http://m.zahranicni.eurozpravy.cz/blizk ... popravili/
Putin okupuje (zřejmě již nevratně) Krym. Některé svoje hrozby pronesl na adresu Západu zcela veřejně (byť se zaměřením hlavně na ruské publikum, kterému se chce jevit jako silný vůdce).kanec píše:* Putin je vykreslovan v celem zapadnim svete jako jako hrozba a jsou zavadeny zbytecne sankce
Muselo by se vědět, v jakém to bylo kontextu. Například zda to nebyla odpověď na přímou otázku, co si o oněch dvou pánech myslí. V každém případě Orbán je divný, to, co provozuje v Maďarsku není úplně standardní demokratická politika. Zemana zde známe myslím dost dobře. Má sice podle všeho mírně nadpoloviční většinu příznivců, ale zbytek jsou prakticky odpůrci, takže si vyskakuje na účet stále značné části svého národa.kanec píše:* Kdokoliv kdo rekne svuj nazor, napr. kritizuje sankce je ihned okriknut z USA (naposledy Zemana sepsul Mc Cain
nebo Orbana oznacen Mc Cainem za neofasistu - nepamatuji si ze by v se v minulosti takto opirali v USA do vychodoevropskych politiku
To snad má připravené každý normální stát...kanec píše:* USA ma pripravene zakony pro valku - konfiskace potravin, neomezene zadrzeni osob bez soudu atd. (pokud ma nekdo zajem, hodim sem odkazy)
A co teprve, až vyhraje republikánský prezident...kanec píše:* V USA vyhrali volby do senatu Republikani (takze pripadne zakony projdou mavnutim proutku)
Taky tam chudák seděl sám u stolu a nikdo se s ním nechtěl bavit.kanec píše:* Putin odjel z meetingu G20 predcasne (udajne pote co se nedohodl s Obamou a Merklovou) Clanek
Hm, když se Rusko samo deklarovalo jako nepřítel, tak by snad byla pitomost, dodávat mu zbraně. Asi by bylo správné vrátit aspoň prachy... (odbočka: když se blížila Prusko-Rakouská válka, dodal Krupp Rakousku děla i přes odpor pruské vlády. Jeho odpověď byla přibližně toto: "Firma Krupp podporuje pruské válečné úsilí, avšak dodržování již uzavřených obchodních smluv je věcí cti a na tom se nemůže nic měnit". Co se dá dělat, v tomto ohledu došlo za 150 let ke zhrubnutí.)kanec píše:* Francie odmita vydat Rusku objednane valecne lode (tady opravdu nevidim jiny duvod nez valecny konflikt)
Viz předchozí bod. Rusku bych už nikdy žádné zbraně neposlal. Vždycky to dopadlo stejně.kanec píše:* Rok trvajici sankce, ktere zakazaly vyvoz veskere vojenske techniky do Ruska
Tyhle ekonomické úvahy mě vždycky pobaví. Nejlepší je podle všeho dodávat někomu, kdo nic nemá, protože o všechno právě přišel. Ehm, cílem ekonomických aktivit je, že za ně dostanu zaplaceno. Ve skutečnosti za jistých okolností může obnova po nějaké velké katastrofě pozvednout hospodářství, ale musel by se uvést přesný mechanismus, jak by to mělo fungovat, jinak je to jenom bezobsažná proklamace.kanec píše:Pokud se nekdo pta na motiv, tak je to zoufale USA, ktere nevi jak ven z dluhove pasti a doufa ze rekonstrukce valkou znicene evropy bude dobry job.
Vždycky false flag, to jako třeba Pearl Harbor?kanec píše:Ale nevim, pokud mi to nekdo dovede nejak smysluplne popsat, tak budu rad, aktualne vidim jako slovensky premier sanci na 70% (klasicky false flag ze strany USA, jako vzdy v minulosti.
-a to prr panáčku. Nikde jsem nenapsal a ani náhodou si nemyslím, že největší agresor je USA.kanec píše: To mne bohužel neuklidňuje, protože já si podobně jako pánové nademnou co rozpoutali debatu o tom kdo je agresor myslím, že největší agresor posledních nekolika desetiletí je USA.