Výběr konkrétního typu nože pro přežití
Re: Výběr konkrétního typu nože pro přežití
Asi jsi to špatně pochopil, já nikde UTONa "nevychvaluji"...
Mám sice jednoho čistě z nostalgických důvodů doma, ale za kvalitní "pracovní" nůž pro pobyt v terénu jej na základě osobních zkušeností rozhodně nepovažuji.

tak to se nedivím,mám obdobné zkušenosti jen stím rozdílem,že pro mne opravdu nostalgickou hodnotu nemá a asi ani nikdy mít nebude 

Nazdar chlapi, prosim vas o pomoc. Kupil som noz ontario rat 7 a neviem ci sa nejedna o falzifikat. Dakujem prikladam foto.
Řekl bych, že je to originál napadený kutilem. 

Tak po několika hodinách strávených pročítáním těchto stránek nevím nic.
Omílá se tady furt dokola fallkniven, glock a sissiblabla. Pro mé použití jsou na nic, zbytečně velké (moc nenápadné za opaskem nebudou) a neohrabané. Na sekání mám mačetu, na dřevo skládací pilku. Potřebuju nůž, který se dá denně používat na krájení, řezání a další činnosti pro nůž typické.
Mé požadavky jsou aby měl hladké ostří v délce mezi 100 až 130mm,
čepel širší, nebo stejně širokou jako střenku,
ostří co nejblíže záštitě,
materiál praktický pro údržbu (nechci krabici různých brousků),
fulltang abych ho nezlomil
rozumná cena, abych se nemusel obávat, že ho ztratím, zničím, apod.
Může mi někdo objektivně poradit??
Dík Chalys

Mé požadavky jsou aby měl hladké ostří v délce mezi 100 až 130mm,
čepel širší, nebo stejně širokou jako střenku,
ostří co nejblíže záštitě,
materiál praktický pro údržbu (nechci krabici různých brousků),
fulltang abych ho nezlomil
rozumná cena, abych se nemusel obávat, že ho ztratím, zničím, apod.
Může mi někdo objektivně poradit??
Dík Chalys
Nech si ho udělat podle svých požadavků u nožíře, pak budeš spokojen.
Ještě jsi zapomněl na Moru, ta se tady taky jak říkáš "omýlá" a pro tebe by byla až na ty specifické požadavky ohledně konstrukce dostatečná. Tady koukni:
http://www.nozemora.cz/survival.html

Ještě jsi zapomněl na Moru, ta se tady taky jak říkáš "omýlá" a pro tebe by byla až na ty specifické požadavky ohledně konstrukce dostatečná. Tady koukni:
http://www.nozemora.cz/survival.html
Tak mi příjde že sis popsal finku a kouknul bych se na sortiment Mory...konkrétní ti neporadim, páč finky nejsou muj šálek čaje. Já si na "takové to domácí" řezání venku
vystačim s Rat 1 (což je ovšem zavírák).
Edit: Tak nejsem jedinej koho napadla Mora
.

Edit: Tak nejsem jedinej koho napadla Mora

Přesně tak, nejdříve mě napadlo, že jsi ve špatném vlákně a měl by si se spíš kouknout do vlákna: Zavírací nože. Pokud trváš na pevné čepeli, tak mi vyvstanula na mysl také MORA 

Panove Moru skrtnent, pokud je v pozadavku full tang 
Ja bych se klonil k Fallkniven F1, pripadne pokud chces byt frajer, tak Idun (ale to je na hranici fulltangu).
Pokud bys resil cenu, mozna by nebyly od veci kopie Fallknivenu od Cold steel
EDIT: Beru zpet Coldsteel, ackoliv je to kopie v nizssi kvalite, je drazssi nez Fallkniven - nepochopim

Ja bych se klonil k Fallkniven F1, pripadne pokud chces byt frajer, tak Idun (ale to je na hranici fulltangu).
Pokud bys resil cenu, mozna by nebyly od veci kopie Fallknivenu od Cold steel
EDIT: Beru zpet Coldsteel, ackoliv je to kopie v nizssi kvalite, je drazssi nez Fallkniven - nepochopim

