Levný EDC nůž do kapsy

Nože, mačety, sekery,píky, oštěpy, atd.
Odpovědět
des
Pohlaví: muž

Re: levný EDC nůž do kapsy

Příspěvek od des »

jak edc nosím na klúčoch malý vinox http://www.baterky-noze.sk/sk/zatvaraci ... 13675.html
používam na opravy drobných poškodení tela - zlomený necht, záder, zapichnutá trieska, kúsok klobásy medzi zubami...
na rezanie ho nepoužívam, čepelku nechávam extrémne ostrú na prípadnu tracheotómiu :mrgreen:
na prácu mám multitool a malý pevňák

ocel na vinoxoch povrchovú úpravu v zmysle nejakej ochrannej vrstvičky nemá.
Apokalyptik

Příspěvek od Apokalyptik »

Áno, máš pravdu, Victory nemajú žiadny teflonový povlak, ale ich čepielky sú leštené a oceľ je to asi nejaká 440-tka, takže nehrdzavejú.
Veľa výrobcov nožov nechá matnú úpravu, aby sa strategicko-taktický zombi-bijec :puke neprezradil odleskom čepele.
Výsledok je iba to, že zhrdzavie a někdy i skoroduje šoudruži!!!

Ono to tak vyzerá, keď sa nepredávajú výrobky technikov, ale marketingových debilov. V poslednej dobe títo debili pretvorili takmer všetko okolo nás :head
A som rád, že Victorinoxy nemajú klipy, je to niečo, čo akurát zavadzia a zhoršuje ergonómiu noža na neprijateľnú mieru. Je to pre ľudí, ktorí si raz za deň svojim nožom otvoria obálku, ale na prácu s nožom, to kurva ani omylem!
kusna

Příspěvek od kusna »

Goral-je pravda,že nákup švýcara mi proto trval tak dlouho(cirka rok-dva jsem přemýšlel,zda nebude v kapse překážet a jak ho budu nosit)...takže souhlasím,klip by byl jen výhodou jak pro uživatele,tak hlavně pro prodejce v obratech !!!!
kusna

Příspěvek od kusna »

Apokalyptik píše:Áno, máš pravdu, Victory nemajú žiadny teflonový povlak, ale ich čepielky sú leštené a oceľ je to asi nejaká 440-tka, takže nehrdzavejú.
Veľa výrobcov nožov nechá matnú úpravu, aby sa strategicko-taktický zombi-bijec :puke neprezradil odleskom čepele.
Výsledok je iba to, že zhrdzavie a někdy i skoroduje šoudruži!!!

Ono to tak vyzerá, keď sa nepredávajú výrobky technikov, ale marketingových debilov. V poslednej dobe títo debili pretvorili takmer všetko okolo nás :head
A som rád, že Victorinoxy nemajú klipy, je to niečo, čo akurát zavadzia a zhoršuje ergonómiu noža na neprijateľnú mieru. Je to pre ľudí, ktorí si raz za deň svojim nožom otvoria obálku, ale na prácu s nožom, to kurva ani omylem!
mám jako zálohu RAT1 a vůbec mi klip při práci nevadí...ale naopak mi vyhovuje možnost nůž připnout kamkoliv a tím si nezacpávat kapsy u kalhot....další výhodou je,že u mnoha těchto nožů lze klip jednoduše odmontovat,čímž je problém se "zavadzaním" vyřešen....ale to je jen můj názor a zkušenost
goral

Příspěvek od goral »

Apokalyptik píše: A som rád, že Victorinoxy nemajú klipy, je to niečo, čo akurát zavadzia a zhoršuje ergonómiu noža na neprijateľnú mieru. Je to pre ľudí, ktorí si raz za deň svojim nožom otvoria obálku, ale na prácu s nožom, to kurva ani omylem!
Je to asi o preferencich. Oba moje hlavni EDC nastroje maji klip, pouzivam je casto a pravidelne a nijak mi klip nezavazi...
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

souhlas. co ruka to jiný úchop.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Zavírák bez klipu nemám ani jeden. Neb jsem všechny ztratil. Ať žije klip, šetří peníze za nože! :mrgreen:
Apokalyptik

Příspěvek od Apokalyptik »

