Pistole - obecná debata, rady, tipy, triky.
Re: Pistole - obecná debata, rady, tipy, triky.
nojo, ale co když za tim rozpadem bude invaze emzáků v kosmickejch neprůstřelenejch vestách? Pak ti bude glok k ničemu a lepší volbou by byl Tokarev T33 

Hmmm... ta vypadá dobře! V budoucím trezoru už má připraveno místo, ale zatím mi na to naučení bude stačit Glock.
Co pistole s kolimátorem, třeba RMR? Doufám že mi tu někdo napíše jaká to je děsná hovadina, jináč si jí asi totiž budu muset pořídit 

- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Jo, testovali jsme to na Ruger .22LR s dost neuspokojivým výsledkem. Dva jsme se shodli, že je to na pitchu 
Ale třeba to někomu sedne

Ale třeba to někomu sedne

Osobně se mi z glocka střílí blbě a nepohodlně, nesedí mi spoušť a ten kvér se mi hnusí, nemluvě o tom, že krochna má být z kovu a ne z recyklovaných petek... nicméně trefuju. Glock je pro mně taková "fasovací zbraň"... jakože kdybych sahal do bedny plné pistolí, s tím, že si vezmu random zbraň a hurá do boje, byl bych sakra rád za to, že by byla plná glocků, protože v tom případě je šance, že bych vytáhl funkční a spolehlivý kvér co se mnou vydrží asi nejvyšší. Sám si glocka asi nikdy nekoupím (ledaže s věkem dostanu rozum), ale nikdy bych se neodvážil tuto volbu komukoliv rozmlouvat, protože podle mne nemůže udělat chybu, rozhodně, má-li se jednat o univerzální rozpadlickou pistoli (výkonná ráže, jednoduché a spolehlivé a odolné provedení, nositelná váha, s ohledem na kategorii rozumné rozměry, dostupná jak zbraň, tak díly, nemluvě o různých doplňcích od dalších firem).. vlastně je to škoda, že mojí ruce glock moc nechutná 

A na jaký typ rukou se Glock 17 hodí? Já mám ruky velikosti lopaty
. Někdy je to k užitku... ale skládání PC a následný přišroubování atd. je o nervy 

Asi si to půjdu zkusit na nějakou střelnici...
Přiznám se, že z Glocka jsem střílel jen jednou v životě. Bylo to někdy v devadesátých letech, v době hromadných zbrojních průkazů, takže asi první série. Nic horšího jsem v ruce snad nedržel, prostě mi tato zbraň nesedí. Nemluvě o tom, že prostě nemám důvěru k plastu. Kvér má být prostě z ocele, z plastu, perleti, dřeva atd jen střenky.
Ale pokud má někdo pro tuto pistoli slabost, přeji mu to, dobře mu tak.
Ale pokud má někdo pro tuto pistoli slabost, přeji mu to, dobře mu tak.
Naposledy upravil(a) herman dne 24.05.2014 15:57, celkem upraveno 1 x.
Ja mám malé ruce a glock mi přijde moc hranatý, takový nějaký neforemný, ale 4. generace má výměnné gripy, což by mohlo pomoct a s velkýma rukama je podle mně vždy menší problém, protože přidat nějaký hogue grip se dá vždycky 
btw. ty kompy mě ale serou stejně

btw. ty kompy mě ale serou stejně

KONEČNĚ! Nejdřív vyzkoušet pár zbraní, zjistit s čím trefuju, co se mi dobře drží, udělat si obrázek o velikosti qvéru ne jen do ruky, ale i na opasek (podpažák) nebo kde předpokládáš, kde ho chceš nosit.Adams píše:Asi si to půjdu zkusit na nějakou střelnici...

- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Glock perfektně sedí ve velké ruce. Já používám navíc velký grip u Gen4.Adams píše:A na jaký typ rukou se Glock 17 hodí? Já mám ruky velikosti lopaty. Někdy je to k užitku... ale skládání PC a následný přišroubování atd. je o nervy
velkej ruce nejvíc sedí 1911 s dvouřadovym zásobníkem 

- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
Tak to vyzkoušej Glocka gen.4 - případně i s gripem, jak píše Fabík. Já mám naopak ruce spíš menší, a gen 4 (bez jakéhokoliv gripu) mi sedí +-OK. Gen 3 a starší jsou už na mě moc "velké". (Ale např. klasická jednořadá 1911 se mi drží výborně.)Adams píše:...Já mám ruky velikosti lopaty...
Nějak už nemůžu číst ty plky o recyklovaných PET flaškách. Že se to někomu nelíbí to je věc jiná. Ale tvrdit, že plastový rám je horší než ocelový....Nenechte se vysmát. Rámy, ve kterých jsou uloženy ocelové kontejnery se vyrábí z prvotních surovin a jedná se o polyamidy plněné skelnými vlákny. Tato kombinace přináší výborné tlumení vibrací a komu něco říká cyklická mez pevnosti a Wohlerova křivka, je doma a může si do pouzdra strčit o pár gramů míň
A jaký že mají polyamidy modul pružnosti v tahu?
Do kolika stupňů je zaručena jejich geometrická a rozměrová stálost?
Korodují polyamidy? Světe div se, ano, jako všechno
http://www.campusplastics.com/campus/en ... S?pos=3820
Pokud tedy nadáváte PET flaškám, tak prosím jen za jejich vzhled a ne za jejich vlastnosti, jako strojaře pracujícím jak s ocelí tak i s plasty mě to vážně bere.
PS.: Věděli jste, že ve výše zmíněné firmě BASF vyráběli syntetický benzín pro třetí říši vězni z Osvětimi?

A jaký že mají polyamidy modul pružnosti v tahu?
Do kolika stupňů je zaručena jejich geometrická a rozměrová stálost?
Korodují polyamidy? Světe div se, ano, jako všechno

http://www.campusplastics.com/campus/en ... S?pos=3820
Pokud tedy nadáváte PET flaškám, tak prosím jen za jejich vzhled a ne za jejich vlastnosti, jako strojaře pracujícím jak s ocelí tak i s plasty mě to vážně bere.
PS.: Věděli jste, že ve výše zmíněné firmě BASF vyráběli syntetický benzín pro třetí říši vězni z Osvětimi?
Paf ví, že to trapné kopyto mám už mnoho letPaF píše:Ale vzdyt to tam je: skvela ergonomie - G19 je proti tomu trapne kopytoReccol píše:PaF: A subjektivní porovnání Compacta s G19? Googlit umím, ale osobní zkušenost je fajnAspoň, než tu pistoli potkám osobně.
![]()
Nejlíp vyzkoušet, rád půjčím.

Je to stále dokola, každému sedne něco jiného. Mě nesedí u klonu CZ75 ta váha a ze zkušenosti spoluzávodníků hovoří proti i větší počet závad. To ale neznamená, že Glock je nezničitelný. Prasklá pružinka, prasklý vnitřní díl. Ale vždy vystřelil. Jednou praskl středící kolík, tak mě tam Hungry z Otrokovic vrazil kus vrtáku a jelo se dál

K těm hi-tech plastovým rámům pistolí - až na CZ bylo obvyklé tam ty skelná vlákna dávat a nedivit se, že se rám pistole kroutí- až teď poslední generace pistolí z Brodu má plast plněný skelnými vlákny. Byl jsem svědkem toho, že plastové rámy půdodní Duty vyráběl "obskurní" výrobce z Lysé n. Labem z materiálu, který se běžně používá do aut, na hračky, přívěsky na klíče, ... .
Tak musíme se bavit o ultramidu...čili GLOCK, Grand power a jiní renomovaní 

no jestli se ty čízy vyráběly z plastu ze kerýho se dělaj blatníky na smárta taxe divim že se to každýmu nerozlítlo v pazouře. Soudě podle toho že moje Andy každou zimu roštípá dva až tři. Ty blatníky 

Pred rokmi, ked CZ prichadzala s trhakom zvaný cz100, sa známy učil v Brode za puskara.
Tvrdil ze im ukazovali jak po pár ranach kladivom sa rám cz75 zdeformoval a rám cz100 to vklude prepruzil.
Mali to vtedy robit zo zytelu.
O tych názoroch plných obáv, podceňovania az opovrhovania by nekdo mohol povedat ze
Ale ja ne, su diplomat
Tvrdil ze im ukazovali jak po pár ranach kladivom sa rám cz75 zdeformoval a rám cz100 to vklude prepruzil.
Mali to vtedy robit zo zytelu.
O tych názoroch plných obáv, podceňovania az opovrhovania by nekdo mohol povedat ze

Ale ja ne, su diplomat