Mám právo říct svůj názor!

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
cover72
VIP

Re: Mám právo říct svůj názor!

Příspěvek od cover72 »

Tady jde snad o to, zda se ožrala choval agresivně předtím, nebo až poté, co jej "napadla" hlídka MP, ne?

Protože pokud se choval agresivně předtím, potom byl zásah na místě.

Pokud jej ale hlídka neoprávněně -- zadržováním občanky -- omezila na svobodě, potom je jistá agresivita zcela pochopitelná: kdyby mi kupříkladu prolhaná hovádka protiprávně vpadla do bytu, lhala, že na to mají právo a sousedům lhala, že si je nesmí nahrávat, když si je nahrávat jednoznačně smí, též bych měl možná problémy se udržet ve vší slušnosti a "neagresivitě", protože v takové situaci je jednoznačně agresorem ten policajt s manýry polobožských SNBáků.

Což samozřejmě nic nemění na tom, že projevovat agresivitu ve styku s policisty, překračujícími své pravomoci, je sice možná pochopitelné, ale každopádně naprosto netaktické, nemoudré a vůbec je lepší se mu vyhnout. Leč stress je sviňa...
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Celé to video má 6 minut... ano je možné že ho "drželi" předtím už 2 hodiny ale spíše bych se přikláněl k tomu že prostě nevěděli co si s tím dobytkem počít a čekali až jim ho na druhé straně prolustrují... Myslím že pokud se někdo chová jako hovado, vykřikuje vulgárnosti a mává šálou BANÍKU tak se nemůže divit že ho policie pár minut zdrží... něco jiného by bylo kdyby v klidu procházel metrem a měšťáci ci ho vyhlédli a začali BEZDUVODNĚ buzerovat... v tomto případě o bezdůvodném "zdržování" snad nemuže být řeč...
Dygo
Pohlaví: muž

Příspěvek od Dygo »

Na videu od sameho zacatku ta holka mluvi o tom, ze mestaci tomu klukovi vzali obcanku a dal nic nedelaji, nenechaji je odejit. Kdyby neslo o pouhou buzeraci, mohli by treba mestaci rict, my mame vasi obcanku a cekame az nam ji na centrale zkontrolujou, jestli nejste hledan apod. Tim by situaci uklidnili. Proto taky od zacatku rikam, ze agresorem jsou zde mestaci.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Co na to říci? Měšťáci se v tomto případě chovali mimořádně asertivně a profesionálně. Asi si svobodu slova a projevu vykládáš poněkud široce. :(
Dygo

Příspěvek od Dygo »

Co na to rict? Dalsi prispevek, ktery neprinasi zadne argumenty, nezabyva se argumenty protistrany. Vlastne jen takovy vykrik, ktery asi ma dat najevo prislusnost k podobne smyslejicim "sporadanym obcanum".
Kedr

Příspěvek od Kedr »

Zatím si jediný, kdo nepoužil fakticky žádný pádný argument a přenášíš debatu do osobní roviny. Nehledě na to, že podsouváš své pomatené názory druhým a vkládáš jim tak slova do úst. Myslím, že na foru jako zde ti s podobným přístupem pšenka nepokvete. Manipulovat můžeš jen s někým, kdo si to neuvědomuje, nebo není natolik "svéprávný" aby prezentoval jakýkoliv názor a oponoval ti - což tě zde očividně irituje v kontrastu s tím čeho se zastáváš:)

Pokud se dobrovolně vzdáváš zodpovědnosti za to co říkáš, nebo jak se chováš pod vlivem alkoholu(jiných věcí) je to tvoje volba. Nemáš ovšem žádné právo chtít něco podobného po druhých, nebo nařizovat komukoliv aby podobné chování snášel, či toleroval. Hlásáš tu svobodu slova a názoru a přitom sám podsouváš ten svůj... Už jen fakt, že rozdmýcháváš debatu v podobném duchu a stylem jaký vedeš - je dostačující pro odhalení tvého "duševního" kreditu - no hlavně, že se cítíš na to soudit jiné ;)

