Návrhy a tipy pro zlepšení fóra

Doporučujeme všem přečíst!
Odpovědět
Krocan

Re: Návrhy a tipy pro zlepšení fóra

Příspěvek od Krocan »

admin: Dá se prosím v phpBB nějak zapnout uživatalský filtr, aby se mi nezobrazovaly příspěvky od konkrétní osoby? Nedá se to tu skoro kvůli jeho věčnému hnojení číst...

EDIT: Díky za pomoc, můj život je hned o něco radostnější :)
Naposledy upravil(a) Krocan dne 29.07.2011 10:17, celkem upraveno 1 x.
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Krocan: castecne se to da udelat tak ze v uzivatelskem panelu si v zalozce pratele a nepratele, pridas dotycneho mezi nepratele, viz priloha. Pak se ti od tohoto uzivatele nebudou prispevky zobrazovat cele ale pouze jednoradkove upozorneni ze je tam prispevek od nepratele (to je pro to ze kdyby na nej nekdo reagoval tak by ti diskuze nemusela davat smysl)...
Ježura
VIP

Příspěvek od Ježura »

admin píše:Tak to bude asi slozitejsi, zkusim se kouknout jestli neni nejaky chatovaci modul pro phpBB, ale momentalne nestihan ani pracovni veci... :(
třeba něco takového?? http://www.123flashchat.com/phpbb_chat.html nebo takového?? http://webscripts.softpedia.com/script/ ... 29424.html
hanpari
Pohlaví: muž

Příspěvek od hanpari »

admin píše:Krocan: castecne se to da udelat tak ze v uzivatelskem panelu si v zalozce pratele a nepratele, pridas dotycneho mezi nepratele, viz priloha. Pak se ti od tohoto uzivatele nebudou prispevky zobrazovat cele ale pouze jednoradkove upozorneni ze je tam prispevek od nepratele (to je pro to ze kdyby na nej nekdo reagoval tak by ti diskuze nemusela davat smysl)...

Funguje to jako kouzlo, vřele doporučuji.
Fjord
VIP

Příspěvek od Fjord »

Napadlo mě k tomu chatu, možná by stačilo si založit místnost na Seznamu.cz. Co jsem navštívila kdysi asi 3 druhy malých uživatelských chatů v rámci nějakýho do-naistalování k celýmu webu, tak to bylo hodně slaboučký. Zobrazovaly se v každém prohlížeči jinak a někde nešlo odhlásit se , když člověk omylem vyskočil a zase se vrátil zpátky. Ale softy se zlepšují, to jo.
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Na zadost (resp. povzdech) Fjord jsem doplnil nejake smajliky at se tedy muzete emotivneji vyjadrovat :clap
GloryToSunTsu

Příspěvek od GloryToSunTsu »

Ano, všiml jsem si třeba :moon ....co na to říct, no .... pokrok nelze zastavit....
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

U tohoto smajlika jsem cekal kdo ho prvni pouzije - gratuluji :mrgreen:
GloryToSunTsu

2 admin tohle se nepočítá, protože jsem ho nepoužil v kontextu :mrgreen:
Ale myslím, že ho dříve nebo později někdo použije v souvislosti s hodnocením politické situace v zemi :D
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

já už jsem ho taky použil ...
jinak zdravím chlapci, dlouho jsem tu nebyl (vždycky jen očkem na chvilku),
nevíte už někdo co je s Kolapsníkem?
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Ahoj MRAKu jsem rad ze zijes !!!

Bohuzel Kolapsnika jsme uz oplakali, neni po nem ani stopy a email co pouzil pri registraci byl jen docasny a jiz nefunguje, i na jinych forech se po nem slehla zem... Probirali jsme to i na srazu a trochu se obavame ze se mu muselo neco prihodit... je to smutne jeho posty byly kvalitni... ale treba se jen nekde na nejakem pustem ostrove s nejakou modrookou blonckou pripravuje na kolaps civilizace, takze Jirko :hi
GloryToSunTsu

Nebylo by od věci ukazovat upozornění, že fórum je pouze pro odbornou veřejnost, podobně jako mají zde:
http://www.zbranebrymova.com/

Jinak se provozovatel může dočkat postihu od státního šimla.
Prakticky každé stránky, kde se uživatel může setkat s fotografií zbraní - kterou lze označit za reklamu, ,,musí" mít toto upozornění.

Jedná se myslím tři oddělené zákony, které se na to vztahují.
Odbočím: Proč se nesmí nosit zbraň viditelně? Protože to prý údajně některé lidi děsí až k smrti.
Stejně jako třeba pohřební služby a podobně.
Proto je reklama na některé věci omezena zákonem.

1. zákon o reklamě, konkrétně toto:
http://www.epravo.cz/top/clanky/podoby- ... 20238.html
Zákon v § 6 totiž doslova uvádí, že reklama na střelné zbraně a střelivo může být šířena jen:
a) odborníkům a podnikatelům v oblasti výroby a prodeje střelných zbraní a střeliva,
b) v prostorách, v nichž se střelné zbraně nebo střelivo vyrábí, nabízí, prodává, užívá a vystavuje nebo v nichž dochází k uzavírání smluv na dodávky střelných zbraní a střeliva,
c) v odborných publikacích a periodickém tisku zaměřených obecně na problematiku střelných zbraní a střeliva a v dalších tištěných materiálech určených pro prodejce a držitele střelných zbraní a střeliva.
Doplním, že podle zákona o zbraních jsou zbraně třeba i kuše s napínací sílou >150N i airsoftové pistole, tedy i kdyby tu někdo rozebíral a doporučoval jen Airsoftové hračky, mělo by tu to upozornění být. Tedy prakticky všechno z http://www.rozpad.cz/forum/viewforum.php?f=14 , VIP a dalších.

