Nůž Gerber Bear Grylls Ultimate Knife : http://www.armytactical.cz/noze/nuz-ger ... ate-knife/
Byl bych rád kdyby jste řekli názor na ten nůž nebo jestli se dá za tyhle prachy koupit lepší

hele hele, jezdim s vytunenym ultimativnim kukri(tedy masivním pádlem u boku), od sekani dreva az po klepani rizku zastava vsechny zasadni nozofunkce v moji domacnosti. material turistpakistan, ale mel jsem kliku, je celkem dobre zakalene, a seka jako mensi sekera. od doby co ho mam jsem sekeru premistil do kufru vozu, protoze neni potreba. Co je z nástrojovky, pružinovky, nebo toho čemu amíci říkají 10x série (1050, 55 -95), není to překalené (křehké), to je na survival dobré. hi tech materiály mají problém v tom, že vyžadují hi tech údržbu. na klasické materiály v nouzi stačí jemný pískovec nebo třeba i brousek na kosu a kus keramické tyčky na obtažení. sice je můj pohled zkreslený tím, že jsem tradicionalista, ale uhlíková ocel je do průseru vždycky lepší než hi tech slitina, která je sice hyperhouževnatá, veletuhá a tak brutální, že se z ní dělají zápustky a ložiska, ale nenabrousim to mimo dílnu ani za boha.štaflík píše:Nepodceňuj tyhle borce. Někteří si při tom sekání klacku na buřta svým ultimativním Rambo nožem občas uříznou i kus hnáty.MacGyver píše: Baví mě totiž situace, když potká trempa, který má za pasem nůž, který mu trhá pásek, a v praxi s takovým nástrojem dokáže maximálně uříznout klacek na buřta. A aby si mohl namazat chleba půjčuje si od někoho zavírák.Takže je s nimi celkem sranda.
nože od hovnožrouta gryllse fakt ne. sice je to Gerber, což neni uplně špatné jméno, ale dost věcí z téhle gryllserie se vrací na reklamace -> praskání trnu, střenky k prdu.Tongueo píše:Uvažuji o koupi tohoto nože , chci ho používat jako víceučelový prostě ke všemu kde je zrovna potřeba![]()
Nůž Gerber Bear Grylls Ultimate Knife : http://www.armytactical.cz/noze/nuz-ger ... ate-knife/
Byl bych rád kdyby jste řekli názor na ten nůž nebo jestli se dá za tyhle prachy koupit lepší![]()
popř. pokud ho někdo vlastní tak sdělit co všechno vydrží