Výběr vhodné obuvi

...aneb vše na tělo včetně taktické výstroje
Odpovědět
GloryToSunTsu

Re: Výběr vhodné obuvi

Příspěvek od GloryToSunTsu »

Tady máte dvě PA metody :lol: :lol:
Obrázek
Z pneumatik
Obrázek
Z petlahví
marish
VIP

Příspěvek od marish »

Když najdeš i dvě víčka, můžou bejt ty z PETek i s regulovatelným vzduchovým polštářem...
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Jen podotýkám, že některé modely vibramových podrážek jdou také vyměnit - třeba u zmiňovaných a mnou doporučovanývch Hanwag Alaska.

Dělají to třeba zde, ale mám pocit, že jsou i levnější firmy:
http://www.restday.cz/cs/oprava-treku
golfík

Příspěvek od golfík »

Max píše:Golfík: V prabosu by ti měli zvládnout udělat novou podrážku. Kámoš řešil podobný dilema jako ty, měl na 5 let starejch botech dobrej svršek, ale sešlapaný podrážky. Přes krám, kde je koupil je poslal do pabosu a tam mu za poplatek udělali podrážky nový. Výměnou podrážek řeší i reklamace.
Zkus se poptat tam co si ty boty kupoval, v některé prodejně ochranných pomůcek nebo kontaktovat přímo výrobce.
Zpětně pročítám tvůj příspěvek,ale mám obavy,že s tou pěnou,by na opravách by moc neudělaIi,dnes ty boty už dávno nejsou co bejvaly z ERVHP. ;)
SaraH
VIP

Příspěvek od SaraH »

Maximus píše:Já i maželka používáme řadu let k plné spokojenosti Hanwag Alaska GTX - velmi pohodlné boty a při rozumné péči opravdu vydrží.
Ahoj, musím potvrdit, že tyto boty, jsou opravdu super. Máme je s manželem cca 6 let, používané denně (moje téměř denně) a jsou jako nové.
Ježura
VIP

Příspěvek od Ježura »

Ja osobne pouzivam policejni kanady. Je to takovy rozumny univerzal do jakehokoliv terenu. Klasicka pevnost kanad je zde kombinovana s mekci podrazkou kterou ocenite po silnici. Mam v nich proslaplou zakarpatskou ukrajinu a osvedcili se naprosto sqěle. Staci k tomu dodrzovat zasadu, vzdycky at je leto nebo zima vzdycky tluste vojenske ponozky.
goral

Příspěvek od goral »

botky, boticky...

za muj kratky zivot mi rukama proslo nekolik typu bot a rad se podelim o zkusenosti
Navic sem nejakou dobu delal v outdoor odvetvi a doted tam mam kontakty. Casto u jednotlivych vyrobku staci mrknout do knihy reklamaci a zjistite na cem jste...

Fasovany prabos (jak vojensky tak policejni) - natrit nazeleno a hodit z palavy. Horsi boty se snad nepotkal a to vcetne slavnych ECWCS. Neni to kuze, rozlepuje se to, spatne sedi na noze...

Trekovky: Meindl - vyborna firma - ale byvavalo. Ted uz sli s kvalitou dolu. Islandy jsem uz dvakrat reklamoval za posledni rok a mam je jen proto, ze tilak tvrdosijne odmita vratit penize

hanwag - pro me osobne spicka na trhu. Idelane Alasky, nebo tatry

Mel jsem i trekovky od lowy a spokojenost, ale nedokazu posoudit u vyssich modelu

z "taktickych" bot jsem mel nekolik paru hitec magnum (v dobach kdy nic jinyho tady poradne nebylo). venku maji trvanlivost maximalne rok (ale vyborne sedi na noze)

Americky boty (bates, bellevile atd): je potreba si uvedomit ze je to obycejna spotrebka. Maji lepsi strihy a jsou kvalitnejsi nez cesky kanady, ale s trekovkou porad nesrovnatelne.

co se tyce bot do PA sveta:
podle me je jen malo moznosti.
Prvni bota na prvnich par let by byla asi idealni kvalitni trekovka ala hanwag alaska. Ovsem vazne bych zapremyslel nad botou bez goretexu. Proste kvalitni dve vrstvy kuze. Vydrzi to vic... a gorac stejne nejpozdeji za 2 roky praskne.

a jako nahrada za prvni par
Nakoupit vetsi mnozstvi levnejsich, ale kvalitnich negoretexovych bot a obmenovat (mit je nekde schovany). At se vam to libi nebo ne, pri kazdodennim noseni i hanwagy odepisete nejpozdeji za 5 let. A pak je nezvladne nikdo podrazit...

tuhle botu jsem zatim neresil ale osobne me zaujaly fasovany nemecky boty (BW 2000). Tvarily se kvalitne a pohodlne. Pripadne pousti goretexovy americky boty
Rainier Wolfcastle

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

já jsem uvažoval o těchto botkách http://army-shop.cz/produkty/obuv---pon ... /3167.html
co si o nich myslíte? docela příjemná cena...předpokládané využití...toulky naší přírodou, lesy, na rybaření a na treky (fatra,tatry,zakarpatska ukrajina, rumunsko)...
Max