A dále to jsou nějaké paragrafy o ochraně mládeže - pro změnu v jiném zákoně a pak ještě něco.
Tím upozorněním, které by měl každý odkliknout tj. že mu je 18 a že je odborník, je to vyřešené.

Kdyby o to někdo stál podrobněji, mohl bych si zkusit vzpomenout o co všechno vlastně šlo (tedy na všechny 3 zákony), ale už jen k vůli tomu jednomu, na který jsem si vzpomněl to je nutné, takže to asi není potřeba.

-------------- mělo by tu být něco jako -------------
UPOZORNĚNÍ
Na tomto fóru se uživatel může setkat s vyobrazením zbraní, případně i s reklamou na zbraně.
Proto jsou tyto stránky určeny výhradně pro odbornou střeleckou veřejnost.
Provozovatel stránek nenese právní odpovědnost za příspěvky uživatelů ani s nimi nemusí souhlasit.

Potvrzuji, že mi je více než 18 let a jsem oprávněn
VSTOUPIT.
-------------------
Nebo nějaká menší pitomost, když Vás napadne něco lepšího.
Dostatečné je zřejmě i toto: http://www.zelenysport.cz/index.php

A ještě přímo odkaz do Sagitu:
http://www.sagit.cz/pages/sbirkatxt.asp ... d=76&typ=r
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

GTST: to je asi dobra pripominka, vzhledem k tomu ze na indexove strance je stejne pouze presmerovani do fora nebude problem tam nejake takove upozorneni vlozit (mozna tam rovnou pripsat i prohlaseni ze nejde o web vyzivajici ke xenofobii, terorizmu, navody jsou pouze pro studijni ucely, web je genderove vyvazeny a se zanedbatelnym dopadem na ekologii)... napada jeste nekoho neco?
GloryToSunTsu

Možná něco ve smyslu
,,rozebírané skutečnosti se i bez udání bližšího kontextu mohou vztahovat k teoretické alternativě rozpadu států, kdy státy i jejich právní řády jako takové přestanou existovat, v žádném případě nenabádáme k porušování zákonů a právních předpisů států existujících nebo k jakémukoliv nezákonnému chování v případě nenadálých událostí"
Tj, aby když někdo radí ,,zalez do krytu" nevyznělo jako navádění neuposlechnout rozkaz k všeobecné mobilizaci.

A asi by to měl každý odsouhlasit ještě znovu, pokud se do fóra registruje, ale to už je možná ,,až zbytečně paranoidní".
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Dodatečně by to šlo asi nejjednodušeji vyřešit v rámci sekce "Všeobecná závazná PRAVIDLA fóra", že každý registrovaný člen tohoto fora tyto podmínky automaticky přijímá svým normálním přihlášením na tyto stránky po určitém formálním oznámení a po předem stanoveném datu. Snad by to mohlo právně stačit, tedy pokud to budem řešit. Přimlouval bych se ale, aby jsme byli po právní stránce "neprůstřelní". Bohužel nemůžeme sami ovlivnit, jaký magor sem třeba jen "nakukuje" a ten pak provede nějakou blbost a při výslechu u PČR se začne odvolávat na něco, co třeba četl na rozpad.cz. To by jsme se pak asi nestačili všichni divit :evil:.
GloryToSunTsu

Teď asi nerozumím.
To upozornění o obsahu musí být k vůli ještě neregistrovaným uživatelům.
Tj. aby na to byl upozorněn i ten, kdo se ještě neregistroval, ale fórum si už čte.

Ale ano, pro stávající členy to stačí doplnit do závazných pravidel fóra.

Pro úplnost, že třeba na http://www.strelectvi.cz tohle upozornění není a to fórum si spokojeně žije.
Těžko říct, jestli se ten zákon o reklamě aplikuje především na prodejce (podnikatele), nebo jestli by šel namířit i proti provozovatelům fóra. No, jak řekl Maximus, asi by záleželo na konkrétním člověku.
V každém případě si nemyslím, že by to fóru mohlo uškodit, udělal bych to v rámci hesla tohoto fóra které zní ,,a pro každý případ" :lol: :lol: no ne? :lol: :lol:
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

To Glory:
Ja jsem reagoval jen na tvoji poslední větu, jak "vyřešit" již registrované členy. Jinak samozřejmě bych dal to nutné "povídání" při registraci nových členů.
GloryToSunTsu

Aha, no tak to máš samozřejmě pravdu, vůbec mi to neseplo, asi porucha relátka číslo 985 nebo stykače 462/35 :mrgreen:
Fjord
VIP

Příspěvek od Fjord »

Jediná obrana pak proti zneužití by byla jen "neviditelnost". Jsou weby, které mají možnost si pustit dovnitř lidi jen přes registraci, tedy aby si mohli číst, ale pak by se sem taky asi těžko někdo další dostal-jen přes ty, co tu už jsou.
Jinak znáte snad všechny uživatele, co jsou zač? Obávám se, že tomu nezabráníte, aby se informace nedaly zneužít.
Pepe
VIP

Příspěvek od Pepe »

Já jsem proto, aby musel být klaždý čtenář fóra zaregistrovaný, přece jenom tady nepíšeme o tom jak správně upéct bábovku.
Odpovědět