Praky

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
alibaba

Re: Demonstrace v severní Africe - Tunis, Egypt, Alžír...

Příspěvek od alibaba »

http://www.youtube.com/watch?v=D5OdeaoK ... re=related

Zde jsou nektere techniky hazeni prakem a v zasade plati ze prak co je dlouhy pouze 60cm je presnejsi a vhodny spise ,na loveni zvere a ten 90 cm je vykonnejsi a zaroven nepresnejsi a pouziva se v bitvach ....
jigssaw

Re: Demonstrace v severní Africe - Tunis, Egypt, Alžír...

Příspěvek od jigssaw »

Tohle je zajímavé použití praku - http://www.youtube.com/watch?v=NGIcCRJGYug
alibaba

Praky

Příspěvek od alibaba »

alibaba

Re: Praky

Příspěvek od alibaba »

Tento prak co vidite rhythm and blue je prak s predsazenim a existuji i dalsi typy kde na konci praku je dvojak a cely prak se necha zohybat asi ze 180 cm dlouheho dratu a obalit asi tremi vrstvy silnejsiho provazu a mezi vrstvami namazat treba bilym drevarskym klihem a tak se vytvori nerozbitna kostra praku . Guma se da pouzit jakakoliv a normalne pouzivam "surgical tubing" a guma je upevnena jako na normalnim praku . Projektil s kuzi se dava do hrsti a tak se vlastne natahuje tremi ci 4mi prsty a do uplneho rozpazeni a ne do polovicky natahu, jako se taha luk .
Prak tak asi natahneme 37 liber a munice jsou olovene .50 palce kulicky co se tez pouzivaji do ladovacky a muze se pouzit i neco jineho ....kameny spatne letaji diky svemu nepravidelnemu tvaru a dokonce i zelezne matice se nejak vyhybaji svemu cili a dostrel tohoto praku je asi 300 m kdyz je natahnut do plneho rozpazeni i kdyz se mi to nikdy nepodarilo presne zjistit a prostreli asi na 20 metru 1cm preklizku a je schopen vzit k certu asi stredne velikeho psa a kocka neni problem stejne jako bazant ,kralik .zajic atd . Guma se jasne na Slunci rozpada a tak musi byt ve tme a suchu a ja mam gumu 10 let v kuchyni ve tme =krabici a je stale O K ...
alibaba

Příspěvek od alibaba »

Prak vzdy slouzil k privedeni chaosu a dnesni mesta jsou velmi zranitelna nechaji se vystrilet vsechny okna a poulicni svetla a privest moderni mesto do chaosu a gangy si stouply vedle dalnice a vystrelovali zadni skla okolo projizdejicich aut a tak policajti museli uzavrit znacny kus dalnice v Californii a ze zacatku ani nevedeli o jakou zbran se jedna ,nebot nikdo nemohl najit projektil .
Sklenarske spolecnosti najimaji pracata asi 12-14 lete kluky na vystrileni oken v mrakodrapech v Bostonu a New Yorku a potom jim volaji jestli nechteji koupit nejaka okna . Se zapestni preskou jde utahnout 2x tolik vahy natahu ,nez bez ni a vsechny zpusoby vystrelovat z praku sip je proste nesmysl a mohl bych to vypocitat kdyby nekoho to zajimalo .
Silu praku regulujeme silou gum a tak muze slouzit jen na odhaneni zvere k cemu se v normalnich okolnosti pouziva . Guma byla vymyslena z kaucukovniku roku 1846 a nejdrive se davala na kola dostavniku a kocaru v Evrope a rychle se prislo i na dalci vyuziti tehdy nove umele hmoty....
alibaba

Příspěvek od alibaba »

http://www.youtube.com/watch?v=fWHV2WYd ... re=related

Klasicky vrhaci prak co neni moc presny ,ale dnes se hodi do tech demonstraci proti policajtum ,kde vlastne dohod kamenem se zvetsi asi 3x ,u mne je to asi 180 yardu a pokud mam olovo na rybareni jako 1 unce tezke tak to jde urcite dohodime asi 230 yardu nestoji prakticky nic a necha se udelat z odpadu.....
alibaba

