Umělohmotné pistole. Mimo GLOCKa.

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
the.marek
VIP
Pohlaví: muž

Re: Umělohmotné pistole. Mimo GLOCKa.

Příspěvek od the.marek »

Ten SIG p320 ve fullsize je teda pěkně hnusný monstrum s osou hlavně nechutně vysoko, ale nestřílel jsem z něho, tak nebudu soudit. Mohu ale napsat pár postřehů na zbylé dvě.

Springfield (HS) vs. Glock.

Co se spolehlivosti, chování apod. týče jsou na tom obě zbraně úplně stejně.
Co se týče porovnání Springfieldu (HS) vůči Glocku v dalších parametrech:

+ ergonomie, úchop
+ lepší zpracování
+ tvrdší plasty
+ vzhled (relativní záležitost)
+ oboustranné vypouštění zásobníku (navíc lépe řešené oproti mega vystouplému tlačítku u Glocku)
+ více kovových dílů (spoušť, mířidla)
+ výstražník na čele závěru, plus dobře viditelný a zřejmý indikátor náboje v komoře nahoře u nábojové komory (ano u Glocka taky, ale snad nejhorší a nejméně viditelný ze všech zbraní)
+ silnější hlaveň
+ spoušť o světelné míle dál než Glock, čitelná, příjemná, byť s delším namáčknutím i resetem, ale to vyhovuje každému jinak, každopádně Glock snad historicky nejhorší spoušť co existuje
+ nemá na rámu to debilní tvarování na prsty
+ o pár pesos levnější
+ dlaňová pojistka (chápu, že někdo ji může vnímat jako - )
+ lepší vypouštění zásobníku, doslova vystřelí ze zbraně (u Glocka se musí dost často vyklepávat nebo mu pomoci druhou rukou při potřebě rychlého přebití)

- složitější rozborka (byť zanedbatelně)
- asi o cca 2mm tlustší
- větší hmotnost (vzhledem k masivnějšímu závěru a většímu počtu kovových dílů)
- mohutnější závěr, Glock mi příjde lépe vyvážený (nepřepadává tak na předek, ale to už hnidopiším :-D)
- aftermarket díly a příslušenství logicky horší, než u Glocka (stále ale mnohem lepší než např. Walther, HK, SIG, SW a asi všechny ostatní značky kromě Glocka a CZUB)
- u Glocka mi paradoxně více vyhovují mířidla (tečka a U, než tři tečky, ale to je asi tím, že jsem na ně více zvyklej)

EDIT: Nejsem Glock "hater" a mám ho rád, ale Springfield mi příjde lepší a z hodně hledisek snad jediná alternativa ke Géčku. Hlavně je hned po Glockovi asi nejlepší na aftermarket, díly, příslušenství a to díky ZS a jiným prodejcům, kteří to tahají rovnou z Karlovace, tak jejich ceně, která je srovnatelná s Glockem někdy i levnější. Což se netýká ostatních značek, zásobník za 15 stovek nebo půlroční čekání na pružinku není opravdu terno :D.(Neříkám, že je tomu tak vždy a všude, ale dost často). CZUB do tohoto porovnávání vůbec neuvádím, protože nemá žádnou konkurenceschopnou pistoli v této kategorii... Teď možná tu CZ-P10, uvidíme, zatím jedna velká neznámá, neprověřená... (Recenze z USA na youtube neberu vůbec směrodatně, v USA jsou posraný ze všech CZ, je to pro ně tradiční evropská zbraň, která se jim prostě líbí...).
Nikdy nenaser šest chlapů, když máš jen pětiranný revolver ...
skafloc

Příspěvek od skafloc »

the.marek píše: EDIT: Nejsem Glock "hater" a mám ho rád, ale Springfield mi příjde lepší a z hodně hledisek snad jediná alternativa ke Géčku.
Pánové, pánové.., někdy si tady připadám jako na glock-fóru :lol:
Už poněkolikáté upozorňuji na pistoli Steyr L-A1 (nebo L9 A1, používají se obě verze názvu), kdy oproti Glocku je to opravdu vyjímečná pistole. Vím o čem mluvím, nějakou dobu jsem souběžně vlastnil obě značky (G26, G17, Steyra)
A každému pochybovači nabízím - budete-li mít cestu do Ostravy, já a můj "miláček" jsme vám k dispozici.

P.S. Ano, zákaznický servis u Steyra je o ničem, u nás je prakticky vše jen na objednávku a navíc šíleně předraženo.
Sovy nejsou, čím se zdají být..
Pahrb

Příspěvek od Pahrb »

Steyery (m9) maji v prazskem detexu. Zvlastni pistole, byt s dobrym uchopem a na ty delta miridla se da zvyknout. Ale jinak to ma same nevyhody, v porovnani s goockem, mizerny aftermarket. To uz radsi pockat na cz p10c.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Sig P320 je pro někoho velehnusná pistole, ale přece jen má své typické sigovské kouzlo :)

Tajně jsem doufal ve vzájemnou kompatibilitu zásobníků s pistolí XDM (abych unifikoval svoje vybavení). Vnější rozměry jsou totiž totožné. Bohužel tvar vyústění zásobníku a prolisované otvory jsou natolik odlišné, že zcela vylučují záměnu.

Porovnával jsem také výšku hlavně nad spouští. Ta je u P320 a XD stejná. Glock je o několik málo mm níže. Zásadní rozdíl je v zadní ostruze, chcete-li, bobřím ocasu. Nejlépe je na tom Glock, hůře XD a nejhůře P320. Bavíme se o celkovém rozdílu do cca jednoho centimetru celkem. Ale ješte hůř je na tom HK USP, která má i hlaveň výše. USP je ale takový ergonomický nedodělek.