Příspěvek od Max »

Já už je mám asi třetí rok, tahám je hlavně v zimě a za ty prachy co mně stáli jsem s nima docela spokojený. Boty jsou kvalitní, ale na delší treky alespoň pro mně zbytečně těžký. Goretex funguje, nohy jsem měl vždycky v suchu :D
Uvažuju o náhradě/doplnění kanad pohorkami na delší treky (páč moje starý prabosky se pomalu odporoučej a štve mně to že jsou bez membrány) a horkým favoritem je toto:
http://www.armyburza.cz/Detail/us-boty- ... ke/374599/
Jedinou nevýhodou může být to, že jsou nižší než kanady. Plusem je podle mně bezkonkurenční cena.
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Max: to vypada velmi lakave, ta cena se zda fakt slusna (i kdyz na druhou stranu pise ze nove jsou jen nektere, osobne bych si pouzite boty asi nekoupil). Nemate je nekdo?
US BOTY COMBAT Multicam Horské boty Wellco velikost na foto - možno i jinou velikost a i danner .
Co je to ten danner?

Take by me zajimalo co je na nich Multicam?
Max

Příspěvek od Max »

Boty jsou zavedeny k multicamové uniformě používané US Army v Afgoši, proto asi ten Multicam v popisu. Danner je jeden z dodavatelů těhle bot pro US Army, další je třeba Wellco.
Stránky výrobce zde: http://www.danner.com/dannerr-combat-hi ... boots.html

Konkrétně od tohohle prodejce jsem bral dost věcí, i přes aukro a zatím jsem neměl žádný problém. Pokud člověk shání něco konkrétního (třeba fungl nový boty určité velikosti), chce se to domluvit. Většinou mi posháněl hadry a boty ve velikostech co jsem potřeboval.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Boty by měly určitě být kožené, s výměnnou/opravitelnou podrážkou. Takové boty vydrží často (s náležitými opravami) i několik generací.
Ježura
VIP

Příspěvek od Ježura »

Tady musim souhlasit... zlate vz.90.. pokud se o ne dostatecne starate vydrzi v pohode i 10 let... co vam zakonite odejte je jen podrazka... a tu nebyl problem vymenit...
Rainier Wolfcastle

a s praboskama mate jake zkusenosti? uvazoval jsem, ze bych si od nich pohorky koupil, kzene s goracovou membranou a vibramem, nic narocneho neprovozuji, jak jsem psal tak max to slovensko a rumunsko...projel jsem si outdoorforum a strasne tam na ne nadavali jak sli s kvalitou uplne do ha...u
Max

Příspěvek od Max »

Já, manželka a známej máme prabosy Condor, z toho jedny s goretexem okolo šesti let. Mně v konci záruční doby začalo zatékat podrážkou do bot - v prabosu podrážky vyměnili. U dalšího páru byly přes prodejce poslaný boty výrobci k výměně kvůli opotřebování. To bylo tuším po záruce, za nějakej polatek. To jsou všechny problémy na který si vzpomínám.
Rainier Wolfcastle

jjj driv kvalita byla oka...jak jsem brouzdal po outdoorforu tak tam si stezovali na vyrobky z posledni doby, kdy mel prabos presunout cast vyroby do ciny...odlepovani podrazky po kratkych vyletech, odlepovani gumoveho ochraneho lemu, zatekani po kratke dobre, "droleni se" kuze v ohybech...
Rainier Wolfcastle

ještě mě napadla jako zajimava alternativa tato obuv http://www.bennon.cz/bennon/katalog.php?id=36&lan=cz
je to firma od nas ze zlina, byl jsem se na ty botky kuknout a nevypadaji zle...prijemna cena necelych 1800
goral

Příspěvek od goral »

prabos obejit VELKYM obloukem, jak trekovky, tak vyrobky pro ACR. Pripominkovali jsme novy vzor kanad pro armadu a musim rict ze ta firma je banda cu*aku...
Na stranu druhou kdyz se jim da do ruky uz vyzkousena bota a jasne specifikace, evidentne to umi (siji boty pro bundeswehr).
Jinak jedno takove zamysleni. Neexistuje kvalitni, levna bota. V cene se odrazi jak pouzite materily a tak vyvoj a proste nejde mit levnou botu, ktera vydrzi. Jedina vyjimka jsou armadni boty, ktere uz jednou zaplatila armada a ted na nich vydelvaji prekupnici. Ale byl bych opatrny s vyberem, Ne kazda armadni bota je dobra (vetsina je spis hrozna)...
Kvalitni kozena pohorka zacina na 4000.. pod tuhle cenu je prakticky nerealny cokoliv sehnat a spise pocitat s cenou 5-7k
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Kdo má tip na kvalitní "vojenské" boty?

Zajímaly by mě i zkušenosti s těmito botami:
http://www.outdoor-army.cz/detail-26070 ... y-bw-2000/
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Výrobce je MFH, což je Čína. Ale mám od nich batoh a vypadá hodně slušně. Čínské boty jsem používal jako pracovní a vydržely také docela dost. Jen ta cena se mi zdá dost vysoká.
Odpovědět