Stal se z toho neuvěřitelný septik - aneb já mám právo řvát, chlastat a dělat bordel a nedej bože, jestli někdo řekne, že ne. Pak budu řvát ještě víc a ohánět se kdečím, jenom abych se z toho zase jednou vykecal. Zodpovědnost za sebe nulová.
Dygo

Příspěvek od Dygo »

Kedr: rekl bych, ze vetsina tvrzeni v tvem prispevku je presne naopak.
Ad vecne argumenty: prednesl jsem argument, ze spor vyprovokovali a eskalovali mestaci a podlozil odkazem na to, co rikala ta holka ve videu. Na to nikdo nereagoval. Dale jsem tvrdil, ze ten hoch nikoho neohrozoval ani nenapadal. Nikdo zde neuvedl, jak konkretne bylo jeho jednani nebezpecne. Padaly jen obecna tvrzeni o tom, ze je ozraly dement, hovado apod.

Ad prenaseni do osobni roviny: Mohl bys uvest, kde konkretne jsem to udelal? Naopak k tomu dochazelo od zastancu policejniho zakroku, napr. DeadMan " asi často chlastáš a děláš problémy co?" nebo Kedr "...podsouváš své pomatené názory..." nebo "...pro odhalení tvého "duševního" kreditu..."

Ad manipulace: zastanci policejniho zakroku oznacovali apriori povazovali toho ozraleho hocha za nebezpecneho a agresivniho treba jen proto, ze je ozraly a banikovec. Jiste ozrali banikovci casto jsou agresivni, ale to neznamena, ze to lze pouzit i v tomhle konkretnim pripade. Dal se objevil argument, ze ten opilec byl agresivni tim, ze policajtovi srazil cepici, navzdory tomu, ze u te cepice slo spis o nesikovnost nez o "utok". Agresivita opilce v tomto pripade byla naprosto nulova, on dokonce ani nekladl odpor, kdyz ho mestaci srazili na zem. Tohle povazuju za manipulativni zase ja.

Ad podsouvani nazoru a vkladani slov do ust: opet bych prosil o konkretni vyjadreni, kde nekomu podsouvam nejaky nazor. Podle me se toho naopak dopustil Kedr timto: "Pokud se dobrovolně vzdáváš zodpovědnosti za to co říkáš, nebo jak se chováš pod vlivem alkoholu(jiných věcí)..."

Ad pravo chtit po druhych, aby podobne chovani snasel nebo toleroval: myslim si, ze mam pravo chtit po druhych, aby snaseli a tolerovali takove chovani, kterym jim neskodim. Tim myslim onen citat, ktery v tehle diskuzi uz zaznel, ze moje svoboda konci tam, kde zacina svoboda druheho. Ovsem samozrejme nemam zadne pravo nutit nekoho, aby se mu urcite chovani libilo.
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

...ok vzdávám to, máš pravdu, jen víc takových pohodových milých lidí, ideálně plné metro a nás netoleranty nechápající co je to ta pravá svoboda nakopat do :moon
Kedr

Příspěvek od Kedr »

Na vteřinu se ti pokusím vyjít vstříc a začnu používat tvou logiku. Oprostím-li se tedy o to, že existují zákony a jisté zažité sociální konvence - jak přesně prospívá podobné chování a o kolik je podobný jedinec k užitku/právu proti zbytku ? Jestli shodím v opilosti policistovi čepici s pravidlem moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda toho druhého na rtech - co potom onen policista (protože spadá do kategorie státní správy, kterou pohrdáš a vůči které máš averzi) znamená to, že pozbývá jakéhokoliv práva a možností reakce (nedej bože, kdyby mu taky seštouchl z hlavy kšiltovku jako v 1. třídě - to by byl konec) ? V případě, že by se jednalo o libovolného kolemjdoucího občana reagující na podobnou událost se stejným přístupem - jak by jsi ho potom označil - za netolerantního ovčana s nedostatkem osobního nadhledu a pochopení pro lidi, kteří dělají bordel na veřejném prostranství pod vlivem alkoholu ? Nějak nechápu - co tak hlubokého a zásadního pro chod demokracie v této zemi chceš vlastně sdělit...

