Výběr konkrétního typu nože pro přežití

Nože, mačety, sekery,píky, oštěpy, atd.
Odpovědět
Tongueo
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr nože

Příspěvek od Tongueo »

Uvažuji o koupi tohoto nože , chci ho používat jako víceučelový prostě ke všemu kde je zrovna potřeba 8-)

Nůž Gerber Bear Grylls Ultimate Knife : http://www.armytactical.cz/noze/nuz-ger ... ate-knife/

Byl bych rád kdyby jste řekli názor na ten nůž nebo jestli se dá za tyhle prachy koupit lepší :cash :) popř. pokud ho někdo vlastní tak sdělit co všechno vydrží :twisted:
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Asi to nebude úplně špatný nůž, ale každý o tobě bude vědět, že jsi televizní tůrista, který hltá rádobycestovatele Gryllse. Ta reklama, ta mi na tom vadí. Jinak bych si ho klidně pořídil. Ale za ty peníze pořídíš nepřebernou řadu nožů (včetně značkových) bez vyražené oranžové reklamy.
Fjord
VIP

Příspěvek od Fjord »

Tongueo:
nevím, jestli to někdo nechtěl cíleně zdiskreditovat, ale viděla jsem na yotube dvě videa, kde ukazovali prasklé rukojeti. Mělo to být prý na rozbíjení oken, a tvrdých věcí, noo tak rozbili leda ten plast :mrgreen: Myslím si osobně, jako Fabik, že je to jen o komerci-jsou lepší nože jež je značka Bear Grylls..
Raděj bych šla do nějaké finky, nebo pevného ka-baru, být chlap. Nebo si našetřit na nějaký z řady Fallkniven..
http://www.noze-nuz.com/fallkniven/fallkniven.php

tady je můj favorit :mrgreen:
http://www.noze-nuz.com/fallkniven/FN1.php
alibaba

Příspěvek od alibaba »

To Fjord!!! finske noze jsou pouze O k.Nejtepsi nuz musi mit dute vybrouseni, neco jako maji britvy .....Ja jsem si tyhle noze delal ze starych britev nekdy roku kolem 1971 kdy prumysl uz zapomenul delat pro noze duty vybrus a tak jsem si nuz udelal sam a pak se zacali tento vybrus delat az roku 1980 take jsem si jeden nuz koupil a tak dnes kupujte tento vybrus a dobrou ocel a nuz se necha dobre nabrousit a obycejny kuchynsky nuz a jeho vybrus je jako pouze druhy nejlepsi .....
štaflík

Příspěvek od štaflík »

To Tongueo:
Už to tu zaznělo několikrát: Gerbery nejsou úplně špatné nože, ale ani náhodou nejsou to, co se z nich snaží dělat reklama. Je to něco jako ColdSteel. Průměrná (v lepším případě) kudla, s bombastickou reklamou, prodávaná za mírně nadprůměrnou cenu. K tomu z toho trčí póza na všechny strany. Myslím, že pro nějaké lidi, co chodí do přírody, survivalisty, vojáky... by si s tím byl směšný. Za podobné peníze seženeš nějakého levnějšího Kyzliara. Když si přidáš 3, 4 stovky, můžeš mít z Finska Sissinu, včetně poštovného. Nebo si můžeš koupit méně nápadnou Moru, která bude kvalitnější. Event. nějakého Ka-Bara, který by mohl být levnější a je alespoň autentický. Nebo UTONa, což není ve většině verzí žádný zázrak, ale alepoň je český a nanic si nehraje. Ach ano, k těmto nožům nebude na youtube 2354 videí, jak s tím Bear kácí sekvoje, kope Panamský průplav, operuje vaječníky Laře Croft a páře břicho tyrranosaurovi.
Jinak pan Šulc má ten nůž asi o 200,- levnější, než je na Tvém odkazu. Za necelých 1600,- bych ho svému synovi (kdybych měl), pokud by se v pubertě dal na survival a outdoor, s radostí koupil. Nebyly by to vyhozené prachy a on by měl radost. Kdybych si kupoval velký nůž od Gerbera, vzal bych si Prodigy. Je to schopně navržená kudla, která si nehraje na velkého BG. Jenom podle znalců na knife.cz šla kvalita těchto nožů s časem dost dolů - celý Gerber přechází na čínské bláto, protože to je čínské bláto :(
Naposledy upravil(a) štaflík dne 08.08.2012 8:07, celkem upraveno 2 x.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

To fjord:
Mám ho doma. Už se s ním pořezal kámoš při porcování králíka (krve jak z vola) a včera se o něj řízla moje žena, když byl nůž odložený v odkapávači. Skvělý nůž, ale blbě se brousí.
kibi

Příspěvek od kibi »

ne bezne noseni mam "zubatou" - Spyderko Endura 4

Obrázek

a nastrojak Gerber

Obrázek

a na zbytek kukri Jungle mini :)

Obrázek

ale nozu mam tak 20... :D
štaflík

Příspěvek od štaflík »

To Spyderco je hodně schopný nožík, byť brousit bych to nechtěl a v PA už vůbec ne. Na druhou stranu VELMI jedovatý a kvalitně postavený nůž :yes
miki

Příspěvek od miki »

