Výběr konkrétního typu nože pro přežití
Re: Výběr konkrétního typu nože pro přežití
ten extol som mal v ruke v železiarstve. čepel sa v rukoveti krúti a kýve fest. skúšané tri kusy. kvalitu ocele posúdit nevim, samozrejme som ho nebral.
tie recenzie sú zábavné.
napr mora 511 za 6,50 je imho nezrovnatelne lepšia.
tie recenzie sú zábavné.
napr mora 511 za 6,50 je imho nezrovnatelne lepšia.
Co se týče pevných, pracovních nožů za pár šupů, na takové to prasení a všechno možné tak já doporučuji značku HULTAFORS... Je to tisíckrát probraná švédská klasika a ne takovéhle "no name" šmuky.
Např. tenhle model GK (nejrobustnější), jsem s ním/i na výsost spokojen, nerozbitnej pracant za cca 180Kč...
.
Např. tenhle model GK (nejrobustnější), jsem s ním/i na výsost spokojen, nerozbitnej pracant za cca 180Kč...

To sa divím, že sa krútil a nedržal ... ja mám odskúšané dva kusy tohto modelu
http://noze.heureka.sk/extol-premium-88 ... m/galerie/
a na hrubú prácu je fajn. nejaký ten batoning zvláda, ale moc rád ho nepoužívam. Príliž masívna tvrdá rukovať a nylonové puzdro sú veci ktoré mi proste nesedia. U nás je za 4,50€
http://noze.heureka.sk/extol-premium-88 ... m/galerie/
a na hrubú prácu je fajn. nejaký ten batoning zvláda, ale moc rád ho nepoužívam. Príliž masívna tvrdá rukovať a nylonové puzdro sú veci ktoré mi proste nesedia. U nás je za 4,50€

-
- Pohlaví: muž
Srandu si nedelam. Opravdu jsem se podival na Heureku a opravdu me prekvapilo vysoke hodnoceni tohoto noze.Fabulous píše:Děláš si srandu, žejó?

Ostatnim diky za info!

extol je sračková značka nářadí nejnižší třídy. na vypichování kořenů pampelišek možná dobrý, ale mora stojí do 400 a je z jiný kvalitativní galaxie
Chlapi a používate niekto nôž na krku? neck-knife ... nejaké názory, výhody nevýhody z praxe?
nevýhody: bimbá se to, dře to do krku, při pádu nebo dynamičtější aktivitě je to o zuby.
ano, ale na krk ho nevesiam... pri vlhsej snurke to ide krizom hrudnik pod rameno...
p.p. som videl finku ( Mora z plastovym puzdrom) snura uzol dole v odtokovom otvore posvy a druha strana jednoduche putko na klip...
Hoši v ocelích se moc nevyznám a tedy se zeptám. VG 10 na kterou navrstvíte 3vrstvy damaškové oceli změní se tím její vlastnoti (k lepšímu/horšímu) či nikoliv ? Jasně blběj dotaz jasně že se to změní asi bude o něco tvrdší/korozivzdornější, ale nejsem odborník. Jak se říká lína huba holé neštěstí nechci utopit 3 700 v noži co mi zrezne po oloupání jablka..
Předem děkuji
jinak mluvím o http://www.jpknife.cz/mcusta/mc-004k/mc-0041c-31/ vypadají celkem povedeně.
Předem děkuji

jinak mluvím o http://www.jpknife.cz/mcusta/mc-004k/mc-0041c-31/ vypadají celkem povedeně.
no, vg10 je zatím můj favorit, mám ho na jednom kuchyňáku jde "lehce" brousit tak perfektě drží ostří a nemá snahu se vylamovat jak některé moderní práškovky. damašek navíc má jen okrasný vzhled.
Aha jasný díky 

k tomu extolu,
taky jsem si vyndal z regalu... no nic, rekl bych ze to je takovy nuz do filmu.. hezky mozna vypada ale jen z dalky a k niceu jinemu se moc nehodi. Pouzdro je uplne na nic, desnej sit, zajisteni zadne, ci chatrne, zbtecne tezkej, neohrabanej. tak jsem ho zas do regalu vratil,
viktor
taky jsem si vyndal z regalu... no nic, rekl bych ze to je takovy nuz do filmu.. hezky mozna vypada ale jen z dalky a k niceu jinemu se moc nehodi. Pouzdro je uplne na nic, desnej sit, zajisteni zadne, ci chatrne, zbtecne tezkej, neohrabanej. tak jsem ho zas do regalu vratil,
viktor
-
- Pohlaví: muž
Diky za info!viktor píše:k tomu extolu,
viktor
Tak jsem si ted objednal ten nahore doporucivanej HULTAFORS GK.

Ten extol nůž vlastním - rozhodně je to nůž podprůměrné ergonomie a provedení - nicméně do mojí velké ruky mi padne relativně dobře, ale jinak je to na práci dost kopyto. Kdybych jej nekoupil v nějaké "super extra" akci za +- 100 kč a neměl ho pověšen v zahradní chatce, kde slouží k příležitostnému řezání, když si náhodou zapomenu svůj nůž či na řezání něčeho, na co by mi bylo "normálního" nože líto, tak bych řekl, že to byl docela zbytečný "kauf".
No já teď skončil u Topsíka v kombinaci ZT301... UTE XL mi přijde takový akorát... Foto z jedné vtipné stránky
Karlosi, ten nůž Gerber LMF II A.S.E.K se bez zubů bohužel ani nevyrábí. Taky jsem o něm uvažoval, ale zuby přes půlku ostří jsou nanic.
Uvažuju o koupi nože CRKT Ultima. Nemáte s ním někdo nějaké zkušenosti?
pekna rucka, ale rozhodne bych bral variantu bez zubu
Jojo, nějak nemám rád nože se zuby, takže varianta bez zubů je jasná volba.sigmark píše:pekna rucka, ale rozhodne bych bral variantu bez zubu