Snaha hlídky MP o identifikaci takového jedince prostřednictvím výzvy o předložení OP je podle tebe symbolem totality ? Ty vidíš jakoukoliv byt mírnou komunikaci příslušníků PČR nebo MP s lidmi, jejichž vystupování na veřejnosti je přinejmenším diskutabilní a pro mnohé lidi pohoršující, popř. vyvolávající pocit vlastního ohrožení apriori jako buzeraci - rodiče s dětmi,staří lidé atp.. takoví lidé mají přece právo vzhledem ke svým fyzickým/situačním indispozicím na to, aby je neohrožoval někdo podobný, nebo ne ? Z toho důvodu se do situace vkládá hlídka MP. (slovy tečka)

Myslím, že ve všem už sis odpověděl sám. ;)
Dygo

Příspěvek od Dygo »

Obavam se,ze se ti nepodarilo "mou" logiku tak uplne pochopit a pouzit. Mou je v uvozovkach, jelikoz je jen jedna logika.
Tvuj primer o vzajemnem srazeni cepic nesedi, protoze, jak jsem argumentoval (a stale se to nikdo ani nepokusil vyvratit), byli to policiste, kdo konflikt eskaloval tim, ze opilce nechteli nechat odejit. Cili zjednodusene by se to dalo chapat tak, ze opilec srazenim cepice reagoval na omezovani sve svobody. Policiste (nebo MP) maji dle zakona i dle meho nazoru pravo v urcitych pripadech omezit neci svobodu nebo pouzit nasili, ale toto neni ten pripad. Opilec evidentne dal policajtum obcanku, kdyz k tomu byl vyzvan. Nasledujici postup policajtu ale byl ten, ze si obcanku nechali aniz by delali jakekoli dalsi ukony. Na to uz ale pravo nemaji - bud je duvod k provadeni dalsiho ukonu, pak at ho provedou, nebo neni a pak mu musi obcanku vratit a nechat ho jit.
Druhy odstavec tveho prispevku je ukazkovy priklad toho, jak mi podsouvas neco, co jsem nerekl. A take manipulativnich vyjadreni - apel na starce a deti a jejich pocit ohrozeni, navzdory tomu, ze v tomto pripade dotycny opilec nikoho neohrozoval. Dulezite je taky to, ze pokud ma nekdo pouze pocit ohrozeni, tak to opravdu neni duvod pro to, aby vuci puvodci tohoto domneleho ohrozeni inicioval nasili (sam nebo prostrednictvi statnich organu). Prave na takovem uvazovani, ze stat musi zasahnout proti tomu, co vyvolava pocit ohrozeni (bez dukazu realneho ohrozeni), stoji napr. vsechny zakazy civilniho drzeni zbrani,nakonec i "boj proti globalnimu oteplovani" apod.
Reno

Příspěvek od Reno »

