Výběr batohu

...aneb co mít připraveno "vždy po ruce", KPZ = krabička poslední záchrany.
Odpovědět
Reccol
VIP

Re: Výběr batohu

Příspěvek od Reccol »

Lehce přes kilo, Osprey Exos 48. Z hajzlpapíru fakt není, známej s předchozí generací prošel bez potíží celej Appalachian Trail:)
Samozřejmě to není vojenskej bágl.
Ramcke
Pohlaví: muž

Příspěvek od Ramcke »

Tak přispěji trochou uživatelských zkušeností s dvou báglama od Berghausu. Jeden je Crusader a druhý Cenurion, což tvoří takové pro mě ideální combo.
Crusader, přesto že je to objemově velký bágl váží cca. 3 kg. Někomu se to možná bude zdát hodně, ale po tom co jsme měl v ruce nová bágl USMC, tak je to proti tomu pírko s velkou užitkovou hodnotou. není to úplně tacticoolový bagl, ale mě ta klasická koncepce velkého prostoru , který se dá oddělit na dvoukomorou, prostě za ty roky vyhovuje. Výborná je vrchní kapsa, která není přišitá k báglu a je na popruhách, čímž se dá materiál štosovat ještě víš. Kapsa má dvě další komory na zip /doklady, čelkovka, leterman...) Dvě boční kapsy o 2x10 litrů, jsou ideální jako provianťák, a sklad vše možného-drobného (vařič, pilka, mačeta, lékárnička...). Kapsy se dají oddělit a pak se dají vít jako samostatný báglík a velký nechat někdy zahrabaný a večer se k němu v pohodě vrátit. Záda a popruhy jsou tuhé a neprověsí se ani pod maximálním nákladem.
K velkému batohu Bergahus Crusader 90+10l, jsem pořídil menšího bráchu Bergaus Centurio 30l. Jelikož jsem velmi spokojený s kvalitou toho většího, neměl jsem pochyb i tu toho menšího. Narozdíl od 20litrového ALPU, který mám vyfasováný, se jedná o 30litrový objem, což mi vyhovuje více na jednodenní akce více než ta dvacítka od ALPU, kterou jsem míval občas docela našlapanou. Materiál je taky jiná píseň, o popruhách se zádama ani nemluvě. Co se mi ale fakt líbí, je fakt, že když sundám boční kapsy z Crusadera, tak se daj vzít jako samostatný nouzový batoh, a to budˇ jedna 10litrová kapsa, nebo spojené na 20 litů. Jen se vždy snadno přehodí ramení popruhy.
Když je přidělám na Centurio, získám perfektní 50litrový batůžek, s možností ještě přidělat zspodu báglu, nebo na molle vazbu co se taky hodí. Mám npř. 30 litrák od Ospray, který je super lehký a na výšlapy na hory ieál, ale s Berghausem se nemusím bát jednat tvrdě, prolézat křoví, apod. s tím že ho škubnu. To bych se u Ospray teda bál.
Barva obou taková neutrální zelená, protože jak někdo výše píše, tak mám na vz. 95 taky osypky.
A ještě v důsledku zdejší zipofóbie jsem si prohlédl jezdce na zipech a je tam YKK i zevnitř :D
Přílohy
P1000609.JPG
P1000612.JPG.jpg
P1000612.JPG.jpg (50.02 KiB) Zobrazeno 15467 x
P1000952.JPG.jpg
P1000952.JPG.jpg (39.91 KiB) Zobrazeno 15467 x
P1000954.JPG
P1000957.JPG.jpg
P1000957.JPG.jpg (43.66 KiB) Zobrazeno 15467 x
P1000958.JPG.jpg
P1000958.JPG.jpg (42.75 KiB) Zobrazeno 15467 x
goral

Příspěvek od goral »