Zdravím.
No právě kdo se s tím má brousit. Kamarád ho ke mě přinesl do dílny (teda doufám, že to byl on v těch značkách nejsem moc honěnej), že by ho chtěl nabrousit. Kouknu a vono zubatý ostří. Přesto, že jsem vybavenej skoro všema brouskama co běhaj po světě tak to byla piplačka. Příště to odmítnu. Navíc byl dost tvrdej, aspoň se mě to zdálo, doleštoval jsem ho diamantem.
Miki.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Hromada překrásných nožů:
http://www.teraasekeskus.com/tuotteet.a ... ll&lan=eng

A tohle je můj favorit na další sbírkový kus:

http://www.medfordknife.com/_include/fo ... PRAETORIAN
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

A jelikož jsem magor, když se zamiluji, tak je již objednaný :oops:
anodized-praetorian-ti-570x448.jpg
anodized-praetorian-ti-570x448.jpg (73.77 KiB) Zobrazeno 10636 x
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

600 dolců za takovou rybičku :shock: Jsi zvíře :mrgreen:
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

když miluješ, není co řešit ;)

to znám ....

jinak je to pěkná rybička 8-)
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Mě třeba tento krátký masivní "zavíráček" moc neoslovil. S krásou nožů je to ale hodně podobné jako se ženami - někdo má rád menší a pěkně tvarované, jinému se líbí dlouhonohé brunetky a další si třeba zase potrpí na asiatky či na nějakou jinou "anatomii" ;).
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Jo teď mi hajzlové psali, že mají ještě lepší, větší a hezčí za 1200 USD. Ach jo... A dodací lhůta 16 týdnů.

Nechce někdo mojí AR15 se slevou? :) Ať mě žena nezabije...
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

štaflík píše:
MacGyver píše: Baví mě totiž situace, když potká trempa, který má za pasem nůž, který mu trhá pásek, a v praxi s takovým nástrojem dokáže maximálně uříznout klacek na buřta. A aby si mohl namazat chleba půjčuje si od někoho zavírák.
Nepodceňuj tyhle borce. Někteří si při tom sekání klacku na buřta svým ultimativním Rambo nožem občas uříznou i kus hnáty. :D Takže je s nimi celkem sranda.
hele hele, jezdim s vytunenym ultimativnim kukri(tedy masivním pádlem u boku), od sekani dreva az po klepani rizku zastava vsechny zasadni nozofunkce v moji domacnosti. material turistpakistan, ale mel jsem kliku, je celkem dobre zakalene, a seka jako mensi sekera. od doby co ho mam jsem sekeru premistil do kufru vozu, protoze neni potreba. Co je z nástrojovky, pružinovky, nebo toho čemu amíci říkají 10x série (1050, 55 -95), není to překalené (křehké), to je na survival dobré. hi tech materiály mají problém v tom, že vyžadují hi tech údržbu. na klasické materiály v nouzi stačí jemný pískovec nebo třeba i brousek na kosu a kus keramické tyčky na obtažení. sice je můj pohled zkreslený tím, že jsem tradicionalista, ale uhlíková ocel je do průseru vždycky lepší než hi tech slitina, která je sice hyperhouževnatá, veletuhá a tak brutální, že se z ní dělají zápustky a ložiska, ale nenabrousim to mimo dílnu ani za boha.
Naposledy upravil(a) sigmark dne 15.08.2012 0:20, celkem upraveno 1 x.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

Tongueo píše:Uvažuji o koupi tohoto nože , chci ho používat jako víceučelový prostě ke všemu kde je zrovna potřeba 8-)

Nůž Gerber Bear Grylls Ultimate Knife : http://www.armytactical.cz/noze/nuz-ger ... ate-knife/

Byl bych rád kdyby jste řekli názor na ten nůž nebo jestli se dá za tyhle prachy koupit lepší :cash :) popř. pokud ho někdo vlastní tak sdělit co všechno vydrží :twisted:
nože od hovnožrouta gryllse fakt ne. sice je to Gerber, což neni uplně špatné jméno, ale dost věcí z téhle gryllserie se vrací na reklamace -> praskání trnu, střenky k prdu.
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

už jsem to psal v nouzi dobrý každý a pokud je ještě čas tak jakýkoli "značkový" bude sloužit dobře jen nechtějte tím nožem rozřezat kokpit, vypáčit dubové dveře atd. ale používejte ho na to na co se má a vydrží do konce života ;)
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Gerber fakt šel s kvalitou matriálu dolů. Mrkněte na debaty na knife.cz. Pro mě byl Prodigy jeden čas docela žhavý kandidát. Už ne. Z levných nožů fakt toho KaBara nebo dovézt Sissi, event. některé modely UTONu, z dražších Ontaria/RAT, CRKT, Bock, Esee, Fallkniven (pokud umíte brousit). Nebo jako levný pracovní nůž Moru. Sice nemá potřebnou robustnost a vypadá divně, ale za ty peníze je to super nůž.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

MORA je hodne dobra, pouzivam ji jako kuchynak, maly uzitkovy nuz. rozhodne neni robustni, ale na vykostovani/jemne prace je vynikajici. material pekne drzi ostri, dobre se brousi, faseta je uz z vyroby krasne vytazena. prakticky jen obtahuju na keramice a drzi. pokud jde o KABAR, tak ten je celkove sympaticky zpracovanim i materialy ktere pouziva. hezky uhlikovka na ktere neni moc co zkazit a dobre se udrzuje, pevne masivni cepele, strenky z nejakeho gumoidniho matrose konstruovane na praci, ne primarne na design. touhle volbou neni co zkazit a za celkem solidni penize.
Odpovědět