Ukrajina x Russko 2022-2026
Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023
copak to tam lítá?
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Ten tam lita min. cele odpoledne, videla jsem ho tam uz po obede.
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Jakože "paranoidní a schizofrenní " narod není kolektivní vina? Jakože odsuzování Rusů za zločiny kavkazkského gangu kolem Stalina a Beriji není kolektivní vina? Psát o národu , že krade není kolektivní vina? Používám tvé metody Maxime, proč se ti nelíbí? A používám je velmi střídmě. Mimochodem znovu podotýkám, že preferuji SZ. Nemyslím, že je to zajímavé pro všechny.
Óðinn á yðr alla
Ani náhodou - Německo se GD nevzdá bez toho, aby samo muselo upadnout na ústa. Sice je to bude trochu bolet, ale bez ruského plynu se obejdou, takže naopak očekávám, že to prodají jako příležitost jak snížit svoji závislost na plynu. Trochu bude Němce mrzet ztráta odbytiště, ale to se u zboží, které je pro rusko strategické, vyřeší přeprodejem přes "nezávislé země" jako třeba Turecko. Mercedesy (a nebo produkty Siemense) se do Ruska budou exportovat dál, pouze to nebudou vozit přes naše území, ale objede to půl planety.Martysedlak píše: ↑22.02.2022 14:12 Jen taková technická, opravdu si myslíte to, že dnešní situace znamená konec green dealu?
Doplatí na to obyvatelstvo ukrajiny, doplatí na to obyvatelstvo střední a východní evropy, Rusko, Německo a USA na tom vydělají.
GD je ted dulezitejsi nez kdy jindy... Cilem GD je sice ekologie, ale to je jen prijemny vedlejsi efekt. Hlavnim duvodem existence GD je zbaveni se energeticke zavislosti na Rusku.
největší riziko podle mě je, že Němci si v rámci Green Dealu nakoupí z okolí, co budou potřebovat. Přeprodej ruského plynu nám určitě není zadarmo a mají fin. polštář. Nikdo totiž ještě neřekl, kdo bere ty extrémní rozdíly ceny plynu na burze a dlouhodobých kontraktů. Pokud si Německo objedná dost, může dle mě přeprodávat nám a brát zisk.
A když dojde na lámání chleba - pošle tahle vláda (CR) štávu do Německa, nebo ji nechá doma? Já si myslím, že si poslechneme něco o EU, nařízení, volném trhu a klidně to pošlou do Deutchlandu...
Ještě k ekologii GD - už někdo zrecykloval větrník? směs plastů, epoxidů, vláken a kde čeho? odkud se vozí matroš, kde se dělají soláry? Němci přišli s tím, že 2% své plochy věnují výrobě energie. To je naprosto šílené.
A když dojde na lámání chleba - pošle tahle vláda (CR) štávu do Německa, nebo ji nechá doma? Já si myslím, že si poslechneme něco o EU, nařízení, volném trhu a klidně to pošlou do Deutchlandu...
Ještě k ekologii GD - už někdo zrecykloval větrník? směs plastů, epoxidů, vláken a kde čeho? odkud se vozí matroš, kde se dělají soláry? Němci přišli s tím, že 2% své plochy věnují výrobě energie. To je naprosto šílené.
Naposledy upravil(a) Argonaut dne 22.02.2022 17:30, celkem upraveno 1 x.
Ano, v tom pripade avia.pro lzem.a.x.x.x.x píše: ↑22.02.2022 16:45 Uvedl jsem doslovný překlad zprávy agentury Avia.pro
Zde je vysvětlení situace z jiného zdroje:
https://t.me/swodki/21908
Ukrajinská armáda před útěkem z bojových pozic ničí infrastrukturu v Šastii. Transformátory, obrovské palivové nádrže a další majetek byly zničeny, aby se k nim domobrana nedostala. Podle místních obyvatel uprchla ze Šaštijska policie a administrativa. Ukrajinci připravují město na předání jednotkám LLR. Úředníci pálí dokumenty v administrativních budovách.