Naposledy upravil(a) goral dne 09.12.2013 21:30, celkem upraveno 1 x.
chalys fallkniven F1 alebo S1
škoda že tá F1 nie je vo veľkosti tej S1

the.marek píše:Přesně tak, nejdříve mě napadlo, že jsi ve špatném vlákně a měl by si se spíš kouknout do vlákna: Zavírací nože. Pokud trváš na pevné čepeli, tak mi vyvstanula na mysl také MORA
Zavíráky mám dva a chtěl bych s pevnou čepelí
No za cenu fallknivenu mám skoro dva od nožíře.
Jak je na tom Ka-bar mark 1?
Jinak zkusím toto [url]http://www.ne a ne a ne
Příteli pokud se nepochlapíš a nepředvedeš zde něco zajímavějšího, než tento laciný oslí můstek končící komerčním odkazem s tím, že vlastně přesně víš co chceš, tak tě velmi rychle vyprovodíme. Zatím budu věřit, že je to "nezkušenost" nově příchozího s místními dobrými mravy. Díky za pozornost MacGyver
Jak je na tom Ka-bar mark 1?
Jinak zkusím toto [url]http://www.ne a ne a ne
Příteli pokud se nepochlapíš a nepředvedeš zde něco zajímavějšího, než tento laciný oslí můstek končící komerčním odkazem s tím, že vlastně přesně víš co chceš, tak tě velmi rychle vyprovodíme. Zatím budu věřit, že je to "nezkušenost" nově příchozího s místními dobrými mravy. Díky za pozornost MacGyver
Naposledy upravil(a) chalys dne 09.12.2013 22:46, celkem upraveno 1 x.
Co takle nějakou fultang čepel od Enzo a omotat padákovkou nebo dodělat střenky?
To taky není špatný nápad. Který materiál by byl vhodnější D2 nebo uhlíkovka?
Máš pravdu, že Mory obecně nejsou fulltang nicméně, když sem svůj příspěvěk psal měl sem dojem, že i takové existují. Takže sem pak jednu takovou na těch všemocných internetech našelPanove Moru skrtnent, pokud je v pozadavku full tang![]()

Fulltang je nutnost, dělám vyškové práce. Předchozí dva nože /Cudeman a Fiskars) jsem po pádu posbíral v několika kouscích.
Mrkni na RAT3 nebo ESEE 3. V podstatě ty samé nože jen ESEE má trochu delší ručku. Oba fulltangy s 3mm čepelí z uhlíkovky 1095. Naostříš na čemkoliv a řežou výborně.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Chalys - ban. Nauč se slušnému vychování křupánku. Ban máš za sprostotu a svévolné upravování moderátorských zpráv.
P. S. Pokud si svobodné fórum představuješ jako žumpu, do které nablinkáš svoje výkřiky, tak tady jsi byl na špatné adrese
P. S. Pokud si svobodné fórum představuješ jako žumpu, do které nablinkáš svoje výkřiky, tak tady jsi byl na špatné adrese

- Terminated Account
Promazáno. Chalys přečti si pravidla a zkus pochopit proč se nováček, který přináší jen otázky nemůže okamžitě chovat stejně jako zasloužilý člen, který má desítky kvalitních příspěvků a přináší odpovědi.
Diky, neznal jsemHavran55 píše:
Máš pravdu, že Mory obecně nejsou fulltang nicméně, když sem svůj příspěvěk psal měl sem dojem, že i takové existují. Takže sem pak jednu takovou na těch všemocných internetech našelmodel Laplander 95. I když za tu cenu už bych si připlatil na ten Fallkniven. A je otázka jestli má přednost fulltang a nebo rozumná cena pokud s tím nechci štípat...

Ale jak pises, za ty penize uz bych asi koupil F1