Jak bylo dnes

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Odpovědět
cipis
Pohlaví: muž

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od cipis »

Zvlast u kamaradu je treba hodinovku rict dopredu ... Takove recnicke otazky "co jsem dluzen" pak spusti nekdy zajimavy dialog az monolog a nekdy je i po "kamaradstvi" ...
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

Je to tak, ale mě třeba táta učil, že práce musí být zaplacena, řemeslník si má říct kolik chce a ty mu to máš zaplatit (pokud si samozřejmě neřekl absolutní nesmysl) a příště se rozhodneš jestli od něj ještě něco chceš.

Jenže tady nikdo ani ty jednoduché práce nechce dělat, viz ten olej v převodovce, nakonec jsem se dostal na montážní jámu u známého, pár šroubů, hromada bordelu (olej jsem chytal do masařské bedničky), 3 hodiny protože jsem neměl čerpadlo na olej kterým bych to nakrmil a dělal jsem to ručně. Koupil jsem čerpadlo na olej z lidlu 350kč a příště to budu mít za hoďku. Jo a taky už mám vanu s vypouštěcím šroubem takže bordelu bude významně méně.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
vratnikp

Příspěvek od vratnikp »

V sz jsem ti poslal kontakt na kamose co ameriky dela. Od obrnencu po v8
it’s better to be a warrior in the garden than a gardener in a war.
bear_grylls

Příspěvek od bear_grylls »

Vo firme máme tu "Power banku,na francúzov stačí,ale čo urobí osem valec?
Přílohy
IMG_20240913_140656.jpg
Ludstvo je virus ktory napadol Zem.
vrb
VIP

Příspěvek od vrb »

Haluziak:

Mě moje občasné auto taky za 2 týdny vybije baterku.

Zatím to řeším nabíjením co tyden, ale uvažuju o malinkém solárním panelu na přístrojovku a kablik do zapalovacove zdířky.

Pokud parkujes v garáž tak to řešení samozřejmě není.
Grunt

Příspěvek od Grunt »

brb, Haluizak: Parazitické proudy se to jmenuje. Odměřit si to zvládne průměrný mužik s mulťákem:

Obrázek

Dá se sehnat odpojovací přepínač přímo na baterku na terminál, v případě nepoužívání se to odpojí a je po vybíjení. Úplně stejně jako u motorky.
Ivana

Příspěvek od Ivana »

Vždycky při krizích bylo tohle fórum narvaný všema členama a hostama. Byly jich tu vyšší stovky. Dneska, teda vlastně včera, je tu tak nějak kolem 20 lidí.
Sic transit gloria mundi.
We will grieve not, rather find strength in what remains behind.
bivoj
VIP

Příspěvek od bivoj »

Je třeba si připomenout, že to zde žilo do doby, než se zakázaly registrace a vyházela a zabanovala spousta aktivních a dlouholetých členů. Valný zbytek matadorů, když to viděl, tak sem prostě poté přestal chodit. Na obdobnou chorobu umřelo i střelectví a jiná fóra, kde si moderátoři začali hrát na bohy.
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Kapo

Příspěvek od Kapo »

Jo, a zvyšok pádluje.
Přílohy
459609417_1935027466923299_6955149835869580961_n.jpg
Kto nepozná prístav, do ktorého pláva, tomu žiaden vietor nie je dosť dobrý.
kiv01

Příspěvek od kiv01 »

Haluziak:
U youngtimerů dávám jednoduché odpojovače kostry přímo na minus pól aku. Hlavně z bezp. důvodů neboť starý auta zpravidla sice nemívají trvalý příkon zato se může něco léty šlusnout samo od sebe. I po půl roce přijdu a není problém za předpokladu, že baterie je v pořádku.

Systémový problém současných jebek je, že z principu žerou elektriku pořád (alarmy, ŘJ, hodiny ad.)
Tchýni jsem proto namontoval stejný odpojovač a naučil jí jej ovládat neb jednou dvakrát měsíčně co jezdí do Kauflandu či kam ani nová baterka to jednoduše nedává. Holt jí kecají hodiny což jí ani nepřijde ale já tam nemusím jezdit každou chvíli s nabíječkou nebo kabely .. ;)

Haluziak:
Kapo

Příspěvek od Kapo »

Tiež je možnosť napojiť auto na udržiavaciu nabíjačku. Napr https://www.speedtech.sk/product/70564/ ... rocesorova
Kto nepozná prístav, do ktorého pláva, tomu žiaden vietor nie je dosť dobrý.
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

Kiv01 jo to už mě napadlo, jenže furt zadávat kód do rádia a pamatovat si kolik jsem ujel a že už bych měl vyměnit olej. Ale pokud udělám dual battery, někdy tak na tu druhou určitě půjde killswitch. Zatím jsem si chtěl koupit startovací powerbanku, že mě to kdyžtak vytáhne z průseru a ono prd (ono to chce asi jen lepší než lídlshit).