To Ulf: Nemam problem s obycejnymi Rusy, jsou mezi nimi skutecni demokrate a uzasne charaktety, problem mam s verchuskou, která paranoidni je. Nebudu znovu opakovat vzpominky na Rusko a nesmyslnou propagandu v TV v době, kdy s Ruskem jsme meli nadstandartni vztahy. Kolega akademik me mel diky znalostem moderni ruske technily za západního agenta
. Amnezii nastesti zatimnetrpim.
"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.
PeFi, Rusko na tom nevydělá. Bude muset živit ty dvě republiky (OK, to dělá už 8 let), přeprodávané zboží bude dražší. Což normálním Rusům může být jedno a pracháči si holt za Bentleye připlatí. Ale v plusu z toho nebude.
Teď strašně rýžují na plynu, ale:
V ruskem vývozu to není tolik, jak se zdá. Důležitá je ropa a tady si všimněte, že o té se vůbec nemluví. Všichni plyn, plyn... ale ropa, které se vyváží mnohem víc, je "neviditelná". Po dokončení Síly Sibiře2 cena plynu v Asii klesne. My pojedeme na LNG, což nás bude těšit.
Mrkva: pokud věříš, že GD je o odpoutání se od závislosti na Rusku (a dodám Číně), doporučuji zopakovat látku ZŠ. Zejména termodynamické zákony.
Teď strašně rýžují na plynu, ale:
V ruskem vývozu to není tolik, jak se zdá. Důležitá je ropa a tady si všimněte, že o té se vůbec nemluví. Všichni plyn, plyn... ale ropa, které se vyváží mnohem víc, je "neviditelná". Po dokončení Síly Sibiře2 cena plynu v Asii klesne. My pojedeme na LNG, což nás bude těšit.
Mrkva: pokud věříš, že GD je o odpoutání se od závislosti na Rusku (a dodám Číně), doporučuji zopakovat látku ZŠ. Zejména termodynamické zákony.
Óðinn á yðr alla
Ulfe, druhy temelin by v pohode pokryl plny prechod na elektromobilitu, neco malo na nahradu plynoveho vytapeni a elektraren a mame klid.
Mrkva: a ještě násobilku a sčítání.
Vlajkovou součástí GD je i odstavení uhelných elektráren a tepláren.
Vlajkovou součástí GD je i odstavení uhelných elektráren a tepláren.
Óðinn á yðr alla
V polsku nebyli rudý? A Witolda Pileckého popravil kdo, němci v osvětimi?
Možná že kdyby si tvůj proruský prst dal tu námahu, a kliknul na ten odborný článek pod wiki, tak by upadl. Ale ti kterým to nehrozí, si tam určitě přečetli, že ta cikánka trpěla nejspíš schizofrenií, a svůj čin spáchala rok před založením
OUN, a skoro deset let před vznikem UPA, tedy těch rudými právem obávaných banderovců. Taky je tam poměrně dobře popsaná historie těch fotografií.
Ale jak říkám, asi by ti upadl prst, ne li celá ruka...

Non multi, sed multa
Vtip dne vyhrává Vláďa:
Putin žádá demilitarizaci Ukrajiny
Zdroj: Novinky.cz, Dnes 17:46 – Moskva • Aktualizováno 17:52

Putin žádá demilitarizaci Ukrajiny
Zdroj: Novinky.cz, Dnes 17:46 – Moskva • Aktualizováno 17:52
Nevím kam to dát... Takže se omlouvám...
Kdo se může podívat na letecky provoz, jde zjistit co jsem dnes ráno viděl letět po obloze? Čas asi 5:16, nad Uherským Brodem směr asi severovýchod až východ, čára bílých teček na obloze, ale opravdu lajna. Nikdy jsem neviděl. Děkuji, případně do PM...
Kdo se může podívat na letecky provoz, jde zjistit co jsem dnes ráno viděl letět po obloze? Čas asi 5:16, nad Uherským Brodem směr asi severovýchod až východ, čára bílých teček na obloze, ale opravdu lajna. Nikdy jsem neviděl. Děkuji, případně do PM...
Sroube, masakry ve Volyni a Haliči nejsou výplodem rudé propagandy. A současní Poláci nejsou rudoši.
Óðinn á yðr alla
glock: Starlink?

Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
To je Starlink. Taky jsem čuměl jak puk, když jsem to viděl poprvé na vlastní oči po dost vydařeném večírku.
Ulfhednar správně to je:
Masakry ve Volyni a Haliči nejsou výplodem propagandy.
Masakry ve Volyni a Haliči nejsou výplodem propagandy.
Je už nejvyšší čas vyvěsit Ukrajinské vlajky. Aby někdo nezůstal pozadu a nebylo o něm pak někdy špatně smyšleno.
Vládní koalice už to v rámci svých možnosti všude udělala a i v TV a Rozhlasu už to bylo propagováno.
My staří už to známe co to může znamenat a jaké následky by to mohlo mít. Akorát, že v minulém režimu jsme si z toho dělali skoro všichni srandu.
Ale teď už to žádná sranda není, ale velmi vážná věc. Každý uvědomnělý občan EU který nevyvěsí ukrajinskou vlajku a nevyjádří tím svůj odpor k říší největšího zla za posledních cca sto let - Rusku...
Vládní koalice už to v rámci svých možnosti všude udělala a i v TV a Rozhlasu už to bylo propagováno.
My staří už to známe co to může znamenat a jaké následky by to mohlo mít. Akorát, že v minulém režimu jsme si z toho dělali skoro všichni srandu.
Ale teď už to žádná sranda není, ale velmi vážná věc. Každý uvědomnělý občan EU který nevyvěsí ukrajinskou vlajku a nevyjádří tím svůj odpor k říší největšího zla za posledních cca sto let - Rusku...
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.