:yes
Lip bych to nenapsal :)
Stejne dobre zkusenosti se stejnym kombem (byt Centurio uz nemam), pri podobnem pouzivani.
Ja nechal udelat na svych baglech mensi tuning k vylepseni jiz dokonaleho a dalsi batoh bude uplne stejny jako muj Crusader. Nic lepsiho asi uz (pro sve pouzivani) nesezenu.
"The era of procrastination, of half-measures, of soothing and baffling expedients, of delays, is coming to a close. In its place we are entering a period of consequences."
goral

Příspěvek od goral »

jo ma na zadech kapsu, poutka a vyvod ven (nalevo i napravo)

EDIT: Rainier Wolfcastle: kdyz mi tu otazku smazes, tak odpoved na nic vypada blbe ze :D
Naposledy upravil(a) goral dne 21.04.2015 19:52, celkem upraveno 1 x.
"The era of procrastination, of half-measures, of soothing and baffling expedients, of delays, is coming to a close. In its place we are entering a period of consequences."
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

RAINIER se ptá: japa je to s hydrovakem?

jo. buď se dělá spešl boční kapsa, samostatně poříditelná, nebo s trochou kreativity do zádové kapsy ve které je kostra by to mohlo jít
Rainier Wolfcastle

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

srry panove.jsem na mobu a omylem jsem to smazl :D
Takze pro uplnost, ma otazka znela, jestli ma centurio kapsu na hydrovak :)
Ramcke

Příspěvek od Ramcke »

Sice mě tu už manželka nadává, že zase kramařím s batohama, ale vytáhnul jsem ho. :D
Je tam kapsa a má vývody na obě dvě strany v vyšitým nápisem H2O.
Frank
VIP

Příspěvek od Frank »

Budu si kupovat batoh na takový normální městský provoz, chtěl bych aby měl kapsu na NB a mám dva adepty, co na ně říkáte?

http://brasnicky.cz/cool-batohy/batohy- ... lack-batoh

http://www.amazon.co.uk/Berghaus-Teraby ... B00ITI2SIM

Díky
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

berghaus
Ramcke

Příspěvek od Ramcke »

Berghaus ;-)
Frank
VIP

Příspěvek od Frank »

Objektivně nebo subjektivně? Důvody? :)
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

Projdi si vlákno, všechny duvody už tu zazněly
aligator1213

Příspěvek od aligator1213 »

Za mě rozhodně deuter. Doma mám už tři od cyklo až po krosnu a podle mě jsou to nejlepší batohy na trhu. Perfektně řešená záda a popruhy. Ani jsem nevěděl že dělají i městské batohy s kapsou na noťas, asi budu taky silně uvažovat ;)
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Já jsem staromilec a proto považuji za batoh pouze to, co je vyrobeno nejméně z 1000 nylonu. Výjimečně z 500-600 nylonu. Ale batoh z tenoučké třístovky? No, to snad radši ne. Moje věci musí vydržet víc než já. A to jsem kluk tvrďas ;)
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

Uz zase zacinas Fabiku?

Berghaus je proste jina liga. Deuter se znamemu rozsypal po dvou letech, takze me do baraku nesmi
cipis

Příspěvek od cipis »

No vidíš to, já mám Deuter malý batoh, co nosím denně do práce. Odhadem tak 7 let, nevím to přesně ...
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Hoši, já jsem (přisambohu) tahal 12let batůžek od AlpinePro s neznačkovým ne YKK zipem. Co ten oddřel flašek Plzně, bichlí z knihovny a dalších nákupů? Denně. Nakonec jsem ho vyhodil, že byl už hnusnej. Prostě "známýmu se rozsypal" či "známýmu vydržel" je takový prd měřítko.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

to možná jo, ale já ho viděl než ho vyhodil a bylo to rozsypaný jako horší modely miltecový produkce děkuju pěkně.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

A nebyl to nějaký DDeuter, či Teuter...od Ťamanů? Znám dost Deuterů a obecně vydrží hodně.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

Byl to Deuter z Hudy, žádný čtyřpruhový adidas a spol :-)
Odpovědět