Zlatá Domácí Kniha (1873)

...aneb studijní materiály.
Odpovědět
MRAK
VIP

Re: Zlatá Domácí Kniha (1873)

Příspěvek od MRAK »

:yes
Rase
VIP
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rase »

Pánové, kdo chtěl knihu poslat poštou, tak moje číslo účtu je :
1945557013 / 0800
Do zprávy pro příjemce napiš svoji přezdívku (co používáš tady na rozpadu)
Pak mi napiš (soukromou zprávou) svoji adresu na kterou budeš chtít knihy poslat
cena je 350 + 70 poštovné

Hlavně před tím než budete peníze posílat, mi napište soukromou zprávu (ať vím co a jak - diky)

domů se dostanu až o víkendu, tak to bude chvíli trvat
Kdo chtěl knihy převzít osobně v Praze, tak vymyslíme nějakou hospodu (že by se nás sešlo rovnou povícero)
(to samé v případě Prostějova, popřípadě Olomouce - tam ale jen krátké posezení)

když by byl o knížky nějaký větší zájem, můžu dodělat dotisk (tisknou od deseti kusů, popřípadě poptat ofset)
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

A je to laserovy tisk nebo tiskarskymy barvami? To je zasadni otazka z hlediska zivotnosti.
Rase
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rase »

laser, ale jsem s tím spokojený - čekal sem že to dopadne blbě (opticky). Osobně bych si nedělal iluze o životnosti dnešních tiskařských barev (ona totiž není tiskařská barva jako tiskařská barva - dneska se šetří na všem). Přeci jen to není tisknuté na domácí tiskárně, ale asi na lepším stroji.
Staré kvalitní tiskařské barvy vydržely víc než samotný papír (ve vodě se třeba papír rozklížil, ale písmenka vydržela - námět na ohromující experiment). Dnešní "ekologické" barvy nevydržejí nic... jsou už tak vyrobené

Jestli bude nějaký sraz v Praze, tak můžu knihu přivést na inspekci :beer
Hohepa
VIP

Příspěvek od Hohepa »

Laser má ten nedostatek, že vlastně nanáší na papír toner - velejemný prášek, který je následně zapečen teplem a při dlouhém skladování dvou tisků proti sobě má sklony se slepit. Obzvlášť pokud je tam větší tlak - hodně svazků naskládaných na sebe a vyšší teplota např v létě v autě.
Nejmarkatnější to bylo když se ten tisk vrazil do takových těch tužšších průhledných plastových desek a když se to za týden vyndalo tak byl na těch deskách otisk.
Pokud pan podnikatel při tisku šetří a používá neoriginál toner a ne ten od výrobce, tak nemusí odpovídat ideální teplota a čas pro zapečení toneru, pak jde životnost rapidně dolů. Problém je, že to člověk pozná až po čase a pak je na reklamaci pozdě.
Rase
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rase »

Kdo si bude chtít vyzvednout knihu v Praze, tak nejlepší bude uspořádat hospodský sraz mezi 9. a 12. prosincem (tou dobou má čas Cover, tak ať nemusím jezdit po praze sem a tam). Datum a čas dovychytáme podle toho jak kdo budete moct
Rase
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rase »

Tak pánové pokud budete moct, tak s Coverem budeme mít sraz (ohledně knih) 10.prosince, kolem sedmé hodiny
Hospoda na Malostranském Náměstí - Černý Orel (vedle stejnojmené lékárny) číslo popisné 203/14
je to tam v pohodě a za dobrý peníz. Knih vezmu víctak pokud se nás tam sejde víc, budu rád (ať knihy předám zaráz)
Kdo si chcete knihu vyzvednou v Praze, tak doporučuju v tento datum :mrgreen:

Byl by to ale i dobrý sraz pro rozpadlíky (jen tak chvíli posedět), když už budeme v Praze
Rase
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rase »

Taak, knihy jsem konečně dovlekl do Prahy. Jsou tedy připravené na příští týden
bacil

Příspěvek od bacil »

Pro ty co to mají do Prágy daleko jako já, tady jsem ji taky trochu vyčistil, za použití programu ImageMagick a skriptu textcleaner vyčistil text a skriptem fuzzythresh dostal do černé/bílé bez šedí. Maká to samo, ikdyž to nějakou dobu 4procesorovém Xeonu teda trvalo... Sice sešitové lepení do brožované vazby není tak krásné, jako šitá vazba, ale je to lepší než drátem do voka.

http://uloz.to/xZXfGijS/zlata-domaci-kniha-pdf

Kdyby byl zájem o převedení jiných knih do tisknutelné podoby, tak dejte odkaz, fakt je to minimum ruční práce. Skript mi vyháže obrázky z PDFka, optimalizuje, slepí - pohoda, jazz a koledy.
Rase
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rase »