Příspěvek od alibaba »

http://www.youtube.com/watch?v=Fc_rAly4 ... re=related

Recky styl vrhani prakem a existuje mnoho zpusobu vrhani prakem od tech jednoduchych az po slozite zpusoby ........
GloryToSunTsu

Příspěvek od GloryToSunTsu »

:lol: ... i Alibaba se občas utne ... :lol:

EDIT: Jen to, že video kterým jsi založil toto vlákno a předchozí post jsou úplně stejné 8-)
Ale stane se ;) To vůbec nevadí 8-)
Naposledy upravil(a) GloryToSunTsu dne 05.04.2011 10:31, celkem upraveno 1 x.
alibaba

Příspěvek od alibaba »

Proc nerozumim tomu....potrebuji vysvetleni ....asi jsem zapomnel tu cestinu za tech 27 let ......
alibaba

Příspěvek od alibaba »

http://www.youtube.com/watch?v=fdvLxkH0 ... re=related
Tento Nemec ma svuj program v TV a je velmi zajimave prokikat si jeho porady a studovat zpusoby praku co uvadi .
Ja proste mam rad prak se zapestni preskou a prodlouzenim a jasne natah do plneho rozpazeni a olovenou kulicku raze 0,50-0,54 ince takove kulicky doleti az asi 300m nikdy jsem to nezmeril ......

Nezapominejte ze prak slouzi na vytvoreni chaosu .......
aliděda

Příspěvek od aliděda »

Super.
Dá se koupit ta "podkova prak" ?
Nebo je to "home made" ?
A lze použít místo gumy do praku duše od kola ? Případně nařezané pásy z ní ?
Carlito

Příspěvek od Carlito »

http://www.dankung.com/emart/

Tyhle se dají použít nejen na králíky… U nás k dostání třeba na multinástroje.cz. Jinak duše se dá použít, ale nemá takový výkon a výdrž. Ono na drobná zvířátka jde použít i prak ze šprcky – dvou. Otázka čemu se dá přednost. Jestli plnému žaludku nebo bezpečnému sexu :twisted: .
alibaba

Příspěvek od alibaba »

Gumy nemusime improvizovat nechaji se koupit v obchode jako letecke gumy, nebo primo koupit na internetu a je to latex a podobne se pouzivali v nemocnicni chirulgii ,pokud jsou gumy priliz slabe ,tak se guma da na 2x ......Rozdil mezi kulatou gumou a plochou jak udavaji je asi par stop /s a tedy je vse zanedbatelne ,dulezite je u praku delka natahu a to plneho rozpazeni a ne jako kdyz strilime lukem, je dulezite a take spravna munice----- je dulezita a to jsou zelezne a olovene kulicky ,vsechno ostatni je podradna munice . Prak co nema zapestni presku je slaby a zapestni preska je vyborna a prak natazeny do uplneho rozpazeni.... da maximalni vykon se spravnou munici .....

Ucelem praku je domaci vyroba a ne ze nam jej nekdo proda to co muzeme udelat doma v kuchyni i kdyz ja jsem take praky koupil jen abych zjistil jak strili a jestli je mohu v dilne predelat a zjistil jsem ze ty cinske praky strasne sekaji do ruky a je forum knife .cz co tam take pojednava o pracich a jsou tam dobre obrazky a jasne odtud mne take vyhodili ,kdyz jsem se rozepsal o pracich a neco vymazali . Nahrazovani gumy povazuji dnes za nesmysl ,nebot je levna ke koupeni a uz neni rok 1930 kdy dedu vyhodili z prace a on sice mel sedlacinu a tak nestal na polivku jako ve mestech ,ale prizivoval se pytlacenim s prakem a ten improvizoval gumy, nebot komercni guma byla volne ve vyprodeji az po roku 1950 . Maly prak z dvojaku jsem nosil v sosu pripraven pro akci .Prak bez zapesti presky natahovany do uplveho rozpazeni a kulickou to melo asi dostrel 180-200 metru ......
aliděda

Příspěvek od aliděda »

Třeba tenhle http://www.highlife.cz/megaline-prak-me ... ce=zbozicz.
Ve středu se na něj jedu podívat.
Ložiskových kuliček mám celý "kýbl" . :!:
alibaba

Příspěvek od alibaba »