Zase vec vkusu ..... za mňa táto verzia: nech žijú puzdra na zatváracie nože. :nod
zizla

Příspěvek od zizla »

Prim píše:Ale abych byl upřímnej, tak obrovská srdcovka je pro mě prcek Enlan Bee M027.
Tak ten to u mně vyhrál taky, ještě někdy nosím jeho většího brášku Bee EL-05 http://www.fasttech.com/products/1901/1 ... ding-knife a nebo decentní kousek Sanrenmu 7010LUC-SA http://www.fasttech.com/products/1901/1 ... ding-knife

Oni se ty číňani ty nože už docela naučili dělat...
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Za 12,- USD z GearBest (shipping free) jedním slovem :yes

Vůbec ho nešetřím (řežu s ním petky, plechovky od piva atd.) a ostří drží a drží, případně dvakrát obtáhnu na břidlici a opět holí.
Přílohy
IMG_20160110_142132_1.jpg
You cannot kill me as I am already dead!
Atrop

Příspěvek od Atrop »

Krom pojistky je to tvarově okopírovaná RATka 1. Ale za dvanáct doláčú proč ne. ;)
Ocel náhodou netušíš co je zač?
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

To samozřejmě vím, že je to zkřížené Ontario s Benchmade (axis lock) a proto jsem ho chtěl ;)

Ocel píšou 440C, ale rozbor jsem nedělal, tak nemohu potvrdit.
hunter

Příspěvek od hunter »

Ahoj
Ten vypadá dobře. Cena super + výdrž je na ocel 440 taky dobrá = dobrej nůž ( soudím podle tvých poznatků, v ruce jsem ho nikdy neměl.)
Jenom malý dotaz, jaké vůle má ta pojistka?? ( pokud teda nějaké má )
Smrt je otázkou místa a času, umírání je otázkou místa, času a způsobu.
Hohepa
VIP

Příspěvek od Hohepa »

Tedy nalákal jsi mě, teď začínám pošilhávat po té G720, líbí se mi trošku víc zpracování střenek, než na G727 .
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Žádné vůle, přesné slícování, materiály pěkně opracované, čepel přesně vystředěná.

Prostě jako by to vyráběli pro Ontario, akorát trochu upravené a s vlastním logem, fakt pecka ;)

Ještě mám v plánu Ganzorko paramilitary :mrgreen:
Cep

Příspěvek od Cep »

Pořídil jsem si jako EDC z dx.com Tekut (asi tak o 2 dolary levněji): http://www.gearbest.com/survival-emerge ... 16395.html .
Velká spokojenos ohledně velikosti, materiálu a umístění klipu.
Je ale potřeba občas dotáhnout hlavní šroub a šrouby držící klip. S tím že u jednoho už nejsem jist, jestli tam byl torx, nebo se to vyšmatlalo. Kdyby se to dalo vyřešit, tak ok, jinak bych to příště už nekoupil.
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Brutální test čínského nože:

https://m.youtube.com/watch?v=7T0EIAjQ61Y

Za těch pár dolarů vydrží opravdu dost (víc než některé dražší nože).
Hohepa
VIP

Příspěvek od Hohepa »

Tak Ganzo 720 objednán ;)
Prostě jsem nedokázal odolat.
Tvarově je velmi podobný mému vysněnému jednorožci ZT301, ale prostě sedm litrů za nůž je moc i když je to ZT.
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Pak se poděl o své dojmy, až dorazí, ale myslím, že budeš spokojený.

Já mám zase na cestě G729 ;)
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Myslím, že tohle je ideální kombo pro ty, co si nemohou dovolit investovat příliš mnoho svých prostředků do výbavy, ale chtějí mít jistotu, že zakoupené nože jsou vyrobeny z kvalitních materiálů a budou v reálu skutečně použitelné.

Opinel = svačiňák na potraviny a jiné "měkké" materiály, případně lehčí a precizní práce se dřevem (stanový kolík, prut na opékání párků, pasti atd.)

Mora = pracant na stavbu přístřešku, přípravu dřeva na oheň a jiné hrubší práce

Dneska jsem při návštěvě "lověny" neodolal a udělal jsem si těmito sympatickými nožíky radost :mrgreen:
Přílohy
IMG_20160114_160526.jpg
IMG_20160114_160759.jpg
Odpovědět