Tak jsem tak nějak z nudy zavítal do tohoto žumpoidního vlákna a nestačím se divit. :shock: Při sledování toho zde diskutovaného videa jsem cca od jeho poloviny očekával, že se těm dvěma strážníkům musí nad hlavami každou chvíli rozsvítit svatozář, protože trpělivost prokázali neskutečnou. Nechť mi admini a módi výjimečně prominou poněkud vulgárnější slovník, ale spisovně by to myslím nemělo tu správnou vypovídající hodnotu... :oops: Trochu jsem zapátral v on-line zákonech na netu, čeho se asi tak ten ožralej kretén mohl dopustit... Jen v zákoně o přestupcích jsem nalezl například neuposlechnutí výzvy úřední osoby, buzení veřejného pohoršení a ublížení na cti. V trestním zákoníku by se pak mohlo jednat i o takzvané výtržnictví, eventuálně i násilí proti úřední osobě. Takže - jelikož se ten ožralej imbecil takzvaně dopouštěl protiprávního jednání, měli ti strážníci zákonnou pravomoc a dokonce i povinnost ho vyzvat, aby toho zanechal a pokud neuposlechne a pokračuje v tom, mohli ho okamžitě sebrat, v případě jeho odporu i násilím a dořešit to na služebně. Ale ti dobráci tomu ožralovi pravděpodobně nechtěli činit potíže a pouze čekali, jestli se konečně uklidní, aby ho mohli pustit. Evidentně marně. A i ta jejich finální potyčka s ním postrádala potřebnou razanci a efektivitu. Být na jejich místě nějací radikálnější "ochránci veřejného pořádku", dávno by si ožralého debila odvezli v poutech a tu jeho přechytralou pizdu, jakmile by na ně sáhla, to samé.
Dygo píše:...myslim si, ze mam pravo chtit po druhych, aby snaseli a tolerovali takove chovani, kterym jim neskodim. Tim myslim onen citat, ktery v tehle diskuzi uz zaznel, ze moje svoboda konci tam, kde zacina svoboda druheho. Ovsem samozrejme nemam zadne pravo nutit nekoho, aby se mu urcite chovani libilo.
Milý Dygo, nejprve začnu ve tvé blízkosti řvát jako kretén, určitě tě to nebude nijak obtěžovat a nenaruší to tvoji svobodu. Pak ti začnu máchat rukama těsně před obličejem, řvát ti a prskat do něj z několika centimetrů a funět alkoholické výpary. Budu ti nadávat do kokotů, debilů, zmrdů a ještě ti schodím čepici. Doufám, že budeš natolik chápající a tolerantní spoluobčan se srdcem plným lásky, že mě za to odměníš milým úsměvem a nebudeš na mě jako nějaký ubožák volat policajty. :kiss Víš, já se také tu a tam napiju, ale nedělám pak nikde kravál. Obecně se celý život snažím chovat slušně, dokonce jsem ještě nikdy nedostal ani pokutu. A když bych si někdy myslel, že mě nějaký strážník šikanuje, rozhodně mu kvůli tomu nebudu vulgárně nadávat, nebo se s ním dokonce prát, ale přečtu si jeho služební číslo a např. vše nahlásím na příslušnou telefonní linku.
Hohepa
VIP

Příspěvek od Hohepa »

2: Dygo
Máš "pravo chtit po druhych, aby snaseli a tolerovali takove chovani, kterym jim neskodis."
Ale fakt si myslíš, že to je tento případ ?
Opravdu považuješ za standartní a kulturní jednání, které nikoho neobtěžuje , nenarušuje mravní výchovu dětí atd
výstup onoho individua ? Podle tebe je normální řvát na veřejnosti slova typu on je buzerand , hovno, mrdam ho ,vomrdáš mě do huby atd ?
Už se tě pětiletý syn po takovém zážitku zeptal co to je MRDAT ?
Ano ? to je podle tebe normální a nikoho to neomezuje v jeho svobodě ?

Pak je mi líto tvého okolí obecně.

V závěru je slyšet, že se ta dvojka nesetkala s ohlasem ani u přihlížejících a filmujících
( verbální konflikt té oné diliny mimo kameru - je jen slyšet )

P.S.: zatím se této diskuze účastnilo cca 15 lidí a jen ty to považuješ za "normální" nikoho neomezující !
Není to k zamyšlení ?

P.P.S.: Nechci ani domýšlet jak by to dopadlo , kdyby to hovado míst Městských napomenula osmdesátiletá babička, nebo matka s malým dítětem .
big bang

Příspěvek od big bang »

Student Tasered After John Kerry Skull & Bones Question a takto nejako to je v JuEsEj :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=FJXzohdF-MA ;)
optim

Příspěvek od optim »

Dygo asi bude míti něco společného s tím videem. Jinak si jeho reakce nedovedu vysvětlit.

Obdivuju klidný přístup těch měšťáků a doufám, že ten opilý exot i jeho družka dostanou patřičné tresty.

big bang: Dohodnutá pravidla se musí dodržovat, jinak by vznikl chaos. Která reakce po porušení pravidel by se Ti líbíla více? Ta česká nebo ta americká s elektrickými šoky ... ?
kusna

Příspěvek od kusna »

To Reno :hand :yes :clap
Odpovědět