Někteří brzo uvidí že moje úprava byla sice komplikovanější a složitější, ale vypadá minimálně čistěji (ručně sem retušoval i ony černé fleky atd. i kontrasty sem dělal na každou stranu tak jak byly potřeba). Technika je dobrá věc, ale já si radši s věcmi hraju déle. Hlavně že se ony rady dostanou mezi co nejvíc lidí :beer

(ps. jelikož jsem z druhého konce republiky, tak to mám do Pragy taky daleko... jen jezdím sem a tam)
Rase
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rase »

Ještě jednou opakuju pro ty co si chtějí vyzvednout knihu v Praze:

Sraz 10.prosince (zítra).
Hospoda na Malostranském Náměstí - Černý Orel (vedle stejnojmené lékárny) číslo popisné 203/14
Budu tam v 19:00. Když se nikdo neukáže tak v osum hodin docmrndám pivo a jdu domů :D
Raději tedy přijďte před osmou (!) stůl je zerezervovaný na jméno Sedláček Radomír
Knížek se mi vešlo do tašky deset, tak co neudám zítra, bude v Praze do 19. prosince (na svátky jsem doma tak budu posílat jen poštou).

Upraveno na přání autora příspěvku (Mrak)
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

pánové a dámy, zlatou knihu mám a moc chválím a doporučuju

naživo ta knížka vypadá naprosto fantasticky !!!

kdo hledá zajímavej a originální dárek s určitým rozpadlickým potenciálem, tak tady má šanci ;)
Ramcke

Příspěvek od Ramcke »

Nějak jsem nezaregistroval příspěvek ohledně srazu a prošvihl jsem sraz.
Nejde mi poslat SZ Rasemu.
Šlo by to tedy poslat poštou.
Rád bych si knihu nadělil pod stromeček :D
Rase
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rase »

Ramcke:
kdo chtěl knihu poslat poštou, tak moje číslo účtu je :
1945557013 / 0800
Do zprávy pro příjemce napiš svoji přezdívku (co používáš tady na rozpadu)
Pak mi napiš (soukromou zprávou) svoji adresu na kterou budeš chtít knihy poslat
cena je 350 + 70 poštovné
Klidně mi napiš adresu sem, nebo na meil: rase13@seznam.cz
Když to uděláš rychle tak to během víkendu nachystám a v pondělí pošlu

Knihy mizí nějak rychle, další potencionální čtenáři si asi budou muset počkat na dotisk (nebo až vymyslím něco jiného)
Jsem moc rád za zájem a reakce
(komu sem napsal přes SZ že můžu knihu poslat, tak o něm vím a mám knihu připravenou - nebojte tedy že by se na vás nedostalo)
Jery

Příspěvek od Jery »

(komu sem napsal přes SZ že můžu knihu poslat, tak o něm vím a mám knihu připravenou - nebojte tedy že by se na vás nedostalo)
:yes :clap
Rase
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rase »

Knihy by vám už měly přicházet. První část jsem donesl na poštu už v sobotu, druhou část v pondělí. Tento týden by měly být doručené všechny knihy, pokud nedojde k výpadku pošty. Po vánocích se budu těšit na komentáře :mrgreen:
Zbytek byl předán osobně na různých místech
pokračování prodeje patrně až s dalším vydáním (momentálně už knihy došly)
ps. Tině posílám zítra
Majkl Night

Příspěvek od Majkl Night »

Ještě jednou díky za knížku je opravdu propracovaná. Těším se na další tvé počiny. :-)
Venet

Příspěvek od Venet »

Rase, dík. Knižku síce nájdem až pod stromom, ale už sa na ňu teším.
Rase
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rase »

Ověřovací série, už teď, probíhá lépe než jsem očekával, tak teď už pomalu zbírám informace a nápady na vylepšení.
Sepsat pořádný úvod, zjistit jak je to s autorskými právy, zjistit minimální počet kusů na ofset atd. desky bych si rád udělal kompletně sám ať jsou pořádně art, z práce jsem dostal pár zlepšováků od šéfa (studoval knižní vazbu).
Celý projekt je ale zatím běh na dlouhou trať :mrgreen: (uvidíme jestli nebudou jiné starosti atd.)
Desouza

Příspěvek od Desouza »

ještě poznámku ,

v té knize je spoustu starodávných jednotek hmotnosti , množství atd ... možná by to chtělo vysvětlující doušku . Nějaký jednoduchý převod na jednotky soustavy SI ... ;)
Odpovědět