Nesmysl ,kdyz uz tak---- tak prak megaline alpha 1 a at silnejsi gumy, nebo gumy na dvojito a zalezi jestli jsou to silne draty co se pri natahu neohnou,prak by se mel natahovat v primce ,tak aby se vyvijel na draty co nejmensi stres .....
Vsude kde upevneni kulatych gum je navleceno na dratu je to spatne= hrozi vyklouznuti a gumy nepokracuji v letu dopredu, nebot konstrukce praku jim v tom zabranuje ,guma vzdy musi byt vazana na kratke kuzi a kuze je treba prisroubovana na horu na dvojak a pak je asi 2,5 cm kuze /prouzek/ a potom je na nem privazana guma a tak tento kupovany prak musi byt takto upraven v pripade dvojite gumy je do pruhu kuze udelam jen otvor a guma je protahnuta ...
Gumu na praku nici slunecni svit a tak se musi alespon jednou za pul roku vymenit a pokud hodne strelite jednou za 2 mesice ..... Upravit delku gumy abychom jej momli natahnout do uplneho rozpazeni a kuzi s projektilem drzime tremi prsty ve dlani a tak vice utahneme .....
alibaba

Příspěvek od alibaba »

http://www.youtube.com/watch?v=sZypZVxpyMM
http://www.youtube.com/watch?v=b7VBtkw5 ... re=related

Tady je pokus o strileni do plnevo natahu praku ,no potrebuje jeste kousek a projektil v kuzi drzet tremi prsty v hrsti a rozpazeni vlastne jako cele uzamkneme ,mnoho lidi se boji, ze se streli do prsou,ale ono to neni pravda ja tak strilim desitky let a jeste se mi to nepodarilo ,kazdy prak se da takto natahnout a kde jsou moc silne gumy dame slabsi abychom to mohly natahnout a delsi natah vykompenzuje silu gumy ve kratsim natahu ......

Tak jak ukazuje prak na nohy neni to nic noveho a necha se strilet i luk ,Anglicani tohle znali a dostrelili lukem do dalky 600 yardu ,ale nikdy to v bitvach nepouzivali a bylo to v bitve pouzito s Turky co prohrali myslim v 1 prvni krizove vyprave asi pred 1000 lety .Odstrelovali krizaky asi na vzdalenost 800 m silnymi luky asi 300 liber tahu co napinali o nohy ......
Fjord
VIP

Příspěvek od Fjord »

alibaba píše:guma vzdy musi byt vazana na kratke kuzi a kuze je treba prisroubovana na horu na dvojak a pak je asi 2,5 cm kuze /prouzek/ a potom je na nem privazana guma
Neměl bys někde obrázek, jak to vypadá s tou kůží? Díky.

Dala by se eventuelně použít místo letecké gumy guma do trenýrek? :mrgreen: Myslím nějakou pevnější a širší.
Ta letecká guma jak jsem koukala je čtverhraná - to nevadí?
alibaba

Příspěvek od alibaba »

U praku nesmi byt guma vazana primo na dvojaku muze tam byt i volny krouzek na klice dulezite je pochopit princip praku ,ze ta guma musi lehce preletavat pres prak a ne do nej narazet ,jak vetsinou Cinani obkopirovali spatne konstruovane americke praky, kde byla v padesatych letech konstrukcni chyba..... guma muze byt pripevnena i na kratkem provazku tak aby preletavala pres vydlicku ....

Na praku muze byt guma jaka chce a jakehokoliv tvaru chce i treba zavarovaci guma ma sklenice ,ted jenom zalezi na jejich vykonu a vydrzi ,nektera guma vydrzi pul roku ,ale gumy na zavarovani znacne mene ,vykon bude znacne mensi ,zalezi na tom k cemu bude prak urcen na plaseni ptaku ci kocek nebo k zabiti nejake zvere...... Ja mam prak s predsazenim co dostreli olovenou kulickou asi 300 m ,prak jsem si vymyslel a hodne jsem jich vyrobil v praci, bohuzel se to zhroutilo a tak nemam k dispozici dilnu ....Jsou praky se zapestni preskou a bez zapestni presky co jsou slabsi .....
Doporucuji prostudovat praky !!! Je toho tam dost!!!
Fjord
VIP

Příspěvek od Fjord »

ok
Odpovědět