I přes tyto rozdíly jsem neměl při střelbě pocit nějakého nekomfortu. P320 mě spíš příjemně překvapila kultivovanou střelbou.
the.marek
VIP

Příspěvek od the.marek »

Skafloc:
the.marek píše:
EDIT: Nejsem Glock "hater" a mám ho rád, ale Springfield mi příjde lepší a z hodně hledisek snad jediná alternativa ke Géčku.
Dočti si tu větu dokonce, píšu tam, proč tomu podle mě tak je ;-).

Jinak + Glocka oproti Springfield (HS) je, že má leší povrchovku, celkově jsem se snad na pistoli nesetkal s lepší povrchovkou, než u Géčka.
Pahrb

Příspěvek od Pahrb »

Hlavně by mohli jít s cenou Siga trochu dolů, když to teď budou flákat po tuctech.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Tak toho se určitě nedočkáš :) Nemají důvod zlevňovat.
the.marek
VIP

Příspěvek od the.marek »

Mají i poměrně levné modely, nemusíš brát ty za 30, 40, 50, 60 tisíc.

Já už měl asi 2 krát v "košíku" SIG SP2022, ale vždycky sem si to nakonec rozmyslel.
To samé P250 není také nijak drahý. Dá se u nich koupit i za normální ceny, koneckonců tahle P320 stojí 21 papírů, to taky není nic tak hroznýho, příplatit si u SIGa 4 litry, když ho prostě chceš oproti Glocku mě příjde úplně v pohodě.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Výroba SIG P250 byl ukončena. Již se pouze doprodává.
skafloc

Příspěvek od skafloc »

the.marek píše:Skafloc:
the.marek píše:
EDIT: Nejsem Glock "hater" a mám ho rád, ale Springfield mi příjde lepší a z hodně hledisek snad jediná alternativa ke Géčku.
Dočti si tu větu dokonce, píšu tam, proč tomu podle mě tak je ;-).
Jasně, já tomu rozumím, proto i já na konci svého příspěvku uvádím, že zákaznický servis (nebo aftermarket - jak chceš) u Steyra je o ničem.
Ale ono je to nejspíše hlavně tím, že Steyr je už v základu tak dobrý, že žádné další vylepšení nepotřebuje, když srovnáš třeba spouště Glocka a Steyra, tak mě vážně nenapadá, proč by Steyr měl nějaké laděné spouště, odlehčené stojiny, bobřáky,.., atd, dávat vůbec do oběhu, když to ta pistole má vychytané už v základu. Glock je prostě oproti Steyru děsné kopyto, a jestli má někdo lepší pocit ze své pistole díky tomu, že má na čele závěru malůvku nějaké 3,15čoviny, jeho volba.
Tím ovšem neříkám, že Glock je špatná zbraň, jen jsem sám zjistil, že prakticky za ty samé peníze lze mít něco výrazně lepšího.
Ale například jeden/dva kusy Géčka - jako úloženka na "horší časy", asi neznám nic lepšího.
Takže asi tak.
Sovy nejsou, čím se zdají být..
Trace

Příspěvek od Trace »

Bude mít tato pistole http://www.czub.cz/cz/produkty/pistole/cz-p-10-c.html už tvrdochrom v hlavni? Nenacházím o ní mnoho údajů od výrobce.
F-35 je neviditelne letadlo a proto ho cinske, ruske a iranske radary nemohou videt. Kdo tvrdi opak, je dezolat.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Nebude. Tvrdochrom je v pistolích na ústupu. Je teniferovná jako P-07 a P-09, Shadow2...

Mimochodem k odolnosti povrchovky. Pokus udělat zdobenou srrii Shadow 2, který skončil na tom, že se do závěru nedalo rýt, proběhl rozpadem.
Znám chlapíka, který si chtěl na P-07 zjemnit agresivní zářezy pro natahování závěru. Po mnoha hodinách práce s různými pilníky to vzdal. Na závěru není stopa po tom, kde to zkoušel.
Trace

Příspěvek od Trace »

Tu teniferaci dělají i vevnitř hlavně, nebo je to jen zvenčí?
F-35 je neviditelne letadlo a proto ho cinske, ruske a iranske radary nemohou videt. Kdo tvrdi opak, je dezolat.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Hele, nikde jsem to nenašel, ale řekl bych, že jí dělají až ve finále, po obrobení a kování. A to už má vývrt. Přeci by nedělali zbytečnou operaci, že by pracně ucpávali ústí a komoru před povařením v roztoku a pak to zas neodšpuntovali.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Dnes jsem koupil dalšího Siga P320 a to v kompaktní verzi. Už to má rozměry rozumně nositelné, ale stále nemohu nalézt důvod, proč bych tím měl nahradit moje Springfieldy XDM :)
Jenyk

Příspěvek od Jenyk »

Přidám do placu HK45C. Je to takový dělník, zaměřený na výkon. Kdo s tím chce nastřílet, musí pravidelně trénovat.
Nightmare

Příspěvek od Nightmare »

Taky přidám - HK VP9. Četl jsem, že je občas náchylný na silné znečištění, ale v blátě ho neválím. A ergonomie je pro mou ruku (spíš menší) docela fajn.
mc.ready

Příspěvek od mc.ready »

Mé petky a spokojenost.
Přílohy
20170416_145619-1.jpg
mc.ready

Příspěvek od mc.ready »

...