Lékárnička

...aneb jak účinně pomoci sobě, či bližnímu svému.
Odpovědět
Reccol
VIP

Re: Lékárnička

Příspěvek od Reccol »

Nemá někdo tip na něco, co uklidní žaludek při nevolnosti? Upozorňuju, že je to poměrně silná nevolnost způsobená malým smradlavým prostorem, kde lítáte všema směrama. Takže nic slabýho. Na druhou stranu potřebuju, aby mě to neuspávalo. Zázvor a věci z něj už jsem zkoušel, bez úspěchu. Vynechat žvýkačky, lízátka a podobný věci. A ideálně něco s rychlým nástupem účinku.
Vím, že chci celkem protichůdný věci, ale třeba má někdo nápad.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Klasický Kinedril v menší dávce?
Reccol
VIP

Příspěvek od Reccol »

Je to jedna z variant, teď jen zkouším, jestli někdo nemá zkušenosti s něčím méně obvyklým.
Pepe
VIP

Příspěvek od Pepe »

Torecan? :)
pepa_z_brna

Příspěvek od pepa_z_brna »

S torecanem samostatne nemam dobre zkusenosti......stejne se vetsinou dotycny zablil a pak byl dejme tomu klid. Kombinace torecan, degan i.v. je tak nejak lepsi, to se mi stavalo mene casto. Ale to se bavime o lecich do zily kvuli rychlemu nastupu,coz pobihat s kanylou nebude :chuckle . Oba leky jsou sice i p.o., ale to by muselo byt s predstihem....mimochodem co to je za mistnost??

P.S. oba maji jako mozne nezadouci ucinky spavost,ale oni toho napisou.....
taburet

Příspěvek od taburet »

bivoj píše:No, já doufám, že lidé, kteří se zde pohybují, jsou převážně rozumní a že snad nikoho nenapadne, že pokud si způsobí vážný úraz, tak že když si tam napatlá kilo vteřinovky tak to bude OK. Co se týče lepidla a jeho granulí v ráně - o tom už píše svoje i Foxy. Vadí tam, ale nejsou toxické. Nicméně stále trvám na tom, že to lepidlo je výborné v tom, k čemu bylo vynalezeno (tkáňové lepidlo) a v nouzové nebo jiné specifické situaci (když není čas na dokonalejší řešení) je to neocenitelná pomůcka.

Modelová situace: Při bug-outu se při přesunu zraní jeden z členů skupiny (rozřízlý prst ap.) Není čas na složité ošetřování (tlačí čas, skupina je sledována ap.) a vteřinové lepidlo tento problém vyřeší do šedesáti sekund - a může se pokračovat.

Skutečná situace: Při práci v dílně se mi párkrát staly různé "mikronehody". Vteřiňák vždy ranku slepil a mohl jsem pokračovat v práci. Použito nesčetněkrát (různé značky, Loctite ap.), a bez následků - žádné viditelné jizvy atp.

Ad nekvalitní vteřiňáky, v nichž může být "ledacos" - proto taky do lékárniček pro klid duše doporučuji certifikovaná lékařská tkáňová lepidla jako Indermil, Histoacryl atp. Ale v nouzi bude fungovat i jakékoliv kyanoakrylátové lepidlo.
Já bych si kyanokrylát na prsty záměrně nelepil. Předpona "Kyano" už mě dostatečně odrazuje :)
bivoj
VIP
Pohlaví: muž

Příspěvek od bivoj »

2 taburet - a co takhle si o tkáňových lepidlech nejdříve něco přečíst a dovzdělat se? ;) Usuzovat o ne/vhodnosti určitého přípravku jen podle jeho "názvu", (zvláště když dotyčný nemá ani základní chemické znalosti), je trochu primitivní, nemyslíš?
wild.peter

Příspěvek od wild.peter »

alibaba píše:Jeste jsem se chtel zeptat ktery kleptokrat mi narizuje ze bych mel mit v aute lekarnicku a osetrovat nekoho ,kdyz jsem laik a nevystudoval medicinu a nemam statni bumazku se do mediciny vubec hrabat /ja lekarnicku v aute mam/ a ktery kleptokrat mi rika ze musim neco umet to je tak jako makat na pumpe a kontrolovat ridicaky jestli je nekomu 18 let si koupit cigarety a 21let alkohol co pak soudruzi jsem nejaky policajt ,soudruzi stale nachazi dost zoufalcu co to budou delat a jasne praskacu od mala ......
Zober si situáciu, že sa niečo stane tebe... okolo pôjde nejaký skúsenejší človek v medicíne, napr. na kolieskových korčuliach... a ty nemáš svoju vlastnú lekárničku...

Ja nosím v aute a niekedy aj mimo auta lekárničku hlavne pre seba a svojich najbližších...

