Nějak nevidím souvislost mezi mým konstatováním, že byly doby kdy jsem máslo nekupoval (myšleno nejedl), a tvou odpovědí že byly doby kdy mléko stálo 2Kčs.Grunt píše: ↑28.10.2024 11:11 Hagen: A já ho spotřebuju ještě míň. Ale taky pokud třeba pečeš, tak ho mužeš spotřebovat víc. Zmiňované Ghí bych si třeba klidně vyzkoušel, ale asi počkám než zase cena másla klesne na nějakou rozumnou hladinu.Byly doby kdy mléko stálo 2Kčs (2% tučnost, 3,10 Kčs za 3,6%) a byl to argument pro to aby moje babka se zbavila dobytka (dřív si máslo dělali sami). Komu ten dobytek vydržel dodnes, tak má v chlévě zlatý důl. Věřím tomu, že se současným trendem inflace se za pár let k těm 200Kč za kostku másla klidně dostaneme.
Byly doby kdy jsem si z výplaty mohl těch mlík za 2Kčs koupit 700litrů, a dnes si jich mohu z výplaty (když trefím pravidelnou akci) koupit cca 3.500litrů. I v případě minimální mzdy bych si těch mlík za 2Kčs mohl koupit cca 1.400litrů.
Takže konec pláče nad starými "zlatými" časy

A co se týče dobytka ve chlévě??? Ono už to dnes nejde koupit si kravku, kozu,...???