Kapo, kdybych to měl zaparkované u zásuvky tak si tam dokážu připojit nabíječku co mám doma, ta má taky udržovací režim tuším.

Nejhorší je, že někdy to auto jezdí denně a někdy prostě 3 týdny stojí. A teď se vybilo za 10 dní.

Nic až přestane chcát tak vezmu multimetr a půjdu pojistku po pojistce, uvidíme na čem je nej ztráta.
Grunt

Příspěvek od Grunt »

Haluziak píše: 15.09.2024 17:02 Zatím jsem si chtěl koupit startovací powerbanku, že mě to kdyžtak vytáhne z průseru a ono prd (ono to chce asi jen lepší než lídlshit).
To si jako připojil nějakou Li-Ionku do elektry a otočil startérem? Vždycky se podívej jaký má baterie rating. Běžné stacionární (olověné) baterie mají tak do 150A na dvě seknudy. Když to připojíš na startér a budeš protáčet, tak tu baterii zabiješ. Maximálně si tím tu startovací můžeš nabít. Běžné startovací baterie mají 600A a víc.
kiv01

Příspěvek od kiv01 »

Haluziak:
Než se vztekat s nějakou Lidlšit PB či něčím podobným mi připadá smysluplnějším sebou vozit standardní 44Ah baterku a kabely (pořádný, ne zase cosi z Lidlu). Cenově ta aku není o moc jinde než tyhle kvazi PB, možná dobrý k nastartování sekačky nebo malého skůtra ..

mmch. rádio se dá odkodovat trvale a na výměnu oleje se odjakživa používala kartička přidělaná drátkem kdesi v motoru. Její nezanedbatelnou výhodou bylo, že se nevynulovala, nevymejšlela si kraviny a nepotřebovala ku své fci elektřinu :D
Grunt

Příspěvek od Grunt »

No já si to našel a Jeep Grand Cherokee (2004-1999, V8 4.7L) má v základu baterku s 850 Cold Cranking Amps a 1000CA za tepla. Si to změř kolik to pápne ampérů když startérem protočíš třeba za studena. Jsem chtěl doporučit moto-baterii ale i ta je dělaná na 150A startovací proud, takže na roztočení Jeepa asi bude potřeba holt něco většího a výkonnějšího.
sigurd

Příspěvek od sigurd »

To cosi z Lídlu nie je určené na naštartovanie auta sólo, ale vždy s s jestvujúcou štartovacou batériou, ktorá už nie je schopná pretočiť motor- najprv sa po pripojení trochu dobije aku, a po dosiahnutí vyššieho napätia (rozsvieti sa zelená LED), sa štartne oboma baterkami- je to aj v návode. Bez problémov to v zime opakovane naštartovalo Boxer dízel 2,1l.
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

No tady byla baterka, jen vymlácená :D Po připojení lidlshitu podle návodu se rozsvítila zelená dioda, při pokusu o nastartování se jednou protočil startér V8 zabublala a chcípla, na lídlshitu svítila zelená a červená.
Vyndal jsem baterku, nabil, namontoval, Bubly, bubly, bubly, jedeme. Ta lídlshit dokázala dát jen jedny "bubly" :D
sigurd

Příspěvek od sigurd »

V 8, 4,7l už nie je bežné auto, to je kompenzátor :) . "Lídlshit" už mám 6 rokov, poslúžil už hromade ľudí (mne ešte nie), čakám, kedy vypustí dušu, a kúpim nový- má trvale miesto v mojom zimnom batohu...
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

No mě taky tvrdili, že je dobrá, ale mě očividně nestačí. Ad kompenzátor, jako chtělo by to HO motor, základní je ... no líný. BTW přitom je to takové malinkaté autíčko velké jak Octavia.

Ad kompenzátor 2 :D až zas něco našetřím tak pokukuju po Ramu 2500 nebo nějaký jiný ideálně doublecab co se dá rozumně nazvedat a na korbu dát lafeta.
A s dostatečným výkonem aby mu nevadilo, že se trochu ověsí hardoxem. Bohužel 10mega na Gerlacha nemám :D
jolky palky

Příspěvek od jolky palky »

Václaf píše: 30.05.2016 21:33 Krom obyčejných každodenních pracovních starostí jsem dnes obdržel od jednoho z ,,našich,, zprávu,že je mezi námi zase o jednoho rozpadlíka,vlastně rozpadlici více. Neřeknu kdo,určitě se pochlubí sám,tak ještě jednou blahopřeji a ať rozte jako z vody a hlavně bez nějakých komplikací :hand :beer ,rozpadlíků není nikdy dost :clap :yes
......a dneska hrála první zápas v basketu.......kuva letí to.....
„Nestřílejte, vždyť jsou tady lidi!“
Odpovědět