si delal srandu z CZ/SK/HU, ze az tam nemci a asijati omezi-zastavi montovny, financni sektor stahne penauze, tak mistni vlady maji pro sve obyvatele nulovou alternativu. Kdezto oni sazeji programove min. uz 10let na postupnou decentralizaci jak prumyslu, male hitech firmicky, tak decentralizaci ve smyslu mistni bioplynky, peletovacky, rozvoj obci apod. Proste posiluji vnitrni sobestacnost a pritom prechodu jen docasne vyuzivaji jako berlu silovou-sitovou elektrinu z CZ, pripadne z PL, kdyz mluvil i o Nemecku. Takze to nejsou zadny poblazneny zeleny magori, jak to obcas nekdo maluje, ale dosti chladny kalkul, jak opet precurat v usudku tradicne slabsi sousedy ke sve vyhode. No ne nadarmo mel nekdo neutralitu, sidlo OPECu a OSN, kdezto druhy se zaligroval za ostatnym dratem. Teutonec uz cucha (pred)PA a opet bude natom komparativne lepe, nez "zapadni" slovan. :twisted:

ps v kontrastu dlouhodejsi pohled na CZ/SK vladni sebranku/y a jejich mozgove trusty je naprosto tragicky,
je to bohuzel presne jak z tech pribehu: cestoval privezl sklenenou bizu domorodcum a odvezl si domu "smlouvu" na par milionu akru..
Desouza

Příspěvek od Desouza »

Zajímavost :

Pro rok 2013 stanovila spolková vláda hranici chudoby pro německé občany na příjem 1150 Euro měsíčně (31 050 Kč ČISTÉHO). Ten kdo má méně má nárok na sociální podporu .

Vzhledem k tomu že tam jezdím nakupovat ,tak vím kolik tam co stojí . A ceny spotřebního zboží jsou +- stejné jako v ČR .
Moc by mne zajímalo kolik % lidí v ČR bere 31000,- čistého nebo víc . V ČR je hranice chudoby 9500,- měsíčně .

Tedy předpokládám že v ČR má plat menší než 31000,- čistého více jak 50% lidí . To je hodně smutné . :(

Jen připomenu Německo prohrálo 2 světové války :lol: . Možná by bylo vhodné přejmenovat Českou republiku na Chudobinec .

http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-sv ... ic-mesicne

V ČR to bude tak 250000 ,- ,ale ročně :lol: . Ale abych jenom nelamentoval tak znám lidi kteří VŠ nemají a přesto berou v ČR přes 50000 ,- měsíčně .
bacil

Příspěvek od bacil »

Já mám takovýhle pořadník:

- Maďarsko pokud tam bude Orbán nebo vláda půjde v jeho šlépějích

- Bělorusko pokud bude mít stejný směr jako za Lukašenka

- Rusko pokud tam bude u moci klika Putin/Medveděv a dovolí imigraci (v současné době ale už "zavírají dveře" nikoli směrem ven, jako za komunistů, ale dovnitř jako v USA)

- Rumunsko - Karpaty

informace o prvních třech státech v médiích jsou zkreslené, protože si hrají na svém písečku a nenechají si do toho kecat. Je to hodně jinak - mám v té oblasti známého velvyslance.

Plat v ČR menší než 31000Kč čistého má víc jak 90% lidí, zřejmě nebydlíš na venkově, kde je rozptýlena většina obyvatelstva koruny. Průměrný plat, který už tak je dost nadsazený díky přebujelým úředníkům, je kolem 24k. Nemyslím příjem rodiny, ale jednotlivce. Příjem rodiny těch 31k být v 50% může, ale i tak bych byl s těmi 50% nejistý.
the.marek
VIP

Příspěvek od the.marek »

Mě podle testíku vyšlo Finsko :-)
Jinak emigrace alespoň z mého pohledu nic nereší. Je to takový ten syndrom, že za plotem je tráva zelenější, ale všude mají svoje problémy.
Nehledě na to, že ani já nijak nemiluji různé národnostní a etnické menšiny u nás a proto nechci být jejich součástí v jiné zemi.
Když už bych měl někam emigrovat, tak nevím co by se muselo stát... Asi bych musel ze dne na den přijít o všechny jistoty, rodinu apod. A pak bych to řešil nějakou cestou saotáře, kdesi v Rusku, Kanadě, nebo Aljašce.
Odpovědět