A keby som bol účastník autonehody, tak v prvom rade použijem jeho lekárničku... Prečo by som si mal pre niekoho otvárať vlastnú a potom kupovať novú...
DanBlack

Příspěvek od DanBlack »

Ehm, příspěvek od alibaby je z "27.12.2011"...obávám se , že ti neodpoví. :chuckle
Navíc to je amík - má trochu pokroucené názory. :tmi
A keby som bol účastník autonehody, tak v prvom rade použijem jeho lekárničku...
Věř tomu že jí nenajdeš, stěží si vzpomeneš kde máš tu svojí. (poznatek z hnusné reality) :puke
Atrop

Příspěvek od Atrop »

Nevim kam to šoupnout tak dotaz hodim sem.

Jak u sebe nosíte tablety? necháváte je v platu nebo je vyloupnete ven a někam dáte? U sebe nenosim zatím nic co by se dalo označovat jako lékárnička a tak mam v Maxpedition Jumbo obvaz v kapsičce na kvér, a tabletky s živočisnym uhlim, endiaronem, brufenem a podobnejma blbostma jsem „chytře“ dal do ziplock sacku a soupnul do jedny z kapes. No a protože jsem tabletky nějakou dobu nepoužíval, ale tašku nosim každej den, živočišny uhlí se prodralo ven z plata a zasralo všechno v sačku. :?
Jo a ještě jak moc se sníží životnost tablet když je vyloupnu a dam do nějaký tý hliníkový kapsule? :)
DanBlack

Příspěvek od DanBlack »

Rozkvrdlaj se na prášek. (hlavně to uhlí)
Taky nosím platíčka v zipsáčku, pro turistické účely jsem upgradoval na plechovou krabičku. Na origo balení je vyznačená trvanlivost a taky zkoumej jestli ta bílá tabletka je Acylpirin nebo něco jiného. :ugeek:
Reccol
VIP

Příspěvek od Reccol »

Zkus přelepit zadní stranu plata průhlednou lepící páskou. Pomáhá to.
goral

Příspěvek od goral »

:yes
Taky to neni navzdy, ale vydrzi to zhruba dobu trvanlivosti prasku
Jeste lepsi je ductape, ktera je odolnejsi mechanicky, lip lepi a jde vickrat odlepit a zase prilepit - ale lihovkou si na ni musis napsat co je to za prasek
wild.peter

... a čo tak použiť plastovú krabičku?

napr niečo takéto:
http://www.pandortex.sk/kozmetika/Strar ... l=1/id/ASC

Mám to odskúšané. Nič sa v tom nepoškodí a má to ideálny rozmer. Nezaberie to veľa miesta...
Atrop

Příspěvek od Atrop »

O něčem takovém jsem uvažoval, ale nejsem zrovna velkej spotřebitel léku a nejsem si jistej jak moc se zkratí jejich životnost když je daš takle ven, na vzduch :D. Navíc muj nejužívanější medikament je právě živočišný uhlí a to asi nebude vhodný řešení. Zatim jsem to vyřešil tou lepicí paskou, ta nikdy nezklame :yes
DanBlack

Příspěvek od DanBlack »

IMHO myslel vyndat tu vnitřní dělenou mističku a použít jen samotný boxík... (takhle to mám já, jen ta krabička je plechová, od nějakých žvýkaček)
wild.peter

ten vnútrajšok von a lieky dnu... buď sú balené jednotlivo v plátkoch, alebo ak sú vo fľaštičke, tak šup s nimi do samozatváracieho vrecka.... hlavne aby sa v BOB, EDC nerozmrvili....

A ja som ten obal našiel v Hypernove vo výpredaji po 1,- €. Zobral som 5 kusov :-)
wild.peter

A ja som konečne dal dokopy lekárničku XXL....
L (2).jpg
L (1).jpg
Rusák

Příspěvek od Rusák »

Ahoj, chtěl bych se na vás obrátit z žádostí o pomoc. Jde o rady při doplnění mé lékárničky. Je mi jasné že v ní chybí ještě dvě podstatné věci: škrtidlo, a tlakový obvaz. Jaké jsou další věci které by jste mi doporučili dát do lékárny či některé vyhodit.
Předem děkuji za všechny názory.
S pozdravem R.
Omlouvám se ale obrázek mi nešel vložit proto odkaz na foto : http://kuc.cz/wbg9if
Doc

Příspěvek od Doc »

Vyhodil bych asi všechno kromě toho Septonexu jak na to tak koukám, možná i ten. :D Né .. ohraná fráze, ale v lékárně měj to, co umíš použít. Myslím, že je tady už dost napsaného k udělání si vlastního obrázku na věc a sestavení vlastní lékárny.

Co mě teď napadá; rukavičky, emt nůžky, široký škrtidlo, tlakovej obvaz (příp. se dá vytvořit z normálních), dezinfekce (septonex je fine, ale jodový pero zabírá míň místa) nějakej pořádnej elastickej obvaz, určitě izofolie (aj dvě), pevný lepítko (durapore/omnisilk, ... ducktape! :twisted:), nějaká náplast, pár základních léků, něco čtverců a pár klasických obvazů navíc se určitě bude hodit, vždycky bude nějakej chybět. ;)
Odpovědět